Yağmur, Mezitli’de okurlarla buluştu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Yağmur, Mezitli’de okurlarla buluştu

 

Mersinli gazeteci Abidin Yağmur’un ilk öykü kitabı Pazartesi için, Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanesi’nde tanıtım ve söyleşi etkinliği düzenlendi.

Muhammet Tezel

Mezitli Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinliğe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Eren Tarhan, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Nevin Zaimoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, gazetemizin genel yayın yönetmeni Aydan Tunç Yeşil de katıldı.

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, konsey olarak sosyal çalışmaların yanı sıra kültür sanat alanlarında da çalışmalar yaptıklarını, Mersinli edebiyatçıları Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanesi’nde Mezitli sakinleriyle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Abidin Yağmur uzun zamandır tanıdığım, haberlerini, köşe yazılarını ilgiyle takip ettiğim bir gazeteci. Çok etkili bir kalemi var ve köşe yazılarında Mersin’e dair önemli tespitlerde bulunuyor. Abidin bana öykü kitabını ulaştırdığında bir gecede okuyup bitirdim. Çok akıcı öyküler var. Ben kolay beğenen bir okur değilim ama Pazartesi kitabını çok beğendim. Kitapta Mersin’i görüyorsunuz. Mersin’de basını uzun süredir takip ederim. Maalesef son 20 yıldır adından söz ettirecek gazetecilerimiz, yazarlarımız pek çıkmadı. Necdet Canaran gibi, Abidin Yağmur gibi birkaç isim sayabiliriz. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Abidin Yağmur da, Pazartesi adını verdiği kitapta çoğunluğu Mersin’de geçen 14 öykünün yer aldığını belirterek, “Öykülerimdeki kahramanların büyük kısmı işsizler. Dünyaya işsiz insanların gözünden bakmaya, onların ruh halini anlatmaya çalıştım. Kitapta Mersin’in sokakları, insanları önemli bir yer tutuyor. Maalesef edebiyatımızda konular hep İstanbul’da, Ankara’da geçer. Ben ise Mersin’i anlatmak istedim” diye konuştu.

Etkinlikte daha sonra Abidin Yağmur katılımcıların sorularını yanıtladı ve kitabını okurları için imzaladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA