Yağmur, Pazartesi’yi Okurları İçin İmzaladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Yağmur, Pazartesi’yi Okurları İçin İmzaladı

 

Gazeteci Yazar ve Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Abidin Yağmur, piyasaya yeni çıkan kitabı “Pazartesi”yi Kültürhane’ de tanıttı.

Hüsamettin TANRIKULU

Abidin Yağmur, Pazartesi adlı kitabını okuyucularına imzaladı. İmza sonrası gerçekleşen söyleşide Yağmur, “ Fransız yazar Alphonse Daudet’ in Pazartesi Öyküleri isimli bir kitap var. Kitabın aslında felsefesini oluşturan unsurlardan bir kaçıdır bunlar. Tabi ki Türk Edebiyatı’ ndan etkilendiğim ve benimsediğim isimler var. Pazartesi ismini koymamızdaki sebep hem işsizlik hem de haftanın ilk iş günü olması, ve dolayısı ile iş bulamamanın ümitsizliğine kapılarak; “Pazartesi” ismini koyduk. Kitap’ ta kent var, mümkün mertebe yaşadığım ve gördüğüm kentleri insanları ile birlikte değerlendirmeye çalışıp kaderci olmamaya, yaşam şekline, tarzına ve dünya bakışına düşenlerden olan çeşitli sorunlar vardı. Okuyanlar Mersin’deki değişimin kıyılardan başladığını ama, Menteş Mezarlığı üzerinden Mersin’ in değiştiğini, gelişip büyüdüğünü diğer taraftan yalnızlık hissine tanıklık olacaklardır. Sivas, Pazarcık, İstanbul ve bolca Mersin kitabın ana temalarıdır. Antikacıları, mezarlıkları, yıkılmış evleri ve her gün Mersin’ de gördüğümüz ama çok da üzerinde durmadığımız ufak tefek ayrıntılar da vardır. 

Taş Ev, tuğladan ev, yolda fenalık geçirip ölmüş bir insan, inşaat işçileri, deniz, sıcak, terleme diğer temaları oluşturmaktadır. Mersin’ i anlatan kitaplarda terleme olmazsa olmazlardandır. Bütün işsizlerin öykünün sonunda ellerini ceplerine koyup gitmeleri vardır. Kitabın kapağında da Mersin Üniversitesi’nden değerli hocamız Mehmet Acar kitabı tasarladı. Kendi gölgesinden başka kimsesi olmayan, günün sonunda yenilmiş, ellerini ceplerine koymuş bir kahraman olup geleceğe dair umutlarını da kaybettiğinden emin değiliz. Kitabı anlamak için on dört tane olan öyküyü okumamız gerekiyor. İçeriği Mersin olan ve gerçek insanlarla hikayenin ihtiyacı vardır. Üstünlüğü ve zaafları yoktur. Hikayeden işlerle uğraşacağıma hikaye yazmayı tercih ederim. Herkesin hayatı roman olmaz ama hayatın kendisi hikayedir. Bir ömür bittiği zaman geride kalanlar “En güzel yerinde hikaye bitti” derler. Bütün hikayeciler bilir ki, bir hikayenin en güzel yeri, hikayenin ilk cümlesidir. Gerisi hikayedir.” İfadelerini kullandı.

Gazeteci Yazar Abidin Yağmur’ un Pazartesi adlı hayatın içinden kitabında “Pazartesi”, “Kaldırım” , “Kıyıda Bir Çıplak Adam” , “Patika” , “Asker Parası” , “Eşekli Karınca” , “Caddedeki Ölü” , “Dul Nevin” , “On Numara” , “Kedi Maması” , “Öbür Çocuklar” , “Kasabada Unutulan” , “Gözlük” ve “Dul Kadının Laneti” olmak üzere 14 öyküden oluşmaktadır.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA