’Türkiye ibaresinden onur duyuyoruz’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
’Türkiye ibaresinden onur duyuyoruz’

 

BARO BŞK. ER: “TÜM KURUM, KURULUŞ VE BİRLİKLERDE, TÜRKİYE İBARESİ YAYGINLAŞTIRILMALIDIR”

Mersin Baro Başkanı Av. Ali Er yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’ndeki Türk ibaresinin bakanlar kurulu kararı ile kaldırılması gerektiğini dile getirmesini eleştirerek, tüm kurum, kuruluş ve birliklerde, Türkiye kelimesinin yaygınlaştırılması gerektiğini, Erdoğan’ın açıklamasına katılmadığını söyledi. Baro Bşk. Er, “TBB’nin isminde yer alan Türkiye ibaresinden onur duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’ndeki Türk ibaresinin bakanlar kurulu kararı ile kaldırılması gerektiğini dile getirmesi üzerine Baro Başkanı Er yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ; 06 Şubat 2018 tarihli parti grup toplantısında yaptığı konuşmada; Türk Tabipler Birliği’ndeki Türk ibaresinin bakanlar kurulu kararı ile kaldırılması gerektiğini ifade etmiş ve ‘Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey’ diyerek sözlerine devam etmiştir.

“ZEYTİNDALI HAREKÂTINI DESTEKLİYORUZ”

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Afrin Harekatı’nda uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkını kullanmaktadır. Devletimizin bekası ve milletimizin güvenliği için Afrin’e yönelik olarak başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklemekte ve bu mücadelede elbette ki devletimizin ve ordumuzun yanında yer almaktayız. Millet olarak hangi siyasi görüşten, hangi anlayıştan olursak olalım, söz konusu vatan ise birlik olmamız gerektiği inancındayız.

Bu nedenle, Türk Tabipler Birliği’nin böylesine hayati bir ülke meselesinde devletimizin ve milletimizin kayıtsız şartsız yanında yer alması gerekirken, sergilediği tutuma ve yaptığı açıklamaya katılmıyoruz ve desteklemiyoruz” diye konuştu.

“KURUM VE BİRLİKLERİN BAŞINDAN TÜRKİYE İBARESİ ÇIKARILMAMALIDIR”

Devletin önemli kurum ve birliklerinin başından Türkiye ibaresini çıkarmanın hatalı bir yaklaşım olacağını vurgulayan Baro Bşk. Er, “Unutulmamalıdır ki, devlet mekanizması içindeki kurumlar, birlikler, sivil toplum örgütleri kalıcı, bu birliklerin temsilcileri ve temsilci oldukları dönemde ifade ettikleri görüşleri geçicidir. Bu nedenle birlik temsilcilerinin ifade ettikleri görüşlerden yola çıkarak, devletin önemli kurum ve birliklerinin başından Türkiye ibaresini çıkarmak hatalı bir yaklaşım olacaktır. Biz, devletimizin içinden geçtiği bu zor süreçte tam tersine, Türkiye ibaresinin hangi etnik kökenden olursa olsun, tüm milletimizi birleştirici ve bütünleştirici bir anlam ifade ettiği için tüm kurumların ve birliklerin başına getirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Mersin Barosu, gerek 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, gerekse hain girişimin ardından gelen zorlu süreçte, milletimize ve devletimize yönelik terör saldırılarında ve diğer milli meselelerde hep devletin, milletin ve ordumuzun yanında olmuş, hangi siyasi görüşten olursa tüm milletimize ülke meselelerinde birlik ve beraberlik içinde olma çağrısı yapmıştır” şeklinde konuştu.

“TBB’NİN İSMİNDE YER ALAN TÜRKİYE İBARESİNDEN ONUR DUYUYORUZ”

Mersin Barosu’nun, vatanına milletine bağlı yaklaşımının bir sonucu olarak Türkiye Barolar Birliği’nin isminde yer alan ‘Türkiye’ ibaresinden onur duyduğunu belirten Baro Bşk. Er, “Bu ibare kutsal savunma mesleğinin meslek örgütleri birliğinin tüm Türkiye’yi kapsadığını ifade etmektedir. Türkiye Barolar Birliği de yaptığı açıklamada, daima milli bir duruş sergilediğini ve Afrin Operasyonu’nu milli bir mesele olarak gördüğü için desteklediğini açıklamıştır.

Türkiye Barolar Birliği, 110 bin avukat ve 79 barodan oluşan, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. Birliğimizin başında yer alan Türkiye ifadesi bizleri birleştirmekte, bütünleştirmekte, kıvançta, kederde buluşturmakta yani bizi biz yapmaktadır. Tüm Türkiye avukatlarını temsil etmenin gücünü ve onurunu hissettirmektedir. Bu nedenle de meslek birliğimizin başındaki Türkiye kelimesi sadece bir kelime olmayıp bayrağımız gibi, milletimiz gibi, devletimiz gibi vazgeçilmezimizdir.

Bu nedenledir ki, ülkemizin ve milletimizin geçtiği bu zorlu süreçte, devletimizin önemli kurumlarının başındaki Türkiye kelimesinin kaldırılması en önemli ortak paydamızın, değerimizin kaldırılması anlamına gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Barolar Birliği isminde yer alan Türkiye kelimesinin kaldırılmasına yönelik açıklamasına katılmadığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadesini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA