Seçer: Yerel yönetimler tarımı önemsemeli | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Seçer: Yerel yönetimler tarımı önemsemeli

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik çalışmalarını sürdüren CHP’li Vahap Seçer, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’ni ziyaret etti.

Mersin’in yaş sebze ve meyve üretiminde Türkiye’nin lokomotifi olduğunu vurgulayan Seçer, “Yılın 300 günü güneş gören toprağımız var, suyumuz var, üretken çalışkan insanlarımız var. Şehrimiz ve ülkemiz için önemli olan, tarım sektörünün kıymeti mutlaka bilinmeli; üreticisi tüccarı, komisyoncusu kısacası sektörün tüm aktörleri gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler tarafından desteklenmeli, cesaretlendirilmeli ve güçlendirilmelidir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalarını sürdüren CHP’li Vahap Seçer, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Münir Şen, Onursal Başkan Refik Canatan ve dernek yöneticileriyle öne çıkan sorunları konuştu ve çözüm önerilerini paylaştı.

MERSİN TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ
Milletvekili olarak iki dönem görev aldığı parlamentoda Tarım Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu üyelikleri yaptığını hatırlatan Seçer, tarım sektörünün içinden gelen bir kişi olarak sektörün, üreticilerin ve esnafın yaşadığı sorunları çok yakından bildiğini söyledi. Mersin’in ekonomisinin; tarım, ticaret, sanayi ve turizmin bir arada geliştiği çok odaklı bir ekonomi olduğunu vurgulayan Seçer, ancak tarımın Mersin için ayrı ve özel bir yeri olduğuna dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte böylesine bereketli olan topraklarımızda, ülkemizin toplam üretiminin yüzde 11’ine denk gelen, yani yıllık yaklaşık 4 milyon ton civarında yaş meyve sebze üretimi yapılıyor. Yılın 300 günü güneş gören toprağımız var, suyumuz var, üretken çalışkan insanlarımız var. Yani var olan potansiyellerimizle, Çukurova’nın ve ülkemizin tarım alanında lokomotifi olan illerin başında geliyoruz. Mersinimizin, ülkemizin yaş meyve ve sebze üretiminde bir değer olduğu kadar, hitap ettiği coğrafya için de önemli bir değer olduğunu unutmamalıyız. İşte şehrimiz ve ülkemiz için çok önemi olan tarım sektörünün kıymeti bilinmeli; üreticisiyle tüccarıyla, komisyoncusuyla kısacası sektörün tüm aktörleri gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler tarafından mutlaka desteklenmeli, cesaretlendirilmeli ve güçlendirilmelidir”

YEREL YÖNETİMLER TARIMI ÖNEMSEMELİ
Seçer, “Biraz ilgi ve destekle yaş meyve ve sebze sektörümüzün çözülmeyecek hiçbir sorunu yok” diye konuştu. Yerel yönetimlerin de tarımı önemsemesi ve buna yönelik politikaları geliştirmesinin önemini anlatan Seçer, belediyelerin üretimi artırmak ve çiftçinin ürününü değerlendirmek için üretici kooperatiflerini güçlendirebileceklerini, bunların örneklerinin olduğunu söyledi. 

Dernek başkan ve yöneticileriyle sohbet sırasında Hal Yasası’ndan kaynaklanan sorunlar da gündeme geldi. Dernek temsilcileri, mevcut yasa ile hal içinde kendi mülkiyetinde olan yerleri kiraya veremediklerinden yakındı. Yine, sebze ve meyvenin hal içinde kayıt altına alınmasının önemine dikkat çekildi. Yaklaşık 1400’e yakın işletmenin faaliyet gösterdiği Mersin Merkez Hal Kompleksi’nde temizlik, denetim ve çevre düzeni gibi konularda yerel yöneticilere de bazı görevler düştüğünü belirten yöneticiler, bu konulara azami dikkat gösterilmesinin vatandaşların da güvenli ve sağlıklı gıda tüketmesi açısından önemine işaret ettiler. Sorunları dinleyen ve Hal Yasası’nda ve uygulamadan kaynaklı mevzuata ilişkin sorunların zaman yitirilmeden giderilmesi gerektiğini belirtti. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA