BU CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE; | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BU CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE;

 

KİMLE İTTİFAK, NASIL BİR İTTİFAK, HANGİ AMAÇLA İTTİFAK YAPILMALIDIR?

Av. İzzet Uludağ'ın Kaleminden

Bugün, içinde bulunduğumuz süreçte, yaşadığımız coğrafyada bu önemli seçim öncesinde üzerinde durmamız gereken esas nokta kanaatime göre gözden kaçmaktadır. 
Özellikle, Türkiye Ordularına İstiklal Savaşı’nın ateşi içinde komuta eden, ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak emperyalist dünyaya meydan okuyan TBMM’ne muhalefet de olsak parlamenter sistemin gereği çok sayıda milletvekili girmesini sağlamak elbette önemlidir. Çünkü Meclis, her konunun tartışıldığı, esas olarak hükümetin denetlendiği ve hatta görevden alındığı bir ortamdı. 
Ancak bu gücüne rağmen son yıllarda Halk Oylaması sonucu ortadan kaldırılan PARLAMENTER sistemde bile bu TBMM'nde gördüğüm kadarı ile ideolojik olarak, halkçılık ve milliyetçilik ilkeleri -popülizm değil, Atatürk'ün hayata geçirdiği anlamda, ALTI OK'un bir parçası olarak HALKÇILIK- herhangi bir meclis çalışmasında ön plana alınabilmiş değildir. Aksine AKP hükümeti dâhil, parlamentoda bulunan bütün partiler, Atatürk’ün ortaya koyduğu ALTI OK ilkeleri hilafına LİBERAL BİR POLİTİKA izlediler. Bölgede ABD’ye teslim olmayıp direnen güçleri, Atatürk’ün ortaya koyduğu anti-emperyalist çizgiyi savundukları için HALKÇI DİKTATÖRLER diye itham ederek bu ülkeleri emperyalist saldırı ve işgallerİ ve iki hafta önce de gördüğümüz gibi SURİYE’ye “KİMYASAL GAZ YALANI” bahanesi ile yapılan emperyalist, hukuksuz bombardımanı ya desteklediler ya da sessiz kaldılar. 
Bu süreçte, bu tabloyu görmeyen ve milli direniş mevziisini oluşturmaya çalışmayan TBMM’nin bizatihi kendisi de Türk Milleti’nin ana gövdesini ve bölgenin mazlum halklarını terk etti. 
Burada esas olarak Atatürk çizgisinden uzaklaşan bir anlayıştan ve kırılmadan söz etmek mümkündür ve hatta daha doğrudur. 
Hele şimdi içinde bulunduğumuz cumhurbaşkanlığı sisteminde, cumhurbaşkanlığı hükümet tipinde meclise sokacağımız vekil sayısının hangi partiden olursa olsun, esasen hiç bir anlamı ve önemi yoktur. 
Burada daha çok üzerinde durmamız gereken husus, iktidarı ve yürütmeyi ele alan cumhurbaşkanın kimliği ve siyasi çizgisidir. 
Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimde kazanmak için, bütün milleti birleştirmeyi sağlamak için günümüz koşullarında milli, gerçekten yerli ve Türk Milleti’nin çoğunluğunun kabul edebileceği bir programı milletin önüne koymak zorundayız.

NESNEL DURUM NEDİR? NE YAPMALIYIZ?

İçinde bulunduğumuz ülkemiz içindeki ve bölge koşullarında, emperyalist ABD’nin ve Siyonist İsrail’in her türlü desteği nedeniyle artan terör, toprak bütünlüğümüzün üzerindeki tehdit ve ekonomik sıkıntıların sonucunda ülke içinden çıkamayacağı bir krize doğru sürüklenmek istenmektedir. 
Bu sorun, gördüğümüz gibi AKP'nin başından beri izlediği üretimden kopuk sıcak para politikaları ve milli siyasetten uzak yalpalamaları ile çözülemeyecektir. 
Bu sorunlar, ancak terörü sona erdirecek, ülke bütünlüğünü sağlayacak, komşularla dostluk ve ittifak yapacak, üretimi artıracak, LAİKLİK ve aydınlanmaya esas alacak Atatürk'ün bize miras olarak bıraktığı, vazgeçilmez rehber ALTI OK çizgisinde olabilecektir. 
Kısacası esas amacımız, meclise daha çok sayıda vekil sokmak değil, Türk Milleti’ni en geniş bir milli çizgide birleştirerek cumhurbaşkanlığını bu asgari programla kazanmaktır. İttifak da bu çerçevede yapılmak zorundadır. Program esas, kadrolar tayin edicidir. Şekilsiz ittifak, meclise vekil olarak girmeyi her şeyden üstün tutan bazı kişiler için işe yarayabilir, ancak bize, Türk Milleti’ne ve bölgeye, mazlum milletlere bir yarar sağlamaz. 
Cumhurbaşkanı adayı, bir milli programın, Atatürk’ün 1920’lerde başlattığı istiklal mücadelesinin cisimleşmiş bir ifadesi olmak zorundadır. İttifak da, bu ana hatları açıkça belirlenmiş program etrafında yapılmalıdır. 
Bir arabayı doğru yöne götürmesi için atları, arabanın önüne ve gidiş istikametine doğru bağlarız. Program, tam da budur!
Asgari ortak bir programı olmayan ittifak, atları dört ayrı yöne gidecek biçimde bağlanan bir arabanın patinaj yapmasından, emek ve çabaların boşa gitmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Boşa nefes tüketmiş, bu kadar insanın umutlarını yok etmiş olacağız. Vebali büyüktür. 
Kafalarımızı kumdan çıkarmak, emperyalist merkezlerden gelen tezviratlara kapılmamak, ittifakın kimle yapıldığından daha çok, etrafında birleşebileceğimiz, Türk Milleti’ni ve Türk Milli Devleti’ni emperyalizme muhtaç olmaktan kurtaracak bir programı tartışmak, dedikodu, hakaret, küfür vb basiretsiz, amacı belirsiz yorumlardan uzak durmak, ancak bu program etrafında birleşeceğimiz kişi, grup ve partilerle ittifak yapmanın yollarını aramak, atları arabaya doğru koşmak ve ALTI OK ve ATATÜRK'e SARILMAK zorundayız.

Başka yolu yoktur! 
Tarihimiz örnektir!

03.05.2018



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA