AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI PAMUK, NUSRATİYE MAHALLESİ’NE KONUK OLDU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI PAMUK, NUSRATİYE MAHALLESİ’NE KONUK OLDU

 

Vatandaşların talep ve sorunlarını dinleyen Başkan Pamuk, 2018 yılı içinde yapılacak hizmet ve projeleri de anlattı

* Nusratiye sakinleri ile buluşan Başkan Pamuk, hem vatandaşların taleplerini ve çözüme kavuşmasını istedikleri sorun ve sıkıntılarını dinledi, hem de belediyenin 2018 yılı içerisinde hayata katacağı hizmet ve projeleri anlattı. 
Merkez-kırsal ayırımı yapmadan ilçede ziyaret etmedik mahalle, dokunmadık insan bırakmayan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, bu kez de Nusratiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 5015 Sokak üzerinde bulunan Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Salonu’nda mahalle sakinleriyle buluşan Başkan Pamuk, genç-yaşlı, kadın- erkek mahalle sakinleri tarafından çok yoğun bir ilgi ve sevgi seliyle karşılandı. Kent merkezinde yer alan en eski yerleşim birimlerinden olan Nusratiye Mahallesi’nde yaşamalarına rağmen, geçmiş yıllarda hiçbir yöneticinin kendilerini ziyaret etmediğini ve yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinlemediğini dile getiren mahalle sakinleri, karşılarında Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk’u görünce şaşkınlık ve hayretlerini gizleyemedi. 
Toplantı sonunda kimi vatandaşlar, yaşadıkları bazı sorunları Başkan Pamuk ile birebir görüşmek, kimisi de hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarışırken, anneleriyle birlikte toplantının yapıldığı salona gelen çocukları da unutmayan Başkan Pamuk, onları hediyelerle sevindirdi. Toplantıya Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar ve Cengiz Topel Ortaokulu idarecilerinin yanı sıra mahalle esnafı da katıldı. Muhtar Dindar, davetini kırmayıp mahalleyi ziyarete gelen Başkan Muhittin Pamuk’a teşekkür etti. Muhtar Dindar, “Sayın Başkanımız, siz mahalle sakinleriyle tanışmak ve dinlemek için bugün aramızda. Başkanımız, göreve geldiği ilk günden beri gerçekten çok yoğun çaba ve üstün bir performansla çalışıyor. Gerek hizmetleri, gerekse de bugün aramızda olmasından dolayı şahsım ve mahallem adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
“Nusratiye’ye hizmet vermek için altyapı çalışmasını bitmesini bekliyoruz”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk da daveti ve de toplantıyı organize etmesi nedeniyle Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar’a ve gösterdikleri ilgi nedeniyle mahalleliye teşekkür etti. Toplantıya katılan anneleri ve kadınları da unutmayan Başkan Pamuk, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak konuşmasına başladı. Göreve başladığı ilk günden itibaren mahalle ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldiğini, sorunları yerinde tespit etmek için halk buluşmaları gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Pamuk, Nusratiye Mahallesi’ne daha önce de geldiğini ve muhtarlığı ziyaret ettiğini hatırlattı. 
Başkan Pamuk, “Nusratiye’de bir takım hizmet ve çalışmalar yapıldı ama yeterli olmadığının farkındayız. Çünkü MESKİ’nin yürüttüğü altyapı çalışmaları, geçen yıl (2017) içinde neticelenmemişti. Mahallede ayrıca doğalgaz çalışması da var. Diğer bazı mahallelerde, sorumluluğumuzda olan sokaklarda üstyapı çalışmalarını; asfalt, kaldırım, kilit taşı yenilemesini yaptık. Muhtarımızla da mutabakata vararak Nusratiye’yi biraz erteledik ki gerekli altyapı çalışmaları bitsin, ondan sonra üstyapı çalışmalarını biz yenileyelim dedik. Allah bizleri mahcup etmesin inşallah. Sizlerin de dua ve destekleriyle, inşallah yüzümüzün akıyla bu süreci neticelendiririz” diye konuştu.

Akdeniz’de, geçmiş 10 yılın birikmiş, ötelenmiş çok ciddi sorunlar var!
Mersin’de, göreve başlayalı 8 ay olduğunu kaydeden Başkan Muhittin Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ne yazık ki Akdeniz’de, 10 yıldır birikmiş çok ciddi sorunlar var. Sorunlar çözülmemiş, biriktirilmiş, ötelenmiş, çözülmek istenmemiş. Sonuçta çok ciddi bir sorunlar yumağı oluşmuş. Bizler; insan odaklı, hizmet odaklı, vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını hâkim kılarak sorunların bir ucundan çözmek için gayret sarf ediyoruz. Tabi bu sorunlar birkaç ay içinde çözülecek sorunlar değil ama çözülmeyecek sorunlar da asla değil. Bu sorunların, bu zamana kadar çözülmesi gerekirdi. Aslına bakacak olursanız, bu sorunlar, Mersin’in merkezinde bu zamana kalacak sorunlar da değildi. 
Bu hizmetlerin bu zamana kadar çoktan yapılması gerekirdi. Nitekim belediyelerin var olma nedeni de bu hizmetleri sunmaktır. Ama bundan sonra sorunların çözümü için elimizden geleni gecikmeden yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın; bu yıl içinde altyapı çalışmaları bittikten sonra ihtiyaç duyduğunuz hizmetleri eksiksiz sunacağız. Sizden tek ricamız, bizlere biraz daha zaman tanımanız. Yaşadığınız her sorunu bizimle paylaşabilirsiniz. Belediye olarak yetki ve sorumluluk taşıdığımız hizmetleri en kısa zamanda yerine getireceğiz. Sorumluluğumuz dışındaki sorunlarınızı da ilgili birimlere aktararak çözümünü sağlayacağız. Belediyenin ve kaymakamlığın kapıları sizlere 24 saat açıktır. Başımızın üstünde yeriniz var. Bir sıkıntınız, bize aktarmak istediğiniz bir husus olduğunda lütfen bizimle temasa geçin, sorunlara hep birlikte çözüm bulalım.” 
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’un konuşmasından sonra söz alan Nusratiye Mahallesi sakinleri ise, 35-40 yıldır yaşadıkları mahallede, kentte ilk kez bir belediye başkanının, kendilerini dinlemek ve yaşadıkları sorun ve sıkıntıları görüşüp çözüme kavuşturmak için mahalleyi ziyaret ettiğini ifade ederek teşekkürlerini dile getirdiler.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA