Atatürk ve Çanakkale | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Atatürk ve Çanakkale

 

Soner Polat’ın Kaleminden

Kaynak Yayınları her zaman olduğu gibi büyük bir kültür hizmeti ile okurlarının karşısına çıktı. Değerli gazeteci ve yazar Ercan Dolapçı’nın, “Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki Rolü” adlı anıt eserini tam zamanında ülkedeki kitap kurtları ile buluşturdu. Belli bir zihniyetin tarihi gerçekleri hurafelerle kirletmeye çalıştığı bir dönemde yayımlanan bu eser büyük bir boşluğu dolduracak. Ayrıca Çanakkale Savaşı ile Kurtuluş Savaşı arasında kurduğu eşsiz gönül köprüsü ile de bu kitap bir yıldız gibi parlıyor. Bu eser bir kuyumcu terazisi hassasiyeti ve gerçek bir bilimsel derinlikle olayları tarihin süzgecinden geçiriyor. Tarihe karşı sorumluluğunu da yerine getirerek özgün ve çarpıcı sonuçlar çıkarıyor.

CONKBAYIRI’NDA SİPERDESİNİZ!

ak Çanakkale Savaşları konusunda onlarca kitap okudum. Yüzlerce konferans, sempozyum ve panele katıldım. Emekli olduktan sonra yurt içinde ve yurt dışında onlarca konferans verdim. Bu konuda ulusal televizyonlarda tartışma programlarına katıldım. Televizyonlarda da yayımlanan belgesel bir film hazırladım. Çok değerli yazar ve düşünür Sayın Ercan Dolapçı’nın, “Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki Rolü” adlı eserini nefesimi tutarak bir solukta okudum.

Sayın Dolapçı sizleri tarihin derinliklerinde keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Tarihi gerçekleri hiç çarpıtmadan, eğip bükmeden akıcı ve arı bir Türkçe sizlere sunuyor. Kitabın sayfaları arasında seyrederken, ülkemizin o kader anlarını yaşıyor, adeta Conkbayırı’nda sipere giriyorsunuz. Hem öğrenmenin doyumsuz tadına varıyor hem de Atatürk’ün eşsiz dehası ile kendinizden geçiyorsunuz. Sayın Dolapçı yüzlerce belge, doküman, yayın, inceleme arasından en çarpıcı olanları sizler için seçmiş! Sizleri hiç zorlamadan, hiç yormadan en kısa yoldan Çanakkale gerçekleri ile buluşturuyor.

ÖLMEYİ EMREDEN İLK VE TEK KOMUTAN

ABD’de bir askeri birliği ziyaret ettiğimde bir kitap gözüme ilişmişti. Kitabın kapağında Gelibolu yarımadasının krokisi vardı. Kitabı elime aldım ve ismine dikkatle baktım: “Ordered to Die (Ölmeyi Emretti)” Atatürk, tarihte ilk ve tek “ölmeyi emreden Komutan” olarak liderlik derslerinde genç Amerikan harbiye öğrencilerine ilham kaynağı oluyordu. İşte Sayın Dolapçı bütün dünyayı şaşkına çeviren Yarbay Mustafa Kemal’in Çanakkale serüvenini öylesine mükemmel bir şekilde bizlere sunuyor ki tarihimizin bu altın kesiti ile bir kez daha gurur duyuyoruz.

Kitapta, 15. İhtiyat Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, Ordu Komutanı Liman von Sanders ve Başkomutan Enver Paşa üçgeni ve aralarındaki ilişkiler belgelere ve kaynaklara dayanarak çok başarılı bir şekilde inceleniyor. Alınan stratejik kararlar, bu kararların taktik yansımaları, Atatürk’ün tarihe inanılmaz dokunuşu sizleri bambaşka bir dünyaya götürüyor. Ordu Komutanı’nı dedikodu yaparak değil, altına imza atarak eleştiren, “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” genç bir komutanın tarihin akışını nasıl değiştirdiğine tanık oluyorsunuz. Kitabı sanki kafanızın üzerinden geçen mermi vızıltılarını duyarak okuyorsunuz.

BU KİTAP SİZE YETER!

Atatürk’ten tek kelime etmeden Çanakkale Cephesi’ni anlattığını sanan bir AKP zihniyeti var! Bilimsel bir analiz yeteneği olmayan ve sadece ezbere dayalı medrese kültüründen ilham alan sözde tarihçiler var! AKP’nin iktidarda olması nedeniyle bu zihniyetten cesaret alarak Çanakkale’ye başka bir ceket giydirmeye yeltenenler var! Dedeleri savaştan kaçmanın bir yolunu bulurken, bugün mikrofonu eline alınca üfürenler var. Laik görünümlü, kravatlı, özel üniversitelere sızarak Çanakkale’deki Atatürk’e saldıran sözde akademisyen özde yabancılardan maaş alan etki ajanları var! Var oğlu var! Bu kitap hepsinin foyasını meydana çıkarıyor.

Değerli Yazar Dolapçı bununla da kalmayıp, Çanakkale Savaşı’ndan çok önemli ve özgün sonuçlar çıkarıyor... Bu kadar kapsamlı, çok yönlü ve bilimsel sonuçlar kitaba akademik bir derinlik kazandırıyor. Sayın Dolapçı, Çanakkale Savaşı’nı İstiklal Harbi ile buluşturarak bizleri derin düşüncelere daldırıyor... Eğer, Çanakkale cephesindeki Atatürk’ü görmek istiyorsanız, bu kitap size yeter!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA