MECLİS ÜYESİ TUNCAY GÖKÇEL; “PLANLAR ŞEFFAF OLMALI” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MECLİS ÜYESİ TUNCAY GÖKÇEL; “PLANLAR ŞEFFAF OLMALI”

 

“SİNEMA SEYREDİLİR GİBİ SUNUM YAPIYORLAR” 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Tuncay Gökçel,  hazırlanan planların kapalı kapılar ardından yapıldığını söyledi. Planların şeffaf olması gerektiğini belirten Gökçel, “ 1/5000’lik plan askıya çıkmadan önce incelememiz için dilekçe verdim. Ama verilmedi. Sinema seyredilir gibi bir sunum yapıyorlar” dedi. 

Gökhan KURT

 Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından geçen aylarda kabul edilen 1/50002lik nazım imar planına yönelik 15 bin 90 itiraz dilekçesi verildi. Geçen Pazartesi günü Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan itirazların değeri olan yaklaşık 2 bin tanesi yeniden değerlendireceğini söyledi. Belediye meclis üyelerinden Tuncay Gökçel, hazırlanan plan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kentin bir bölgesinde planda yapılan değişiklik sadece imar komisyonu katıldığını belirten Gökçel, “Baktığımız zaman tek bir parselin plan tadilatıyla ilgili gidip çevre komisyonu, ulaşım komisyonu, imar komisyonu ve hatta kadın ile erkek eşitliği komisyonu yeri gelip katılabiliyor. Kentin o kadar önemli bir bölgesinde planda yapılan değişiklik neden sadece imar komisyonu katılıyor? Yani burada işin özü planlar, kapalı kapılar ardından yapılıp kamuoyundan bir şeyler saklandığını gösteriyor. Planlar şeffaf olmalı. Planlar kamuoyunun önünde olmalı. STK’larla paylaşılmalı. Geçen meclis toplantısında bir teklife itiraz ettim. Kentin doğu girişi, 2008 yılında özel proje alan 5 diye tanımlanan bir yer . Biz 1/25 binlik planları kaldırdık. O bölgenin revize edilmesi gerekir. Ve revize edilmemiş. Bir de hukuki bir boşluk var. Kentin girişinin bizde güzelleşmesinde yanayız. Burada itirazım emsalin yüksek olması. Orada bir plan notu var. Oraya 2 emsal vermişler. Özel proje alanların yüzde 25 oranında ilave yoğunluk verilebilir. Bu demektir ki 2 yoğunluk 2 buçuk olacak. Bu yönden itirazım var” dedi. 

“PLANI İNCELEYECEĞİM DEDİM VERMEDİLER” 
1/ 5000’lik planın incelemeleri için dilekçe verdiklerini belirten Gökçel, “Planı inceleyeceğim dedim verilmedi. Sinema seyredilir gibi bir sunum yapıyorlar. Projeksiyonla bir şeyler anlatıyorlar. Bize şimdi bir sürü eleştiri var. CHP olarak 1/5000’lik planlara neden kabul ettiniz gibi söylüyorlar. Biz mecbur kaldık. Eğer kabul etmeseydik bu kentin 5000’lik planları gündeme getirmeyeceklerdi. Ve CHP planlara karşı çıkıyor diyeceklerdi.  Kabul ettik ki kamuoyunun önüne çıksın bu planlar. Şimdi askıya çıkarılmış 15 bin tane itiraz oldu.  Komisyon üyeleri, birçok meclis üyesi bu plana vakıf değildi. Görmedik bir çoğumuz. Komisyonlardan gizlendi. Aslında incelenmesi gereken insanlarla inceletmekten ziyade gidip kaçamak yollarla şuna buna bilgi verdik dediler. Eğer inceleseydik biz bu planları sıkıntı olmazdı” şeklinde konuştu. 

“KAMUOYUNA BİZ ÇALIŞIYORUZ GİBİ GÖRÜNTÜ VERİYORLAR” 
Mersin’de yapılacak hafif raylı sisteminde de değinen meclis üyesi Tuncay Gökçel,” Raylı sistemin Mersin’de gerçekleştirileceğine inanmıyorum. Sadece projeyi ihale ettikler. Ama şu an öyle bir lanse ediliyor ki raylı sistem yapılacakmış gibi. Garın olduğu alandan hangi yoldan hangi zeminden geçireceksiniz. Orası olmaz bir mantığı olmalı. Oranın geçirmesi için kamulaştırma lazım. Belediyenin 10 yıllık bütçesi bile yetmez kamulaştırmaya. Kamuoyuna biz çalışıyoruz gibi görüntü veriyorlar. Vatandaşa göz boyamakla olmaz.  Mersin in gerçek bir kişinin yüzüne ihtiyacı var” şeklinde konuştu. Öte yandan, mecliste Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile arasında geçen tartışmaya da değinen Gökçel, Kocamaz’ın muhalefete pek alışmadığını söyleyerek sözlerine söyle devam etti; “ Belediye başkanımız dikensiz gül bahçesi istiyor. Benim bir derdim yok. Aldığım görevi namusumla yapıyorum. Ben meclis üyesiyim. Kamunun hakkını koruyorum. Benim görevim bu” diyerek sözlerine ekledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA