Tezcan: Büyükşehir belediyesini almak herkesin görevi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Tezcan: Büyükşehir belediyesini almak herkesin görevi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcılarından Bülent Tezcan ile Seyit Torun Mersin CHP il örgütüyle bir araya geldi.

2019 yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni tekrardan geri almak herkesin görevi olduğunu belirten Bülent Tezcan, 2014 yerel seçimlerinde ellerinde olan belediyeyi kaybettiklerini ve Mersin halkının  bu ayrılığa daha fazla dayanamayacağını söyledi. Ayrıca Tezcan, önümüzdeki, günlerde süresi dolacak olan OHAL ilgili yaptığı açıklamada ise bu iktidarın OHAL bağımlısı bir iktidar olduğunu ifade etti. 

Gökhan KURT 

CHP Mersin İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Seyit Torun, CHP’li belediye başkanları ve il ile ilçe başkanları katıldı. Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP parti sözcüsü Bülent Tezcan, 2019 yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni almak herkesin görevi olduğunu söyledi. Mersin’in CHP için çok önemli il olduğunu belirten Tezcan, “. Mersin’de başarılı 3 belediye başkanımız var. Önümüzde büyük bir hedef var iktidar hedefi. İlçe belediye sayımız 3 tane olması bizim için çok ciddi bir eksikliktir. Sadece bizim için değil Mersin halkı içinde çok büyük eksikliktir. Çünkü mevcut 3 belediye başkanımız çok iyi hizmetler götürmektedir. O zaman niye bizim Silifke, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde ve beldelerinde yaşayan halkımızın dışındaki Mersinli hemşerilerimizde aynı iyi hizmetlerimizden yararlanmasınlar. Onlarında hakkı değil mi iyi bir belediye de iyi bir hizmeti almak. O zaman Mersinlilerle beraber ortak bir görevimiz var . Önümüzdeki ilk yerel seçimlerde bu 3 ilçe belediyemizin dışında daha büyük yeni ilçe belediyelerinde belediye başkanlıkları alacağız. Bu yetmez. Biz 2014 seçimlerinde elimizdeki Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kaybettik. Şimdi önümüzde bir büyük hedef var. Biz bu ayrılığa daha fazla dayanamayız, Mersin halkı bu ayrılığa daha fazla dayanamaz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Mersin Büyük Şehir Belediyesi’ni almak hepimizin görevidir. Bütün örgütümüz bütün kadrolarımız buna göre hazırlanmış durumdalar” dedi. 

“BU İKTİDAR, TÜRKİYE’Yİ OHAL’SİZ YÖNETEMEZ DURUMA GELMİŞ “ 
Önümüzdeki günlerde süresi dolacak olan Olağanüstü Hal’ın (OHAL) iktidar tarafından tekrardan uzatılacaklarını düşünen Tezcan, mevcut hükümetin OHAL bağımlısı bir iktidar olduğunu dile getirdi. Tezcan, “Türkiye de bir Olağanüstü Hal (OHAL) düzeni yarattı. Bugün Türkiye, 20 Temmuz Darbesi şartlarında yaşıyor. Vatandaş Olağanüstü Hal karşısında sıkışmış. OHAL,  Kanun Hükmünde Kararnameleriyle (KHK) hak ve özgürlüklerin yok edildiği, mülkiyet hakkının güvence altında olmadığı, yaşam hakkının güvence altında olmadığı bir ülke yarattılar. İhale düzenini bile KHK’lara  dayalı olarak yürüten bir anlayıştır. Bu iktidar, Türkiye’yi OHAL’siz  yönetemez duruma gelmiş. Bu iktidar OHAL bağımlısı bir iktidardır” şeklinde konuştu. 

“HAKİM VE SAVCILAR ERDOĞAN’IN İKİ DUDAĞI ARASINDA ÇIKAN SÖZCÜKLERE BAKIYOR”

Hakim ve savcıların AK Parti Genel Başkan’ın iki dudağı arasında çıkan söylemlere göre karar aldığını ifade eden Tezcan, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklanmalarıyla ilgili sert tepki gösterdi. Tezcan, “ Daha dün ya da önceki gün talimatla, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin önce gözaltına alındığı sonra tutuklandığı bir Türkiye yaşıyoruz. Sarayda oturan AK Parti Genel Başkanı’nın iki dudağının arasına bakan savcıların o sözlere göre tutuklama talebinde bulunduğu hâkimlerin o sözlerin üzerine tutuklama kararı verdiği bir ülkede, ülkenin en seçkin üniversitesinin gencecik çocuklarının nasıl bir tehdit altında olduğu görmek istiyorsak,Cumhurbaşkanın talimatıyla tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri fotoğrafına bakın. Bir tarafta bugün basına yansıdı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerini arabasına alıp arabasında okula kadar götüren ve öğrencilerin o arabanın içinde bulunmaktan dolayı gözleri ışıl ışıl, yüzleri aydınlık güldüğü Kemal Kılıçdaroğlu” dedi. 

“BU İTTİFAK CUMHURU BÖLME İTTİFAKIDIR “ 
Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ittifakına da değinen Tezcan, “Şimdi Cumhur İttifakı diye topluma dayatmaya çalışıyorlar. Bu ittifak aslında tabanda kurulmuş bir ittifak değildir. Bu ittifak AK Parti’ye oy veren MHP’ye oy veren vatandaşlarımız kurduğu bir ittifak değildir. Bu ittifak tepede kurulmuş AK Parti yönetimiyle MHP yönetiminin bir kısmının sarayda oluşturduğu bir saray ittifakıdır. Bu ittifak cumhuru bölme ittifakıdır. Bu ittifak halkın benden olanla olmayan diye ikiye ayrıldığı, cumhurun ikiye ayrıldığı kutuplaştırıldığı bir ittifaktır. 

“BİR TOSUNCUK DÜZENİ KURDULAR; TARIMDA, SANAYİDE, İTHALATTA…” 
Son zamanlarda ülke gündeminde geniş yer alan şeker fabrikalarının özelleştirmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bülent Tezcan sözlerine söyle devam etti; “ Bakın bu milletin alın terinin ürünü olan şeker fabrikalarını satışa çıkarıp yine üç beş tosuncuğa peşkeş çekme peşindeler. Bir tosuncuk düzeni kurdular; tarımda, sanayide, ithalatta, faiz alanında, finans sektöründe her şeyde tosuncukların mutlu olduğu, milletin mutsuz olduğu bir düzen kurdular. Şimdi şeker fabrikalarını da aynı şekilde peşkeş çekme derdindeler ama millet buna karşı bir aydan bu yana çok önemli bir dayanışma örneği gösteriyor. Türkiye’nin her yerinde bir şeker ittifakı oluştu. Şeker ittifakın parti bayrağı yok, parti amblemi yok sadece emek etrafında bu milletin zenginliği etrafında toplanmış bir ittifak. Şeker ittifakı vatan ittifakı oldu” Tezcan son olarak geçen günlerde temeli atılan Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili iktidarın Mersin’in can damarı Akkuyu’ya hançer sapladığını söyleyerek sözlerine ekledi. 

“CHP’NİN KALESİ ARTIK MERSİN” 
CHP Genel Başkan Yardımcılarında Seyit Torun ise 2019 yılında iktidara geleceklerini ve tek adam yönetimini ortadan kaldıracaklarını söyledi. Artık CHP’nin kalesinin Mersin olacağını belirten Torun, “Önümüzde ki süreçte Mersin Büyük Şehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olacak.  Buna yürekten inanıyorum. Hem yerel de hem genel de iktidar olacağız. Ayrıca Mersin de 13 belediyemizde de ilçe belediyemizde de mutlaka ama mutlaka belediye sayılarımız artıracağız ve Mersin artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olacak” diyerek konuştu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA