Mezitli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi açıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mezitli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi açıldı

 

Mezitli Belediyesi ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Kadın Danışma Merkezi açıldı.

Açılış nedeniyle düzenlenen törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Adana Çukurova Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin, CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Mersin Şube Başkanı Uğur Çapulcuoğlu, Mersin Eski Milletvekili Vahap Seçer, Mezitli’de bulunan siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

TEMEL PAYDA KADIN OLACAK
Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi ve Kadın Danışma Merkezi Proje KoordinatörüŞenol Çavuş, merkezin işleyişi ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Merkezin faaliyetlerinde temel paydanın kadın olacağını söyleyen Çavuş, “Hukuki danışmanlık, psikolojik destek, barınma ve sığınma alanlarına yönelik yönlendirmeler yapılacak, kadınları ve çevreyi bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Başvuruda bulunan tüm kadınların kimlik ve özel bilgileri gizli tutulacak” dedi.

KADINI ÖZGÜR OLMADAN TOPLUM ÖZGÜR OLAMAZ
Kadının toplumda ki yerine vurgu yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner de yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilmiş kazanımlarımızdan,son 15 yılda büyük bir hızla geriye gitmekteyiz. Ama biz çok iyi biliyoruz ki, kadın özgür olmadan toplum özgür olamaz. Mezitli Belediyemize böylesi faydalı bir çalışmayı bizlere armağan ettiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.
Mezitli Belediyesi’nin, özellikle kadınlara yönelik yaptığı özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Uğur Çapulcuoğlu da, toplumsal alanda destek sağlamak adına yapılabilecek her projede yer almaktan mutlu olduklarını ifade etti.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE GÜZEL BİR ÖRNEK
Mezitli Belediyesi’nin sosyal devlet, sosyal belediyecilik alanında önemli bir projeye daha imza attığına dikkat çekenMersin Eski Milletvekili Vahap Seçer ise, “Anayasa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, demokratik bir hukuk devleti olduğuna dem vuran bir amir hüküm var ama maalesef uygulamada çeşitli sorunlar yaşanıyor. İyi ki Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları, Milletvekilleri var ve böylesi muazzam projeler hayata geçiyor. Artık kadınlarımızın danışacağı, dayanışacağı bir merkezimiz var” dedi.

KADINLARIMIZA YALNIZ OLMADIKLARINI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de konuşmasında, kadına yönelik şiddetin iç acıtan bir toplumsal gerçek olduğunu dile getirdi. Şiddetin eğitimle, yaşanılan bölgeyle ilgisinin olmadığına dikkat çeken Çetin, “Kadınlarımız ekonomik özgürlüklerini kazandıkça şiddete karşı daha güçlü durabiliyor. Öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki erkek olduğumuzdan utanıyoruz. Böyle merkezler aracılığı ile kadınlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek zorundayız. Gönüllü olarak bu projede yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada kadınlarımız, sosyal, psikolojik ve hukuksal desteğin yanında Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği bünyesinde açılan kurslara katılarak bir meslek ve iş sahibi olabilecekler. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak hizmetimizin odağına insanı yerleştirdik. Sosyal Belediyeciliğe en güzel örnek olan Kadın Danışma Merkezi nedeniyle Başkanımız Neşet Tarhan’a ayrıca teşekkür ederim” dedi.  

DAYANIŞMA İLE GÜÇLENECEĞİZ
Kadına yönelik şiddet olayının toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kadına şiddet haberleribasın organlarında daha yoğun bir şekilde yer almaya başlamasıyla birlikte tepki de artmaya başladı. Merkezimizin amacı kadınları rehabilite etmekten öte özgürlüklerine aracılık etmektir. Kadın Danışma Merkezi’mizde görüşmeler gizli olacaktır. Kadınlarımız yaşadıklarını yargılanmadan paylaşabilecek. Merkezde şiddetle mücadele yolları ve yasal haklara ilişkin sosyal, hukuki, psikolojik destek verilecek. Çalışmalar yardım değil ‘dayanışma’ esası ile ücretsiz, rahat ve güvenli bir biçimde yürütülecektir. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra herkes, gönüllülük esasına dayalı bu projede görev alabilir; sosyal, sportif, sanatsal etkinliklerimize katkı sağlayabilirler, eğitim verebilirler. 
Bu merkezde birlikte dayanışma ile güçleneceğiz. Merhum ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi ‘Kadın insandır, biz insanoğlu’ sözünü tekrarlayarak, şiddetsiz eşit ve özgür bir dünya diliyorum” diye konuştu. 
Törende projeye emek verenlere mor fular takıldı. Mezitli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kesilen kurdele ile faaliyete geçti.
Mezitli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, hafta içi her gün ücretsiz olarak, psikolojik, sosyolojik ve hukuksal destek verecek. İçerisinde çocuk oyun odasının da bulunduğu Merkez, kadınların mesleki eğitim almalarına ve iş sahibi olmalarına daimkan sağlayacak.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA