Karayalçın Mersin’de: AK Partili belediyeler iflas etmiştir | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Karayalçın Mersin’de: AK Partili belediyeler iflas etmiştir

 

“2019 SEÇİMLERİ CHP İÇİN BÜYÜK BİR FIRSATTIR” DİYEN MURAT KARAYALÇIN; “AK PARTİLİ BELEDİYELER İFLAS ETMİŞTİR”

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’nın organizasyonunda gerçekleştirilen konferansta siyasetçi Muratt Karayalçın, Ak Parti belediyelerin Ankara ve İstanbul’da havlu attıklarını belirtti. Karayalçın ” 2019 seçimlerinde CHP’nin önünde çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum çünkü bana göre Ak Parti belediyeciliği iflas etmiştir” dedi. 25 Mart 2018 Pazar 18:45 - Bu haber 2 kez okundu. 0 0 Gökhan KURT Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi ile  Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı2nın ortaklaşa düzenlediği “ Büyükşehir Vizyonu” konulu konferans Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa deneyimli bürokrat ve siyasetçi Murat Karayalçın, CHP’li belediye başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aday Adayı Selçuk Dereli, İş adamı Mustafa Baysan, CHP il örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“AK PARTİLİ BELEDİYELER HAVLU ATTI”  
Konferansta katılımcılara seslenen Murat Karayalçın, Ak Parti belediyelerin Ankara metro yapımında ile İstanbul kentsel dönüşümde havlu attıklarını söyledi. 2019 yılında yapılacak seçimin önemine değinen Karayalçın sözlerine söyle devam etti; “CHP’nin önünde çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum çünkü bana göre Ak Parti belediyeciliği iflas etmiştir. Ak Parti belediyeciliği Ankara’da metro yapımında ile İstanbul’da Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında havlu atmıştır. Bizler Ankara’nın sosyal demokratları olarak Türkiye’nin ilk metrosunu inşa ettik.  Türkiye’nin ilk metrosunu biz yaptık. Ankara’da 20 kilometrelik metro şu anda çalışıyor, ama bizden sonra gelen yönetim havlu attılar. Belediye, ben bunu yapamıyorum dedi ve  Ankara metrosu yapımını Ulaştırma Bakanlığına devretti. Ben bundan dolayı havlu atıldı ibaresini kullanıyorum. İstanbul eski belediye başkanı sayın topbaş,  İstanbullulara çağrıda bulundu. Dedi ki , “İstanbullular bizi Fikirtepe’de neler yapacaklarımızı çok yakından izlesinler”.  Ama yapamadılar, projeyi başlatamadılar  ve orada da belediye havlu attı . Bu projeyi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrettiler.İşte bunlar  Ankara’da metroyu İstanbul da kentsel dönüşümü yapamadı İstanbul da ve Ankara da belediyecilik alanında havlu atması diye nitenle diriyorum” dedi. 

“RAKİP SİYASİ PARTİLİLERİ TARTIŞMAYA DAVET EDELİM” 
Karayalçın, “ Sosyal demokrat ve CHP’liler olarak belediyecilik anlamında şehrin ve ülkenin kaynaklarını çok iyi kullanıyoruz. Ama Ak Partili belediyeler şehirlerinin ve ülkenin kaynaklarını iyi kullanamıyor. Bizim şunu yapmamız lazım rakip siyasi partileri tartışmaya davet etmemiz lazım. Ben bunu yaptım, sen ne yaptın diye sormamız lazım” diyerek konuştu. 

“BELEDİYELER YALNIZCA ASFALT DÖKMEYECEK” 
Türkiye’de yerel yönetimlerle ilgili olarak daha önce yapılan yasal düzenlemeler 81 ilde belediyecilik anlayışını ve sistemini öne çıkardığını belirten Karayalçın, bu yasal düzenlemenin belediyecilik işleyişine yeni bir ufuk kazandırdığını söyledi. Karayalçın, “Belediye şimdi illin tümünde. Yani kırsal alanda orman köylerinde dağ köylerinde yerel ortak gereksinimleri karşılama sorumluluğunu da üstlendi. Yani orman köylerinde, dağ köyünde, ovalarda ve  kırsal alanda yaşayan insanlarımızın gereksinimleri neyse belediyelerimiz onlarında karşılayacak. Yalnızca asfalt dökmeyecek, yalnızca kanalizasyon şebekesi, su şebekesi döşemeyecek. Belediyeler baraj yapacak, organize sanayi bölgesi yapacak, fuarlar açacak ve bu tür hizmetlerde de sorumluluk üstlenecek. Ben bunu bir tür il hükümeti olarak görüyorum.  Üniter devlet yapısı içersinde il hükümeti olarak niteleyebileceğimiz yeni bir yapı şeklinde değerlendiriyorum. Bu herkesin hepimizin Türkiye’nin 30 ilinde yaşayan yurttaşlarımızın yaşamında yeni bir sayfanın açılması demektir” şeklinde konuştu. 

“BELEDİYE YÖNETİCİLERİ,  KENT RANTLARINA İZİN VERMEMELİ” 
Siyasetçi Murat Karayalçın sosyal demokrat belediyeciliğin 5 ilke üzerinde inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu ilkelerin başında eşitlik, özgürlük ve dayanışma. İkincisi  saydamlık ve katılımcılık . Ve bunun sonucunda da hesap verebilirlik. Bu sosyal demokrasinsin özüdür. Üçünü ilke,  kamu alanların genişliği. Dördüncü ilke de çağdaş standartların yakalanması.Ve beşinci son ilke ise kent rantlarının önlenmesi. Kent rantlarına izin vermeyeceksin. Kentte rant olmayacak ve olmamalı. Biz bu 5 ilke uyarınca Ankara’yı yönettik” dedi.  Karayalçın,  son olarak “Belediyecilik deyince akla mühendislik projeleri gelmemesi  lazım. kentsel siyasi ile kentsel kurumlarda önemli” diyerek sözlerine ekledi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA