"OHAL Değil, Demokrasi İstiyoruz" | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
"OHAL Değil, Demokrasi İstiyoruz"

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 81 ilde “OHAL değil Demokrasi İstiyoruz” sloganıyla gerçekleştirdiği eylemde , Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları ve vatandaşlar bir saatlik oturma eylemi yaptı.

"OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 81 ilde “OHAL değil Demokrasi İstiyoruz” sloganıyla gerçekleştirdiği eylemde , Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları ve vatandaşlar bir saatlik oturma eylemi yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL’in Ak Parti’nin korkaklığının ve yalancılığının bir göstergesi olduğunu dile getirerek, “Bunlar, OHAL’i ilan ettiklerinde sadece 3 aylık için yemin etmişlerdi, namus sözü vermişlerdi. 2 yıl geçti ve ben de onlara siz yalan söylüyorsunuz dedim. Siz halkı kandırıyorsunuz. OHAL demek bizim için acı demek, faili meçhul cinayetlerin artması demek. Bütün bunları protesto etmek için sakal bıraktığımı söyledi. Bana gülmüşlerdi. Maalesef iki yıldır uzuyor sakalım” dedi.

Ayrıca, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise OHAL’in Twitter"daki 280 karakterden ve  Facebook'taki " Beğen" butonundan korkmak olduğunu söyledi.

Gökhan KURT

“OHAL AK PARTİ’NİN ACİZLİĞİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), 'OHAL değil demokrasi istiyoruz'  sloganı ile Türkiye genelinde eylem yaptı. Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen bir saatlik oturma eylemine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Yenişehir ve Mezitli, Belediye başkanları, CHP Mersin İl Örgütü, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. ‘Direne direne kazanacağız” ve  “Faşizme karşı omuz omuza” sloganların atıldığı eylemde CHP Milletvekillerinden Aytuğ Atıcı,  OHAL’in Ak Parti’nin acizliği olduğunu belirterek, AK Parti’nin sandıkta, CHP iktidarlığında ve  ahrette hesap vereceğini söyledi, Atıcı, “Hiç kimse merak etmesin mazlumun ahını yerde bırakmamak üzere ant içmiş insanlarız. Ak Parti, CHP’yi ve sivil toplum kuruluşlarını tanımamış. Zannediyor ki bizi açlıkla terbiye edebilecek. Zannediyor ki işimizi elimizden alınca korkacağız. Zannediyor ki hakkımızda fezleke düzenlenince korkacağız meydanlardan inmeyeceğiz” dedi.

OHAL’in baskı, zulüm ve açlık olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise OHAL’de Ak Parti iktidarını yıkacaklarını ve OHAL’e karşı olduklarını söyledi.

“OHAL, TWİTTER"DAKİ 280 KARAKTERDEN, FACEBOOK' TAKİ " BEĞEN" BUTONUNDAN KORKMAKTIR”

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’da OHAL’in Twitter"daki 280 karakterden, Facebook' taki " beğen" butonundan korkmak olduğunu söyleyerek, “Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını. İfade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK"lar eliyle parlamento. Yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir” diyerek konuştu.

Konuşmalarının ardından partililer ve vatandaşlar bir saatlik oturma eyleminin ardından dağıldı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA