"Akdeniz Belediyesi Geleceğe Hazırlanıyor" | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
"Akdeniz Belediyesi Geleceğe Hazırlanıyor"

 

Mahalle ve kültür evlerinde toplam 720 kursiyer, farklı alanlarda mesleki kurs ve eğitim alıyor

* Mahalle Kültür Evlerinde verilen mesleki ve beceri kursları yoğun ilgi görürken, belediyenin 8 mahalle evinde toplam 720 öğrenci farklı dallarda eğitim alıyor. Başkan Pamuk, kadınları ve gençleri, mahalle evlerinde verilen ücretsiz kurslara katılmaya davet etti.
Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Adanalıoğlu, Karacailyas, Çay, Karaduvar, Hadra Hamamı Kültür Sanat Evi, Güneş, Çilek ve Kazanlı Mahalle ve Kültür Evleri’nde, her yaş ve kesimden katılımcıya, ücretsiz mesleki ve beceri kurs ve eğitimleri veriliyor. Mahalle Evlerinde, bu kursların yanı sıra, aile içi iletişim, uyuşturucuyla mücadele, kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak, aileleri ve gençleri bilinçlendirmek amaçlı seminerler de organize ediliyor.
Kurs ve eğitimler zengin bir çeşitliliğe sahip
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 8 mahalle ve kültür evine ait 45 derslikte, bugün itibariyle; ‘Tiyatro, Resim, Heykel, Okuma-Yazma, Klasik Danslar, Anasınıfı, Bilgisayar, Satranç, Takı Tasarım, Dekoratif Ahşap Boyama ve Süsleme, Biçki, Dikiş-Nakış, Oyacılık, Giysi Dikimi, Mozaik, Çini İşlemesi, Kuaförlük, Step Aerobik, Judo, Badminton’ kursları veriliyor. Kurslara özellikle kadınlar ve gençler yoğun ilgi gösterirken, birçok kursiyer, eğitimlerinin ardından yaptıkları üretimle ailesinin bütçesine katkı sunma fırsatı da yakalıyor. Kurslara katılan anneler, küçük çocuklarını da yine mahalle evlerinde hizmet veren kreş sınıflarına bırakarak gönül rahatlığıyla istedikleri eğitimi alabiliyor. Eğitimler sayesinde hem meslek sahibi olup aile ekonomilerine destek çıktıklarını hem de boş vakitlerini verimli değerlendirdiklerini belirten kursiyer kadınlar, Akdeniz Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Pamuk’a teşekkür ediyor. 
Başkan Pamuk; “Vatandaşlarımız meslek ve beceri kazanıyor, geleceğe hazırlanıyor”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, adeta birer eğitim-öğretim merkezlerine dönüşen Mahalle ve Kültür Evleri’ne gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. İnsan odaklı alan bir yönetim anlayışıyla, dezavantajlı kesimlerin yaşadığı bölgelere dönük sosyal projelere özel önem verdiklerinin altını çizen Başkan Pamuk, “Mahalle Evlerimizde verdiğimiz kurs ve eğitimlerimize, her yaş ve kesimden vatandaşın gösterdiği ilgi ve katılım, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın ispatıdır. Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; kadın ve gençlere kültür, sanat ve spor alanında yeteneklerini keşfedip kendilerini geliştirme imkânı sağlıyoruz. Özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik mesleki, beceri ve iş edindirme kurslarını çok önemsiyor, çocuklarımızı korumak ve onları her türlü riskten uzak tutmak için sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz” dedi.
Sözlerini, “Her yaştan ve kesimden vatandaşımızı; meslek sahibi olabilmek, zamanlarını verimli ve faydalı şekilde değerlendirebilmek için kurslara katılmaya davet ediyorum” şeklinde sürdüren Başkan Pamuk, “Birer eğitim ve öğretim merkezine dönüşüp kadın ve gençleri geleceğe hazırlayan mahalle kültür evlerimizde verdiğimiz kurs ve eğitimlerin içeriğini zenginleştirip sınıf sayısını da arttıracağız. Bu başarıyı yakalamamızda emeği geçen eğitmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyor; mahalle evlerimizde verilen kurslara katılarak meslek kazanıp geleceğe hazırlanan kadınlarımız ve gençlerimize gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA