CHP’DEN SİYASİ İL PARTİLERİN İL BAŞKANLARINA ORTAK İRADE KOYMA ÇAĞRI: | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’DEN SİYASİ İL PARTİLERİN İL BAŞKANLARINA ORTAK İRADE KOYMA ÇAĞRI:

 

“SONUCUN KİMİN HANESİNE YAZILACAĞI ÖNEMLİ DEĞİL”

CHP Mersin İl Başkanı Av. Adil Aktay, 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planında ortak akılla, geniş bir katılım ve uzlaşma ile hep birlikte doğru sonuca ulaşılabileceğine dikkat çekerek, “Tüm il başkanlarımızla ortak bir irade arayışında olacağız. Sorun ortak birlikte çözeceğiz. Böyle bir sonucun siyasi açıdan kimin hanesine yazılacağı hiç ama hiç önemli değildir. Yeter ki Mersin için doğru olan yapılsın” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Av. Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak 9 Şubatta askıya çıkarılan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planını değerlendirdi. CHP İl Binasında gerçekleşen basın toplantısına parti yöneticilerinin yanı sıra Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, ilçe başkanları ile yöneticiler ve partililer katıldı. 

Aktay, 1/5000 ölçekli nazım imar planının bulunmayışının,  yıllardır Mersin'in önemli kentsel sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Bu ölçekte bir planlamaya duyulan ihtiyaç, uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları tarafından defalarca dile getirilmiştir.   
Bu nedenle, 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planının hazırlanması, Mersin adına değerli bir girişimdir. Bu yolda sergiledikleri çabadan dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz'a ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ne teşekkür ediyorum” dedi.

HER ELEŞTİRİ BİRER DESTEK OLARAK GÖRÜLMELİDİR
Tüm planlar gibi, halen askıda bulunan imar planının da olumlu ve olumsuz yanları olduğunu ifade eden Aktay, “Bu plana yönelik tüm itirazlar, bütün uyarı ve eleştiriler, daha doğru, daha sağlıklı bir kentsel planlama yolunda, yerel yönetime verilmiş birer destek olarak görülmelidir.  Esasen, imar planlarının askıya çıkarılarak, vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının itirazlarına imkân tanınmasının anlamı da budur” diye konuştu. 

VATANDAŞIN İRADESİYLE DÜZELTİLMEYEN HER PLAN EKSİKTİR
Askı ve itiraz uygulamasının, yerel yönetimlere önemli bir görev yüklediğini vurgulayan Aktay, o görev, “imar planlarını vatandaşla birlikte yapmaktır” diye tanımladı ve şöyle devam etti:
“Bu nedenle, 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planının hazırlanmasında gösterilen iyi niyetli çabanın, vatandaşların haklı itirazlarını dikkate almak ve gereğini yapmak konusunda da gösterilmesini bekliyoruz.  Aksi takdirde, Mersin'e yeni kentsel sorunlar yaratmanın, Mersinlilere yeni sıkıntılar yaşatmanın önü açılmış olur. Çünkü kentin ortak aklını yansıtmayan,  vatandaşın itiraz ve iradesiyle düzeltilmeyen her plan eksiktir, yanlıştır, sorunludur.”

KENTSEL ÖZELLİKLERİ KENDİLİĞİNDEN ORTAYA ÇIKMADILAR
Mersin'in bugün şikâyetçi olduğu kentsel özelliklerin kendiliğinden ortaya çıkmadığına değinen Aktay, “Çarpık yapılaşma, kent içi ulaşım sorunları, kentin denizle ilişkisi gibi, haklı olarak şikâyetçi olduğumuz konular,  geçmiş dönemlerde yapılmış hataların bir sonucu olarak doğdular.  Yapılan en büyük hata da planlara yönelik itiraz ve eleştirileri önemsememek, duymazdan gelmekti” dedi.
Askıda bulunan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planının olumlu yönlerinin de olduğunu dile getiren Aktay, olumlu bulduğu konuları şöyle sıraladı:
“Tevfik Sırrı Gür Stadının kent meydanı olarak düşünülmesi, Kışla Alanının özelliklerinin korunacak olması; Taşkın derelerin ıslahına yönelik planlama Mersin adına olumlu olmuştur.”

İTİRAZLAR MUTLAKA DİKKATE ALINMALIDIR
Plana yönelik çok önemli itirazlarında olduğuna işaret eden Aktay, bu konudaki eleştirileri şöyle sıraladı:
“ Planın, Mersin'in geleceğine dair kapsamlı bir bakış açısı ve somut hedefler sunmaması, Mersin'in kentsel gelişimine bütünsel bir çözüm yaklaşımı içermemesi; 
Kent içi ulaşım sorunlarını artıracak, trafiğin belirli bölgelerde aşırı yoğun hale gelmesine yol açacak düzenlemeler içermesi;
Kent merkezi çevresindeki doğal alanlar ve tarım alanlarının azaltılması;
Bunlar çok önemli itiraz noktalarıdır ve mutlaka dikkate alınmalıdır. Sayıları binlere varan vatandaşımızın plana itiraz ettiğini biliyoruz. Tüm Mersinlileri, bu planı incelemeye ve eğer itirazları varsa, askı süresinin bitimi olan 9 Mart tarihine kadar itirazda bulunmaya davet ediyoruz. İtirazlarını iletme konusunda kendilerine yardımcı olmaya hazırız.”

BİNLERCE İTİRAZA KONU OLAN BİR PLANDA ISRARCI OLMANIN KİMSEYE YARARI YOKTUR
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü olarak, süreci çok yakından takip ettiklerini anlatan Aktay,  “İtiraz ve gerekirse dava yoluyla 1/5000 ölçekli planın Mersin adına en doğru şekli alması için gereken çabayı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. 
Ancak öncelikli talebimiz, Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir önyargı ve alınganlık göstermeksizin, vatandaşın, sivil toplumun ve meslek odalarının itirazlarını dikkate alarak, planı hızla geri çekmesidir veya düzeltmesidir.
Bugüne kadar plana karşı yaklaşık 20 bin itiraz dilekçesi verildiği söylenmektedir. Binlerce itiraza konu olan bir planda ısrarcı olmanın kimseye yararı yoktur. Büyükşehir Belediyesi derhal ilçeler itibariyle plan karar kurulları oluşturarak 1/5000 ölçekli revizyon planı yeniden ve bu kez vatandaşla birlikte yapmaya hazır ve niyetli olduğunu ortaya koymalıdır dedi.

MERSİN İÇİN EN DOĞRUSU OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ BİR PLAN DEĞİLDİR
Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Tuncay Gökçe’nin plan hazırlıklarıyla ilgili bilgi edinme talebinin reddedildiği bilgisini paylaşan Aktay, şöyle devam etti:
“Kentin asıl sahiplerinin, yani vatandaşların, muhtarların ve ilgili tüm kesimlerin, hazırlık sürecinde plana katılımı sağlanabilseydi, bugün bu noktada olmazdık. Ne var ki, hazırlık süreci dışa kapalı bir biçimde sürdürülmüş, Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Meclis Üyesinin plan hazırlıklarıyla ilgili bilgi edinme talebi bile reddedilmiştir.
Bununla birlikte, biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuya en başından itibaren sorumlulukla yaklaştık. Partimizin Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri söz konusu planla ilgili son derece yapıcı bir tutum sergilemiştir. Planla ilgili uyarı ve eleştiriler ciddiyetle dile getirilmiş, ancak plan sürecini bütünüyle sekteye uğratacak bir duyarsızlık içinde de olunmamıştır. 
Hiç kuşku yok ki, bu bizim gönlümüzden geçen, Mersin için en doğrusu olduğuna inandığımız bir plan değildir. Ancak vatandaşın, sivil toplum kurumlarının ve meslek odalarının uyarılarıyla önemli ölçüde düzeltilebilecek ve hızla hayata geçirilebilecek bir plandır.”

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ORTAYA İRADE ARAYIŞI ÇAĞRISI…
Ortak akılla, geniş bir katılım ve uzlaşma ile hep birlikte doğru sonuca ulaşılabileceğini vurgulayan Aktay, “Böyle bir sonucun siyasi açıdan kimin hanesine yazılacağı hiç ama hiç önemli değildir. Yeter ki Mersin için doğru olan yapılsın” dedi. Aktay, tüm siyasi partilerin il başkanları ile bir araya gelerek, sorunu çözmek için ortaya irade koymayı teklif edeceğini dile getirdi. 
Planın askıdan indirildikten sonra komisyonlarda görüşüleceğini hatırlatan Aktay, “Tüm il başkanlarımızla ortak bir irade arayışında olacağız. Sorun ortak birlikte çözeceğiz” dedi.
Aktay, partili yöneticilerinin hazırlayarak imzaladığı dilekçenin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sunulacağı bilgisini verdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA