BELEDİYECİLİK | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BELEDİYECİLİK

 

Av. Alpay Antmen’in Kaleminden

HUKUKÇU GÖZÜ
Yaşadığınız yerdeki Belediye hizmetlerinden memnun musunuz ? 
Siyasi görüşlerinizi bir yana koyarak düşünün lütfen : Belediyeniz size yeterince iyi ve yeterince kaliteli hizmet veriyor mu ; görüş ve önerilerinizi ya da düşüncelerinizi dikkate alıyor mu ?
Belediye Kanunu : Belediye’leri “Belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idari ve mali özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi” olarak tanımlamaktadır.
Bizler Halk olarak seçimlerde bize hizmet edecek insanları seçeriz ve seçtiğimiz kişileri görev süresi boyunca denetleme ve onlardan daha iyi ve daha kaliteli hizmet talep etme hakkına sahibiz. 
Ama genelde ne yapıyoruz ? Seçimden seçme oy kullanıyor , sonra da yeni seçime kadar susup bekliyoruz ; Yönetim süreçlerine ise hiç katılmıyoruz ya da katılmamıza olanak verilmiyor..
Mersin’de Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz ellerinden geldiğince Halk’a az ya da çok hizmet etmeye çalışıyorlar.  
Ancak , Kentimizde bir kargaşa , bir karmaşa , bir trafik eziyeti , otopark sıkıntısı , kaldırım işgalleri , Şehrin her yerinde şantiye görünümü almış başını gidiyor. 
 
Elbette burada her şey Belediyelerimizle başlayıp , bitmiyor biz Halk olarak da üzerimize düşen görevleri yapmıyoruz. Her şey yasaklamak ve yaptırıma bağlamakla da olmuyor. Trafik karmaşası , araç parkı , kaldırım işgalleri konularında bizler hatalıyız. 
Yazmak , çizmek , eleştirmek kolay ; Emek vermek , fikir üretmek ve yapmak zordur. Bu nedenle öncelikle Kentimize katkı sunan herkese teşekkür etmeliyiz ; Ama bunun yanında ,  Halk olarak eksik , yanlış ve hatalı uygulamalara da sessiz kalmamalıyız , kendimiz de dikkat ve özen göstermeliyiz. Yönetim süreçlerine katılmalıyız.
Somut olarak bizler , bu Kentte yaşayanlar önce Kentimize sahip çıkacağız. Önce , kendimiz trafik’de kargaşa yaratmayacağız , hatalı park etmeyeceğiz , kaldırımları işgal etmeyeceğiz , çevreyi kirletmeyeceğiz. Görüş ve önerilerimizi seçtiğimiz kişilere ileteceğiz.
Belediyelerimiz ise sokak-sokak , mahalle- mahalle gezerek Halk’ı dinlemeli ; Halkın istek ve önerilerine göre hizmet çıta ve kalitesini yükseltmelidir. İlçelerde Sokak Temsilcileri , Mahalle temsilcileri , Mahalle Muhtarları ve Belediye Meclisi üyeleri hep birlikte düşünmeli , tartışmalı ve üretmelidir ; Yani : Belediyeler Halk için , Halkın yararına ve Halkla birlikte yönetilmelidir. Bir nevi yerinden yönetim , doğrudan demokrasi…
Sevgi ve saygılarımla…


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA