Mersin Tarihi Fotoğraflanıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin Tarihi Fotoğraflanıyor

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de Foto Safari Eğitim ve Tanıtım Projesi kapsamında Ankara ve İspanya’dan Mersin’e gelen üniversite öğrencileri Mersin’de ağırlıyor.

18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen UNESCO Kürsüsü Türkiye'de Foto Safari Eğitim ve Tanıtım Projesi’nin ortakları arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Malaga Üniversitesi yer alıyor.

Yeşili ve mavisi ile bir bütün haline gelmiş Mersin fotoğraflanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından hayata geçirilen Foto Safari Eğitim ve Tanıtım Projesi kapsamında, Mersin’in tarihi ve turistik yerlerinin fotoğrafları çekiliyor.

Foto-safariye katılan öğrenciler Mersin’in simgesi haline gelmiş güzellikleri görüntülerken, yeşili ve mavisi ile bir bütün haline gelmiş Mersin’in tarihi evlerinin, tarihi dokusunun ve doğal güzelliklerinin fotoğraflarını çekiyor.

Mersin’in tarihini fotoğraflamaya Tarsus İlçesinden başlayan öğrenciler Nusrat Mayın Gemisi, Kleopatra Kapısı, Saint Paul Kuyusu ve Kilisesi, Hz. Danyal Peygamber’in Kabristanı, Kırkkaşık Bedesteni, Antik Roma Yolu, Tarihi Tarsus Evleri, Taşkuyu Mağarası ve Ashab-ı Kehf gibi noktaları, devamında da Soli Pompeipolis, Ortodoks Kilisesi, Atatürk Parkı ile Kültür Park ve Latin Katolik Kilisesi’ni de ziyaret ederek fotoğrafladılar.

Devam eden foto-safari süresinde de Kanlı Divane, Elaiussa Sebeste, Kız Kalesi, Cennet-Cehennem Mağarası, Astım Mağarası, Uzuncaburç gibi Mersin’in birbirinden güzel doğal, tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ederek, çektikleri fotoğraflar ile Mersin tarihini ölümsüzleştirecekler.

Mersin’in tanıtımına katkı sunuluyor

Proje ile Türkiye ve İspanya’da yaşayan üniversite öğrencilerinin birbirlerini tanıması, kaynaşması, program sayesinde fotoğraf alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirirken kendileri ve ülkeleri arasındaki dostlukların geliştirilmesini hedefleniyor. Proje ile öğrenciler Mersin’i tanıma fırsatına erişirken, Mersin’in birbirinden güzel noktalarını fotoğraflayıp, Mersin temalı fotoğraf yarışmasında birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ediyorlar.

İspanya Malaga'dan gelen 10 öğrenci ile 3 öğretim üyesi, Ankara Başkent Üniversitesi’nden gelen 10 öğrenci ile 1 öğretim üyesi ve Mersin Üniversitesi’nden katılım gösteren 10 öğrenci ile 1 öğretim üyesinin yer aldığı foto-safari programı sayesinde pratik fotoğraf çalışması yapan gençler, Mersin’in gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında tanıtımına katkı sunuyor ve böylece de ülke turizmine katkıda bulunuyorlar.

 “Kendi bakış açılarından fotoğraflar çekiyorlar”

Daha önce Mersin’e defalarca geldiğini söyleyen ve özellikle de İspanya’dan gelen öğrenciler ile öğretim üyelerinin Mersin’i çok beğendiklerini belirten Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Tılıç  “Biz bu projede birkaç fayda amaçlıyoruz. Bir tanesi doğrudan buranın tanıtımı. Üç üniversiteden öğrencilerimiz üç gün boyunca bir foto-safari yapacaklar. Yani Mersin’i ve Tarsus’u dolaşıp kendi bakış açılarından ve gözlerinden fotoğraflar çekecekler. Biz bu fotoğraflardan bir seçme yaparak Ankara’da Mersin’de ve İspanya’da Tarsus’u tanıtan üç sergi düzenleyeceğiz. İkinci amacı ise, üç üniversitenin öğrencilerinin birbirlerini tanımaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve bu kısa süre sonucunda bir ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları. Üçüncü amacı ise üniversitelerin kurumlar olarak birbirleriyle kaynaşmaları, tanışmaları ve pek çok ortak bilimsel projeyi hayata geçirmeleri. Bizler bu projeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve desteği olmasaydı gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı. Dolayısıyla ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Frutos: “İspanya’ya çok iyi hatırlalar ile döneceğiz”

İspanya’nın Malaga Üniversitesi’nden UNESCO Kürsüsü Koordinatörü Ruth De Frutos, kendilerine bu imkânı sunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek, Mersin’de geçmiş, bugün ve gelecek arasında çok iyi bir köprü kurulduğunu sözlerine ekledi ve “Bu gerçekten bizim için çok büyük bir fırsat. Çok memnunuz. Mersin’e bir yakınlık hissediyoruz ve bu yakınlık bu gezi esnasında daha da artacak. Bu bir başlangıç ve bundan sonra çok daha yoğun ilişkilerimiz olacağını düşünüyoruz.  İspanya’ya çok iyi hatırlalar ile döneceğiz. Tabi üniversiteler ve öğrenciler arasındaki ilişki bizim açımızdan çok önemli. Ama kente baktığımızda sizin burada geçmiş, bugün ve gelecek arasında kurduğunuz ilişki çok etkileyici” şeklinde konuştu.

“Mersin’in insanları çok sıcakkanlı”

Başkent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi Can Ercan ise Mersin’e ilk defa geldiğini belirterek, “Mersin’e bayıldım diyebilirim. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Aşırı derecede keyif alıyoruz biz. Yoruluyoruz ama çok güzel ve dolu dolu geçiyor. Ben Mersin’de bu kadar antik ve güzel yerlerin olacağını tahmin etmiyordum. İnsanları da aşırı derecede sıcakkanlılar, fotoğraf çekilebilir miyiz diye sorduğumuzda da hemen poz veriyorlar ve bu çok hoşumuza gidiyor. Bizler de böylece anı biriktiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kırgızistanlı olan ve Ankara Başkent Üniversitesi’nde Animasyon Bölümü’nde 4. sınıf öğrencisi olan Esenkeldi Kudaibergenov, “Bu program kapsamında Mersin’e geldik. Mersin şehir olarak da çok sıcak ve insanları da bir o kadar sıcakkanlı. Burada biz 2 gündür geziyoruz ve burada çok fazla fotoğrafladığımız yerler oldu. Bir daha  tekrardan Mersin’e gelmeyi isteriz” diye belirtti.

“Bizler Akdeniz temasında buluştuk”

Malaga Üniversitesi’nden katılım sağlayan Ramon Martinez, proje sayesinde ortak noktalarda buluşmanın ve bir şeyler paylaşmanın çok önemli olduğunu dile getirerek,  “Mersin çok enteresan ve ilginç özelliklere sahip bir şehir. Malaga ile Mersin arasında da ortak özellikler ve etkileşimler olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Mersin’de bulunmaktan çok mutluyum. Burada bizler Akdeniz temasında buluştuk ve Akdeniz temasında da güzel işler başardığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Foto-safari süresindeki tüm konaklama, yemek ve ulaşım giderleri Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor ve foto-safari sonrasında öğrencilerin üretiminden oluşturulacak fotoğraf sergileri sürecinde, proje ortakları olan Malaga ve Başkent Üniversiteleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında geleceğe dönük işbirliklerinin zemini oluşturulmuş olacak.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA