Mersin’in hekimleri meslek odanıza sahip çıkın | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin’in hekimleri meslek odanıza sahip çıkın

 

Ender Erdemil’in Kaleminden

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi: Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin operasyonuna karşı çıkarken savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu ilan etti. Bildirileri şu cümleyle son buluyor: “Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!"

Türk Tabipleri Birliğinin yönetimini oluşturan hanımların ve beylerin savaşa karşı tutumları haklı ve sevimli gibi görünse de samimi değildir.

PKK/PYD’ye karşı mücadeleyi savaş sayıp, PKK/PYD’yi de savaşın tarafı gören bu hanımlar ve beyler, PYD/YPG'nin Tel Abyad’da yaptığı etnik temizliği; yapılan BM raporuyla da belgelendiği halde, halk sağlığı sorunu saymamışlardı. Saysalardı duyardık.

Keza, PKK’nın masum sivillere yönelttiği saldırılarında terörü lanetlerken, teröristin adını koymaktan özenle kaçındılar. Oysa saldırıları PKK’nın yönelttiği gün gibi aşikardı…

Bu beyler ve hanımlar, Kobani’ye namı diğer Ayn El Arab’da kanton kurmak isteyen PKK/PYD’ye sağlık desteği vermeye gittiler.

Ülkemizin Güneydoğusunda bağımsız devlet kurup, hem toprak talep edecek, hem de Türkiye halkı için sağlık sorunu yaratacak PKK/PYD’yi desteklemekten kaçınmadılar.

Bu hanımlar ve beyleler, Nusaybin'de hendekleri, barikatları aşamadıkları için hastaya, yaralıya ulaşamayan Ambulansları Türk Silahlı Kuvvetlerinin engellediğini ileri sürdüler. PKK'nın yaktığı, kurşunladığı ambulansları ve bu ambualanslarda canı tehlikeye düşen hekimleri görmediler...

Yol kesen PKK'lılar hekim arkadaşlarını öldürdü. Arkadaşımızın katili PKK'dır diyemediler...

İnsan sağlığını koruma konusunda bu kadar seçici davranan bu hanımlar ve beyler, Türk hekimlerinin meslek odasını itibarsızlaştırdılar.

Öyle itibarsızlaştırdılar ki Çanakkale savaşında Tıbbiyenin 1. Sınıf öğrencilerini tamamen yitiren, Birinci Dünya Savaşı boyunca Tıbbiye mezunlarının yarısın şehit veren hekimlerin meslek odasının adının önündeki Türk tanımının kaldırılması gündeme geldi. 

Bu yetmedi, hacamatçılar, meslek odalarınca itibarsızlaştırılmış hekimlere rakip olduklarını açıkça ilan ettiler. Hekimler karşısında seçenek olmayı başardıkları bile söylenebilir…

Hekimleri bu kadar itibarsızlaştıran bu meslek odası yöneticisi hanımlar ve beyler gerçekte odaya kayıtlı hekimlerin çok azının oylarıyla işbaşına gelmişler. Yani hekimlik mesleğini temsi etme özelliği taşımıyorlar.

Örneğin, Mersin Tabip odası yöneticileri odaya kayıtlı 1750’den fazla hekim varken, 146 oyla iş başına gelmiş.

Demek ki, kendilerini temsil edemediği halde itibarsızlaştırabilen oda yönetimlerinin işbaşına gelmesinde, genel kurullara katılmayan, odalarının yönetiminde söz sahibi olmayı düşünmeyen hekimlerin de sorumluluğu var.

Geçtiğimiz hafta hekimlere itibarlarını yeniden kazandırma konusunda bir girişime tanık olduk. Farklı siyasi görüşlere sahip pek çok hekim, hekimlik mesleğinin yüceltilmesi için bir araya gelerek Cumhuriyet Hekimleri Birliğini oluşturdu. Bir basın toplantısıyla da Mersin Tabip Odasının yönetimine talip olduklarını açıkladılar.

Basın Toplantısında, Afrin harekatına destek vermenin bir milli beka sorunu olduğunun altını çizip, harekata karşı çıkan Türk Tabipleri Birliği yöneticilerini ağır bir dille eleştirdiler. Türk adını taşımaya devam edeceklerini ilan ettiler.

Meslek odalarının, Türk Tabipleri Birliğince, emperyalist güçlerin ayrıştırma politikasının bilerek veya bilmeyerek aktörü gibi davranan, mikro milliyetçi tutum ve söylemlerde bulunan bir hekim örgütüne dönüşmüş olmasını” kaygıyla izlediklerini: Türk Tabipleri Birliğinin Emperyalizmin oyunları ve nihai hedefi konusunda kafa karışıklığına son vermek ve Milli bir duruş sergilemek için Yönetime aday olduklarını bildirdiler.

Bu durumda Mersin’in hekimlerine önemli bir görev düşüyor. Yarın yapılacak Mersin Tabip Odası Genel kuruluna katılarak meslek odalarına sahip çıkmak.

Bunu yapmak vatan borcudur…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA