Mersin GİAD’da 2. Mehmet İzol dönemi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin GİAD’da 2. Mehmet İzol dönemi

 

Mersin Girişimci İşadamları Derneği 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Divan Otel’de gerçekleştirdi.

Genel Kurul Toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MÜSİAD Başkanı Serdar Yıldızgörer ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, 'Derneğimiz kurulduğu günden bu güne kadar  hedeflerinden şaşmadan ekonomik ve sosyal olarak çalışmalarını ülke menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda birçok sektörü bünyesinde bulunduran derneğimiz, sektörel sorunların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözüme ulaşabilmesi adına komitelerimizi oluşturdu. Bu komiteler kendi aralarında yaptıkları toplantılar neticesinde kendi sektörel sorunlarını ele almışlardır. Toplamda 12 komite oluşturulmuş ve kendi yönetim kurullarını seçmişlerdir. Genelsel hale gelen kartvizit alışverişi ve üyeler arası kaynaşmayı sağlayan öğlen buluşmalarını aksatmadan devamlılığını sağladık' dedi.

KADINLAR KURULU

İzol konuşmasının devamında, 'Tüzüğümüzde de var olan Kadınlar Kurulu Komitemiz, bizim dönemimizde faaliyete geçmiştir. Şehrimizde bulunan Alzheimer Derneği'ne katkıda bulunmuş, yerel esnafa destek olunmuş, köy okullarının ihtiyaçları karşılanmıştır. Okullarımızda öğrencilerimize diş sağlığı ve ağız bakım taraması yapılmıştır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hem bilgilendirme toplantıları hem de kadının iş dünyasındaki yerini pekiştirmek amacı ile onları yüreklendirmek adına 'Hikayesi Olan Kadınlar' plaket törenini düzenlenmiştir. Yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan Kök Hücre Bağışı'nın önemini vurgulamak adına, kendileri ile birlikte 200'e yakın üye çalışanlarının da katılımı ile kök hücre bağışçısı olmuşlardır. Yaptıkları çalışmalardan dolayı huzurunuzda kadınlar kurulumuza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.

'Valiliğimiz himayesinde başlatılan okul hamiliği projesinde Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrencilerimiz ile işadamlarımızı bir araya getirerek okulumuzun fiziki şartlarında iyileştirmeler yapıp, maddi manevi desteklerde bulunmaktayız' diyerek konuşmasını sürdüren Başkan İzol, 'Kentimiz için kaynaştırıcı ve bütünleştirici roller üstlendik. Mersin'in en önemli ekonomik hareketliliğinin yaşandığı nokta olan Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarıyla, üyelerimizi bir araya getirmek, ticari ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla MTOSB Başkanımız Sabri Tekli'nin öncülüğünde 'Mersin Ekonomi Buluşmaları' adı altında iş zirvesini gerçekleştirdik. Amacımız kentin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek hem ikili ilişkilerin hem de ticari ilişkilerin geliştirilmesini sağlamaktır' dedi.

15 TEMMUZ SÜRECİ

'Görev süremiz içerisinde, yalnızca kentimizi değil, Türkiye hatta dünyayı yakından ilgilendiren ve demokrasimizin temellerini yerinden oynatacak hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık' diyerek sözlerini sürdüren Başkan İzol, '15 Temmuz gecesini cehenneme çeviren bu olay nedeniyle, Türkiye'nin derin yaralar almasını bekleyenlere karşı ülkemiz tek yürek olup, demokrasimize sahip çıkarak en güzel cevabı vermiştir. Bu noktada Mersin GİAD ailesi olarak bizler, Türkiye'nin sarsılmaz gücünü herkese göstermek adına şüphe duymadan, endişe etmeden, yorulmadan yatırımlarımıza ve projelerimize devam ettik ve bu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Mersin GİAD olarak bugün olduğu gibi bundan sonra da ekonomimizin, demokrasimizin ve Türkiyemizin faydasına olan her türlü çalışmanın içerisinde olmaya devam edeceğiz' dedi.

Daha sonra söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise yaptığı konuşmada, 'Mersin GİAD’ın tüzüğünü inceledim. Çok önemli amaçlar doğrultusunda kurulmuş ve çalışmalarını yürütüyor. Dikkat çeken ve çok önemli bulduğum bazı maddeler var: Anayasaya bağlı, Atatürk ilkeleri ışığı altında genç sanayici ve işadamlarının sorumluluklarını ve dayanışma ruhunu geliştirmek yolu ile iş hayatını canlandırmak. Harika bir amaç için kurulmuş Mersin GİAD.  Ülkesine bağlı, ortak değerimiz olan Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda birlik beraberlik içerisinde iş hayatını canlandırmak üzere çalışmak. İşte bizim de en önemli gereksinimlerimizden biridir dayanışma. Birlikte davranmak, birlikte üretmek, birlikte paylaşmak. Birlik beraberlik içinde olursak ancak; ülke olarak daha da yüceliriz, daha da gelişiriz. Bir başka madde, çalışma konuları ve biçimlerinden, eğitim ve öğrenim konularına ağırlık vermek. Yüce bir amaç.  Her konuda; kültürel, toplumsal, bilimsel, ekonomik alanlarda gelişmemizi ve kalkınmamızı sağlayacak temel unsurdur eğitim' dedi.

Kızıltan, 'Düşünen, sorgulayan, düşündüklerini özgürce söyleyen insanlar. Türkiye için, dünya için insanlar yetiştirmeliyiz. Tabii Mersin GİAD, amaçlarına uygun olarak birçok proje ve etkinlik de yürütmüş. Kültürel, toplumsal, ticaret, yurt dışı ilişkileri konularında, ayrıca gençlere ve annelere yönelik etkinlikler. Bu etkinleri büyük oranda kendi kaynakları ile ve birlikte çalışarak başarıyla yürüten bir dernek olduğunu anlıyorum Mersin GİAD’ın. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak son derece önemsiyoruz Mersin GİAD ve Mersin GİAD gibi ülkemize, ilimize ve toplumumuza yararlı hizmetler veren derneklerimizi, sivil toplum örgütlerimizi' dedi.

Kocamaz: Projeleriniz Mersin adına önemli

Mersin Girişimci İşadamları Derneği’nin 15. kuruluş yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Kocamaz iş adamı tabiri yerine iş insanı tabirinin kullanılması gerektiğini ifade ederek, “Konuşmamın hemen başında işadamı tabiri yerine iş insanı tanımlamasını çok daha isabetli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Adamlık sadece cinsiyet olarak erkeklere mahsus bir tanımlama değil, bir duruş ifadesidir. Ancak işadamı ifadesinin daha ziyade erkeğin ön planda olduğu bir çağrışımı var. Özellikle genç nesiller içerisinde pek çok kadın girişimci görüyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sayının giderek artmasını temenni ediyorum” dedi.

Mersin GİAD’ın genç iş insanlarının sayı ve kalitece artması noktasında yürütülen Sosyal Destek, Genç Ekolojik Girişimciler ve Girişimci 33 gibi genç inovatif girişimciler yetiştirmeye yönelik projelerini son derece isabetli bulduğunu,  ifade eden Başkan Kocamaz, “Sizler de yakından takip ediyorsunuz, son dönemde sürdürülebilirlik kavramı hem üretim hem de tüketim algısı noktasında öncelikli hale geldi. Daha çok ve daha kaliteli üretim yapmak artık iş dünyası için yeterli kabul edilmiyor. Dünya ekosisteminin üretim aşamalarında tüketilen kaynakları yenileyebilme kapasitesini gözeten çok daha sorumlu bir anlayış her geçen gün daha da yükseliyor. Daha az enerji ve kaynak tüketimine dayanan, sorumlu sürdürülebilirlik vizyonuna sahip, risk almaya hazır ve inovasyona yatkın girişimciler önümüzdeki süreçte bir adım öne çıkacaklar. Bir yandan daha çok üretip daha çok kazanmayı düşünürken öte yandan çevreyi ve insanı göz ardı etmeyen bir yaklaşım hâkim olacak iş dünyasına” şeklinde konuştu.

Genç girişimcilerin hem bazı sorunlarla baş etmek, hem de yeryüzü cenneti Mersin’in sunduğu uçsuz bucaksız imkânları vizyoner yaklaşımlarla ekonomik değere dönüştürmek durumunda olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Biliyorsunuz Mersin ekonomisi, ürettiği katma değerden hak ettiği payı yeterince alamıyor. Bunun sebebi ilimizde faaliyet gösteren önemli firmaların merkezlerinin İstanbul’da bulunması ve burada kazandıkları katma değerin İstanbul’un katma değeri olarak görünmesidir. Bu tablo, Mersin’imizin verdiği ekonomik katkı oranında katkı almasını maalesef engellemektedir. Mersin’imiz ulusal ekonomiye yaptığı katkının ancak dörtte biri oranında genel bütçeden pay alabilmektedir. Mersin GİAD’ın enerjisi ve vizyonu bu kronik sorunun aşılmasında ilimiz için önemli bir şans olabilir. Sizleri, işin bu yönüyle de ilgilenmeye davet ediyorum. Mersin merkezli olan, vergisini Mersin’de veren şirketlerin sayı ve güç olarak sürekli arttığını görmek hepimizi mutlu edecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan genel kurul sonrasında Mehmet Serkan İzol, Adem Yükselgüngör, Mehmet Özdiker, Ali İpek, Başar Erdem, Cezmi Yılmaz, Hakan Bayındır, Hakan Bozbey, Ahmet Arıcan, Ahmet Aktaş, Soner Serttaş, İdris Balkan ve Çiğdem Öztürk yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA