‘ALEVİ DEDESİ DENİLEN KİŞİLER NEYE GÖRE BELİRLENDİ’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
‘ALEVİ DEDESİ DENİLEN KİŞİLER NEYE GÖRE BELİRLENDİ’

 

Çamak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 13 kişiyi ‘Alevi dedesi’ sıfatıyla yurtdışına göndermesini meclis gündemine taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Tunceli’de, aralarında 15 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 13 kişinin,  ‘Alevi dedesi’ oldukları iddiasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yurtdışına görevli olarak gönderilmesini meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çamak, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 yaşında henüz reşit olmayan bir çocuk dâhil Tunceli’de Alevi dedesi olduğu iddia edilen 13 kişiyi, 14 Şubat 2018- 13 Mart 2018 tarihleri arasında Avusturya, Almanya, Fransa ve Hollanda’da ‘Nevruz ve Hıdırellez görevlendirmesi’ adı altında hizmet pasaportları ile yurtdışına göndermiştir.Nevruz ve Hıdırellez için Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Abdullah Gümüşsoy tarafından Tunceli Müftülüğü’ne gönderilen bir yazıda kendilerine hizmet pasaportu tanzim edilmesi için gerekenlerin yapılması gerektiği belirtilmiştir” dedi.

Tunceli Müftüsü Zafer Güneş’in basına verdiği demeçte, “Dedelerimizi Avrupa’ya kanaat önderi olarak gönderdik” dediğini hatırlatan Çamak, “Yurtdışında görevlendirilen ve kanaat önderi oldukları iddia edilen kişilerle öncesinde yapılan mülakattaki sorular da tartışmalara neden olmuştur. Bu görevlendirmenin ardından Alevi tabanında önemli bir karşılığı olan ve yurtdışında onlarca şubesi bulunan Alevi kurumlarının ciddi itirazları kamuoyuna yansımıştır. Devletin Alevi-Sünni kardeşliğini pekiştirecek ve tüm çeşitliliklerimizle bir arada yaşamı teşvik edecek politikalarla, Alevileri olduğu gibi kabullenip farklılıklara saygı duymak yerine, yetkililerin kendi ideal modellerini ‘Alevi kanaat önderi’ olarak yurtdışına sürmesi sadece gerilimi artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
“Öncelikle yurtdışında böyle bir görevlendirme hangi ihtiyaçtan ötürü gerekli görülmüştür? Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Alevilerle ilgili bu görevlendirmeyi neye göre ve hangi kıstasları baz alarak yapmıştır? Alevi dedesi veya kanaat önderi olarak belirtilen kişilerin Alevi tabanında herhangi bir karşılığı olup olmadığına dair biriminiz gerekli araştırmaları yapmış mıdır? Bu gönderilen kişilerin Alevi inancına dair yetkinlikleri hangi ölçütlerde nasıl tespit edilmiştir?  Alevi tabanında herhangi bir karşılığı olmayan ve hatta henüz reşit dahi olmayan bazı kişilerin yurtdışında görevlendirilmesinin altında yatan asıl amaç nedir?”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA