TURAB ve Mersin Üniversitesi Arasında İş birliği Protokolü İmzalandı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
TURAB ve Mersin Üniversitesi Arasında İş birliği Protokolü İmzalandı

 

Türk Arap İş İnsanları Derneği, (TURAB) Mersin Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

TURAB ve Türk Yunan İş Adamları Derneği arasında Mersin Üniversitesi iş birliğiyle Avrupa Birliği projeleri kapsamında oluşturulan bir proje ile AB pazarına girişte avantajlar ve iş birliği yapılması için 4 ay önce proje başvurusu yapıldı.

Mersin’in bulunduğu konumun önemine değinen Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Mersin göç, sınıra yakınlığı ve denize açılan bir bölge olması bizleri diğer üniversitelerden fazla bir misyon daha yüklendi. Bunlara gönüllüyüz. Üniversite olarak sosyal projelere daha bir ilgiyle yaklaşıyoruz. Eğitim ya da proje amaçlı bu tip fikirlere her zaman açığız. TURAB ile daha önceden de birçok projelerimiz oldu. Türkiye’de teknik ve sağlık projelere daha çok önem gösterildi. Sosyal projelerin önemi şimdi ortaya çıkıyor. Bu projeye emek veren TURAB’a ve herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kültürel Dönüşüm ve Sosyal Entegrasyon Projesi üzerine bilgi veren Türk Arap İş İnsanları Derneği, (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, “TURAB olarak Kültürel Dönüşüm ve Sosyal Entegrasyon Projesi ile Mersin’deki Arap vatandaşlarımızın kentimize uyum sağlamaları açısından bu projeye büyük önem veriyoruz. Mersin’de bulunan Arap öğrenci ve vatandaşların ve Türk iş insanları ile Türk öğrencilerin dil eğitimi alıp kültürel dönüşümler sağlanması hedefleniyor. Mersin’deki Arap vatandaşlar ve öğrencilerin kentimize entegrasyonunu sağlamak için Arapça Kursu projemiz başlayacak. Onlara burasını kendi evleri gibi yaşayacakları bir fırsat yaratmak istiyoruz. Üniversitemize Arap coğrafyasından öğrenci kayıtların artması için özel bir çaba harcayacak ve Ayrıca iş dünyamıza, üyelerimize katkı sunacak eğitimler, konferans ve seminerler gibi birçok alanda projeler üretmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu projenin Mersin’in turistik ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını dile getiren Sunay, “Mersin Üniversitesi’nin destek ve teşviğinden dolayı çok teşekkür ederim. Bu projenin hayata geçmesi için bir an önce çalışmalara başlayacağız. Bu proje sayesinde Arap öğrenciler ile Türk öğrenciler birbirini tanıma fırsatı yakalayacaklar. Öğrenciler okullarını bitirip ülkelerine döndüklerinde bir turizm elçisi olarak Mersin’i anlatacaklar ve bu sayede turistik gelişmeler sağlanacak” diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol anlaşması imzalandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA