Sporun Duayen ve Tecrübeli İsimleri Mersin’de Buluştu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Sporun Duayen ve Tecrübeli İsimleri Mersin’de Buluştu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Sporun Mutfağındakiler Paneli” ile spor dünyasının önemli isimlerini Mersinlilerle buluşturmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak yapılmaya devam eden, spor dünyası hakkında bilinmeyenlerin ve merak edilenlerin konuşulduğu ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’nde katılımcılar anılarını ve tecrübelerini vatandaşlarla paylaştı.

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri, gazeteci Emre Tilev’in moderatörlüğünü üstlendiği panel, topa saatte 269 kilometre hızla vurarak futbol tarihine geçen, Trabzon Spor Kulübü eski milli futbolcusu Hami Mandıralı, futbol hayatına Bursaspor’da başlayan ve ardından hem Galatasaray’da hem de Fenerbahçe’de forma giyen, solbek mevkiinde oynayan eski milli futbolcu Semih Yuvakuran, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu Türk Tankı lakaplı Mahmut Demir ile Atıcılık Branşı Dünya Şampiyonu Yusuf Dikeç’in katılımıyla gerçekleşti.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’ni dinleyenler arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin İdmanyurdu Eski Futbolcusu Levent Arıkdoğan, Tarsus İdmanyurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, DHA GS Muhabiri Serhan Türk, çok sayıda öğrenci ve öğretmen yer aldı.

Tilev: “Türk mermileri nasıl düşmana saatte 300 kilometre hızla vuruyorsa, Hami de Avrupa’da öyle vurdu ağlara”
 
Panelistleri tek tek tanıtarak programı başlatan Emre Tilev: “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın himayesinde gerçekleştirdiğimiz ve sürekli olarak her ay sizlerle birlikte olmanın gururunu ve heyecanını yaşadığımız bu güzel etkinliğe, hoş geldiniz. Biz hakikaten sizlerle bir arada olmaktan çok büyük keyif alıyoruz. Bugün de çok keyifli bir sohbet geçireceğiz. Çünkü Türk mermileri nasıl düşmana saatte 300 kilometre hızla vuruyorsa, Hami de Avrupa’da işte öyle vurdu ağlara. Mehmetçiğimiz nasıl düşmanı yattığı yerden kaldırmıyorsa, adım adım adını zaferlere yazdırıyorsa, Semih de öyle yatırdı bütün salonu. Yusuf, dünyaya adını attığını vurarak yazdırırken, benim Mehmetçiğim de Afrin’de attığını vuruyor alnının ortasından. Dün 18 Mart’ta Afrin’e girdi Türk tankları. Bilir miydin genç arkadaşım? Sırtını yere gömerdi minderde Türk Tankı Mahmut’un” sözlerini kullandı.

“Hayattan kırmızı kart yemeyin”

Hami Mandıralı futbola başladığı dönemlerden bahsederek, “Sevdiğim işi yaptım ve peşinden çok koştum, çok mücadele ettim, çok fedakârlıklar yaptım. Sonunda da evet futbolcu oldum. Ülkemin en güzel takımlarından bir tanesinde, Trabzonspor’da 15 yılım geçti. Gençlere şunu söylemek isterim ki, unvanlar gelip geçicidir. Ama insanlık her zaman baki kalır. Lütfen iyi futbolcu olurken, iyi insan olmayı da unutmayın” ifadelerine yer verdi.

Futbol hayatında haksız yere bir defa kırmızı kart yediğini dinleyicilere anlatan Mandıralı, “Yıllar sonra Ahmet Çakar televizyonda kendi de itiraf etti. Hayatımda yaptığım bir yanlış vardı, o da Hami’ye kırmızı kart göstermekti dedi. Bu da benim için çok anlamlı bir şey. Bunlar futbolda olağan şeyler. Hayattan kırmızı kart yemeyin. Ben hep örnek olmaya çalıştım. Sizler de örnek olun, iyi insan olun. Gerçekten unvanlar, apoletler gelip geçici. Fakat insanlığınız herkesi ilgilendiriyor” diye belirtti.

“Türk oyuncularımız biraz tembel”

Semih Yuvakuran ise günümüz futbolunu değerlendirerek, “8 yıl A Milli Takım’da, 3 yıl Bursaspor’da, 6 yıl Galatasaray’da ve 5 yıl da Fenerbahçe’de oynadım. Fenerbahçe’de de futbolu bıraktım. Türkiye’de defans oyuncusu aslında yetişiyor ama bizim Türk oyuncularımız biraz tembel. Geçen gün Eto’o konuştu ve dedi ki, ‘Ben 33-34 yaşındayım, antrenmanda en önde koşuyorum ve sizin Türk oyuncular benden 50-60 metre geriden geliyor.’ Onların önde olması gerekirken, 33-34 yaşındaki adam önden koşuyor. Yani biraz tembelliğimiz var ve çalışmayı biraz sevmiyoruz” dedi.

Son olarak gençlere spor ile uğraşmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Yuvakuran, “Bir iş yapacaksanız en iyisini yapmak için çok çalışın. Göreceksiniz ki ne kadar başarılı olduğunuza kendiniz bile inanamayacaksınız. Hedefinizi hep yüksek tutun. Ben hep hedefimi yüksek tuttum” sözlerini kullandı.

Demir: “Türk gençleri pehlivan gibidir”

Dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu Mahmut Demir, “Güreş, bizim ata sporumuz. Güreş, spor olmanın yanında halk arasında da pehlivan tabiriyle anılır. Pehlivan Anadolu tabiriyle güçlü, kuvvetli, sözüne güvenilen, mert insan anlamına gelir. Onun için güreş yapan herkese güreşçi, bu tarife uyanlara da pehlivan denir. Onun için Türk gençleri pehlivan gibidir. Sözü özü birdir, merttir, verdiği söze uyar ve sözünün de sadık bir bekçisi olarak kalır” diye belirtti.
 
“Elleriniz cebinizde zirveye çıkamazsınız”
 
Salonda bulunan gençlere seslenerek, herhangi bir spor branşı ile ilgilenmelerini öğütleyen Demir, “Ben genç evlatlarımızın mutlaka güreş yapmalarını isterim. Lakin hiçbir şey yapamazsanız da mutlaka bir spor branşıyla ilgilenin. Çünkü spor yaptığınızda sağlıklı bir birey olmanın yanında toplum önünde de örnek insanlar olursunuz. Belki burada bulunan birbirinden kıymetli arkadaşlarımız normal bir iş dalında yaşamış olsalardı, sizler burada onları alkışlamayacaktınız. Bunu kendiniz ve sağlığınız için yapın. Ben sizin yaşlarınızda spora başladım. Sırasıyla 15 defa Türkiye Şampiyonu oldum. 4 defa Avrupa Şampiyonu, 3 Dünya Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, Balkan Şampiyonluğu, Cihan Şampiyonluğu ve 1996 yılında da Olimpiyat Şampiyonu oldum. Böylece 220 kez bu milletin Türk Milli mayosunu giydim. Ayrıca hangi spor branşıyla uğraşırsanız uğraşın eğitiminizi aksatmayın. Dünya ile yarışabilen, dünya ile entegre olabilen bir ülke olabilmek için en üst seviyede kendimizi eğitmemiz lazım.  Ne iş yapıyorsanız yapın, mutlaka çok çalışın. Çalıştığınız işe ve ondan önce kendinize güvenin. Çünkü elleriniz cebinizde zirveye çıkamazsınız” dedi.

“Yusuf Dikeç tesadüfi ortaya çıkmış bir şampiyondur”
 
Atıcılık Branşı Dünya Şampiyonu Mersinli Yusuf Dikeç, gençlerin elindeki imkânları kullanmalarını ve kendi yeteneklerinin farkına varmak için çabalamalarını ifade ederek, “Öncelikle bu fırsatı bizlere veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Eğer bu insanlar olmasaydı bugün biz sizlerin karşısında bu güzel konuşmayı yapıyor olamayacaktık. Bir kelime de olsa sizleri bilgilendiremeyecektik. Ben yaklaşık 18 yıldır atıcılık branşıyla ilgileniyorum. Atıcılık branşına tamamen tesadüfi başladım. Sizler ilk olarak kendi yeteneklerinizi mutlaka keşfedin. Ben şuna inanıyorum ki Yusuf Dikeç tesadüfi ortaya çıkmış bir şampiyondur. Şuurdaki arkadaşlarımın içinde dahi benden çok daha kabiliyetli ve yetenekli arkadaşlar vardır. Ama önemli olan bu yeteneği ortaya çıkarmaktır. Ben bu spora 28 yaşında başladım. Keşke sizin gibi böyle genç yaşlarda tanışıp başlasaydım. Emini ki şu andaki başarılarımı biraz daha yukarıya taşıyabilirdim” şeklinde konuştu.  

Panelin ardından soru-cevap kısmına geçildi ve panelistler, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Düzenlenen panelin ardından, protokol üyeleri tarafından spor dünyasının önemli isimlerine organizasyona katıldıkları için çiçek ve plaket hediye edildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA