İYİ Parti, Sanayi Hamlesine İlişkin Açıklama Yaptı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İYİ Parti, Sanayi Hamlesine İlişkin Açıklama Yaptı

 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı Parti’nin sanayi hamlesine ilişkin bir bülten yayımladı.

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Dr. İbrahim Özel, Parti programında yer alan teknoloji, inovasyon ve girişimcilik başlığı altındaki bildirimleri içeren bir bülten hazırlandığının altını çizerek, “ İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı, Parti programında yer alan teknoloji, inovasyon ve girişimcilik başlığı altındaki bildirimler dahilinde çalışmalara başladı” dedi.
 
İYİ Parti’nin sanayide üretim artışını hedefleyen programı, ithalatı değil ihracatı hedefleyen destek politikalarından oluştuğunu belirten Özel, “Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi konusunda sanayiciye destek olmak için geniş kapsamlı bir program hazırlandı” dedi.
 
Özel şunları kaydetti:
 
“Yeni Dünya düzeni katma değeri yüksek, bilişim teknolojilerinin kullanıldığı, kiloda hafif paraca yüksek değerli teknolojik ürünler üretmeye odaklı bir sistemle sanayi döngüsünü oluşturmaktadır. 1990’lı yıllardan itibaren Dünyadaki gelişmeler günümüzde; Bilişim Teknolojileri ile Endüstriyi bir araya getirmeyi hedefleyen ENDÜSTİRİ 4.0’ı gündeme getirmiştir.
 
İYİ Parti milli gelirin ve halkın refah düzeyinin arttırılasına yönelik olarak yapılacak çalışmaları Mersinli hemşerileriyle paylaşmak üzere çalışmalara başlamıştır. 
 
İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı’nda ve İYİ Parti’nin iktidarında; 
 
 Türkiye’nin orta ve uzun vadeli olarak odaklanacağı teknoloji alanlarının belirlenmesi, senelik bazda ele alınarak güncellenmesi ve bu alanlardaki gerekli altyapı ve kabiliyet geliştirme yarımlarının yapılması sağlanacak.
 AB Fonları kapsamında Türkiye’nin bu programdan daha etkin olarak yararlanması için stratejiler geliştirilecek ve bu alandaki pozisyonu yeniden değerlendirilecektir. 
 TÜBİTAK ve Türk bilimsel araştırma ve teknoloji üremi altyapısı yeniden ele alınarak gelişilecek ve özellikle endüstriyel ihtiyaç ve fırsatlara yoğunlaşan uygulamalı, araştırma odaklı özel teknoloji geliştirme merkezleri desteklenecektir.
 Üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer ofisleri(TTO)daha işlevsel hale getirerek. İnovatif düşünce yapısının üniversiteden sanayiye aktarılırken, sanayideki tecrübe ve bilgi birikiminin üniversiteye aktarılması sağlanacaktır.
 Tüm Ar-Ge teşvik programlarının etki analizleri yapılarak katma değerli ve ticarileşme potansiyeli yüksek şirketlere odaklanılacak biçimde yeniden kurgulanacaktır.
 Devletin girişimcilik hibe destek programları, seçme ve uygulama prosedürleri yeniden ele alınarak şeffaf, ölçülebilir, iyi denetlenen ve girişimcilerin kolay başvurabilecekleri bir yapıya dönüştürülecektir.
 Akıllı şehirler, endüstri 4.0, sağlık, nanoteknoloji ve biyoteknoloji alanları başta olmak üzere donanım odaklı teknoloji girişimlerine özel destek yapıları kurgulanarak hayata geçirilecektir.
 Girişimcilerin yurt dışı pazarlara açılmalarını kolaylaştırıcı ve destekleyici mekanizmalar tasarlanarak hayata geçirilecektir.
 Global pazarda rekabet etme ve başarılı olma potansiyeli bulunan şirketler ilgili kriterlere göre seçilecek ve global pazar oyuncuları olabilmeleri için bir program kapsamında özel olarak desteklenecektir.
 Ülke teknoloji odak alanları, sektörel bazda ve bölgesel kabiliyetler çerçevesinde inovasyon merkezleri kurulacak ve desteklenecektir.
 
İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı ülkemizin refah ve huzura kavuşmasına yönelik olarak uygulamaya koyacağı projelerini değerli Mersinli hemşerileri ile paylaşma devam edecektir”.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA