Mersin Barosu Koruyucu Aile Tanıtım Semineri Düzenledi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
Mersin Barosu Koruyucu Aile Tanıtım Semineri Düzenledi

 

Mersin Barosu tarafından düzenlenen ‘Koruyucu Aile Tanıtım Semineri’ i ile koruyucu aile hizmetinin amacı, önemi ve hukuki boyutları konusunda bilgiler verildi.

Koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Mersin Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Sinem Şimşek, dünyada 4 milyon çocuğun sokakta yaşadığını, bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Mersin ASPİM Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Md. Yrd. Bahadır Sarı, “Kurumumuz, çocukların aile ortamına en yakın bakım modelinde bakılmasına sağlamaya çalışmaktadır” dedi. Mersin Çocuk Evleri Sitesi Md. Faruk Azgıt ise sunumunda, toplum içinde en çok korunma ihtiyacı olan kesimin çocuklar olduğunu, ancak Türkiye’de çocukların en çok göz ardı edilen bir konu olduğunu belirtti. Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Dernek Bşk. ve koruyucu aile olan Mehmet Satıcıoğlu ise sunumunda, “Koruyucu ailenin amacı; bu ülke için iyi nesil yetiştirerek, geleceğe en iyi yatırımı yapmaktır. Öteki elinden sen tut” diye konuştu.

Mersin Barosu tarafından düzenlenen, avukatların ve kurum temsilcilerinin katılımlarıyla Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde düzenlenen Koruyucu aile Tanıtım Semineri’nde, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Sinem Şimşek, Mersin ASPİM Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Md. Yrd. Bahadır Sarı, Mersin Çocuk Evleri Sitesi Md. Faruk Azgıt, Mersin ASPİM Koruyucu Aile Birim Sorumlusu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Niyazi Tekeli, Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Dernek Bşk. ve koruyucu aile olan Mehmet Satıcıoğlu sunum yaptı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, “Toplumsal, sosyal ve insani boyutu çok önemli olan korunmaya muhtaç çocuklarımız için gerçekleştirdiğimiz koruyucu aile seminerimiz, belki hukuk fakültelerinde bile, evlat edinme dışında bilgi verilmeyen önemli bir konudur. Kanunlarımızda bile yer almayan bu konu baromuz tarafından organize edildi. Bu önemli konuda emek harcayan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan ise konuşmasında, “Çocuk Hakları Merkezi olarak, Çocuk Evleri Sitesi ile ilgi çok önemli çalışmalarımız var. Oradaki çocuklar aileye, sevgiye ve birlikteliğe çok muhtaçlar. Toplumumuzda çok önemli bir konu olan koruyucu ailenin detaylarını,  bizler de konunun içine girince öğrendik. Sizlerin de öğrenmesini istiyoruz. Bu nedenle bu semineri düzenledik” dedi.  

AV. SİNEM ŞİMŞEK: “DÜNYADA 4 MİLYON ÇOCUK SOKAKTA YAŞIYOR”
Koruyucu aile kavramının hukuksal boyutu hakkında bilgiler veren Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Sinem Şimşek ayrıca, koruyucu ailenin önemini anlattı. Koruyucu ailenin, devlet tarafından koruma altına alınan çocukların, aile ortamına yerleştirilmesini sağlayan bir hizmet modeli olduğunu belirten Av. Sinem Şimşek konuşmasında, “Dünya nüfusunun 1/3’ü çocuk. Dünyadaki 2 milyar 850 bin çocuktan 1 milyara yakın çocuk ileri derecede yoksul, 40 milyonu aç, 4 milyonu sokakta yaşıyor, sadece AIDS nedeni ile 15 milyon ebeveynsiz, HIV virüsü taşıyan 2 milyon, temiz içme suyu olmayan 920 bin, her gün açlıktan ölen 30 bin çocuk var. Ağır işlerde 8 milyon, tarımda 55 milyon, tekstilde 6 milyon, dericilikte 55 milyon, küçük işletmelerde 4 milyon çocuk çalıştırılıyor. 30 bin çocuk asker, 100 milyon çocuk ilköğretim eğitimi almaktan yoksun. Bu çocukların gönüllü, vicdanlı, sağduyulu insanların korumasına, bakımına ihtiyacı var” diye konuştu.

“KORUYUCU AİLE SİSTEMİ YAYGINLAŞTIRILMALIDIR”
Koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Av. Sinem Şimşek,  “Ailenin çocuğu koruyamadığı veya çocuğun ailesinin yanında kalmasının sakıncalı olduğu fiili durumlarda, çocuk korunmaya muhtaç hale geldiğinden, kanunlarla koruma altına alınıp kurum bakımına alınmaktadır. Çocukların kişiliklerinin düzgün bir biçimde oluşması, doğru değer yargılarına sahip olmaları, özgüvenlerini kazanmaları, toplumda yer edinmeleri için sıcak bir aile ortamında büyümesi gerekmektedir. Kurumlar ise, belirli bir disiplin, düzen ve hiyerarşik bir yapı ile çocuğun ihtiyaç duyduğu ilgi ve sevgiyi kurum, bu yapısal özelliklerinden kaynaklı yeterince karşılayamaz. Koruyucu aile kavramı bu ihtiyacı karşılamak üzere geliştirilmiştir. Batı ülkelerinde korunmaya muhtaç çocukların %75’i koruyucu aile yanında yaşamaktadır. Ülkemizde ise bu oran %40’tır. Her çocuğun bir aile yanında yaşama hakkı olduğu için koruyucu aile sisteminin tanıtılması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Avukatlık Kanunu’nun 95. Maddesi ile barolara hukukun üstünlüğü ve insan haklarının savunulması, korunması ve bu kavramlara işlerlik kazandırılması görevi verilmiştir. Bu yetki ile çocuğun üstün yayarı ilkesi gereği koruma altına alınan çocukların, gönüllü ve vicdani duyarlılığa sahip sıcak bir ailede yaşayarak, doğal ve doğru bir şekilde gelişimin tamamlaması, topluma faydalı bireyler haline gelmesi için koruyucu aile kurumunun tanıtımına Mersin Barosu olarak destek veriyoruz” ifadesini kullandı.

BAHADIR SARI: “ÇOCUKLARIN, AİLE ORTAMINA EN YAKIN MODELİNDE BAKILMASINI SAĞLIYORUZ”
Mersin ASPİM Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Md. Yrd. Bahadır Sarı ise konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocuklara yönelik kurumsal hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Kurumun hedefleri hakkında bilgiler veren Bahadır Sarı, “Çocuğun korunmaya muhtaç hale gelmesini engelleyecek ve çocuğun öncelikle ailesinin yanında bakımını sağlayacak sosyal politikalar geliştirmeye çalışan bir kurumuz. Kurumumuz, çocukların aile ortamına en yakın bakım modelinde bakılmasına sağlamaya çalışmaktadır. Bu da öncelikle evlat edinme hizmetleri, daha sonra koruyucu aile hizmeti ve çocuk evleri modelleridir. Eskiden yaklaşık 20-25 kişinin aynı odada kaldığı sistemden çıkılıp, Çocuk Evleri Sitesi adını verdiğimiz müstakil apartman dairelerinde her odada yaklaşık 4-6 çocuğumuz kalıyor ve çocuklarımızın bakıcı anne ya da baba dediğimiz eğitimli kişilerin görev yaptığı kişiler tarafından, her türlü ihtiyacı sağlanmaktadır” dedi.

FARUK AZGIT: “ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİDİR”
Mersin Çocuk Evleri Sitesi Md. Faruk Azgıt ise sunumunda, toplum içinde en çok korunma ihtiyacı olan kesimin çocuklar olduğunu, ancak Türkiye’de çocukların en çok göz ardı edilen bir konu olduğunu belirterek, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nden örnekler verdi. Faruk Azgıt konuşmasında, “Çocuk Hakları Sözleşmesinin 9. Maddesi’ne göre; her çocuğun ailesi ile birlikte yaşama hakkı vardır. Ailesi ile birlikte yaşama hakkı elde edemeyen çocuklar için 20.Madde’ye göre; anne ve babası ile yaşayamayacak çocuklar için özenli bir araştırma ile iyi bir aile bulunması gerekir. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Mersin Çocuk Evleri  Sitesi olarak, çocukların daha iyi beslenmesi, giyinmesi eğitim alması ve sağlık alanında hizmet etmek için görevimizi çok iyi yapıyoruz” diye konuştu.
Mersin ASPİM Koruyucu Aile Birim Sorumlusu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Niyazi Tekeli ise, koruyucu aile olmanın kriterleri ve süreci, koruyucu aile, gönüllü aile, misafir ailelik, evlat edinme sistemi, koruyucu aile bakım modelleri, çocukla tanışma ve yerleşme süreci, koruyucu aile hizmetinin sonlanması, hizmet kapsamında koruyucu ailelere sağlanan destekler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

MEHMET SATICIOĞLU: “ÖTEKİ ELİNDEN SEN TUT”
Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Dernek Bşk. ve koruyucu aile olan Mehmet Satıcıoğlu, ‘Öteki Elinden Sen Tut’ sloganı ile derneği kurduklarını söyleyerek, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Koruyucu aile sayısını artırmaya çalıştıklarını belirten Mehmet Satıcıoğlu, “Öteki elini sen tut. Sevgiyi paylaşmalıyız. Koruyucu aile olmak çok önemlidir. Çocukların koruyucu aile ve kendi ailesi yanından büyümesi yasal hakkıdır. Koruma altında olan çocuklar, sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlarımız için vazgeçilmezimizdir. Çocuklarımız geleceğimizdir. Yeni nesli nasıl yetiştirirsek, ülkenin birliği, beraberliği o kadar ilelebet olur. Koruyucu ailenin amacı; bu ülke için iyi nesil yetiştirerek, geleceğe en iyi yatırımı yapmaktır. Yetiştirdiklerimizle gurur duymanın hazını yaşamalıyız” dedi.

Seminerin sonunda Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, katılımcılara teşekkür ederek plaket takdim etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA