Çamak: Tarsus Üniversitesi Kurulsun | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Çamak: Tarsus Üniversitesi Kurulsun

 

‘MERSİN ÜNİVERSİTESİ’Nİ BÖLMEK YERİNE TARSUS ÜNİVERSİTESİ’Nİ KURUN’

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, hükümetin Mersin Üniversitesi’ni bölerek içinden yeni bir üniversite çıkarmaya çalıştığını belirterek, “Tarsus'ta üniversite kurulması talebini bugüne kadar ciddiye almayan iktidarın, üzerine hiçbir şey yapmadan var olan üniversiteleri bölmesinin hiçbir anlamı yoktur. Tarsus'ta yeni bir üniversite inşa edilmemesi çok ciddi bir haksızlık ve eksikliktir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, hükümetin köklü üniversiteleri bölme ve bu şekilde farklı adlarla yeni üniversiteler açma planlarının ülkenin akademik birikimini yok edeceği uyarısında bulundu. 

 İktidarın bu planına gerekçe olarak ‘üniversitelerin çalışan ve öğrenci sayısı bakımından çok fazla büyümüş olmasının yönetim sorunları oluşturduğu’ iddiasını gösterdiğini kaydeden Çamak, “Mevcut üniversitelerin yönetilebilir olma zafiyetinin nedeni çalışan ve öğrenci sayısının büyüklüğü değil, üniversitelerde yönetimlerin tamamen iktidar partisine yakın kişilerle doldurulmasıdır.  Liyakatli yönetici yoksunluğu, özerklik eksikliği, katılımcı, modern ve demokratik yönetim anlayışının tesis edilmemesi gibi daha temel sorunlar söz konusudur” diye konuştu.

‘TARSUS’A ÜNİVERSİTE KURULMAMASI HAKSIZLIK’

Mersin Üniversitesi’nin de bölünecek üniversiteler arasında olduğunu kaydeden Çamak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin Üniversitesi bölünerek içinden başka bir üniversite daha çıkarılmaya çalışılıyor. Oysa Tarsus'ta yıllar öncesinden teklif edilen yeni bir üniversite kurulma talebini bugüne kadar ciddiye almayan iktidarın, üzerine hiçbir şey yapmadan var olan üniversiteleri bölmesinin hiçbir anlamı yoktur. Tarsus sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en eski kentlerinden biridir, geçmişi on bin yıl öncesine dayanan, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu çok önemli bir yerleşim merkezidir. Tarih boyunca hep cazibe merkezi olmuş çok önemli bir kavşak noktasıdır. Geçmişi bu kadar eski olması ve dünyada ilk 3 üniversiteden birinin bulunduğu önemli bir cazibe merkezi olması nedeniyle sadece İslam dünyasının değil, diğer semavi dinlerin de önemli isimlerinin doğup büyüdüğü önemli bir yerleşim merkezidir. 330 bin nüfusuna, köklü tarihine, kültürel zenginliğine ve jeopolitik açıdan oldukça değerli konumuna karşın hâlen Tarsus'ta yeni bir üniversite inşa edilmemesi çok ciddi bir haksızlık ve eksikliktir.” 

‘AİLE SİGORTASI PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ZAMANLARI KALMADI’

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak’ın meclis gündemine taşıdığı bir diğer konu da, emeklilere yılda 2 maaş ikramiye verilmesiyle ilgili düzenleme oldu. Çamak, şunları söyledi:
“7 Haziran 2015 seçim beyannamemizde belirttiğimiz asgari ücretin 1500 lira olacağına dair vaadimizi iktidar seçimlerden hüsranla çıkınca uygulamak zorunda kaldı. Taşeron sistemin kalkacağına dair vaadimizi de güvenlik soruşturmalarıyla kör topal bir şekilde de olsa kısmen uyguladı. Emeklilere dinî bayramlarda çift maaş vadimizin de önce kaynak açısından gerçek dışı olduğunu söyleyerek yerden yere vurup sonra da geçen hafta açıkladıkları seçim yatırımında emeklilere her bayram biner Türk lirası vereceklerini belirttiler. Birçok vaadimizi eksik bir şekilde de olsa uygulamak zorunda kalan iktidarın 24 Haziranda görevi bize devretmeden önce aile sigortası projemizi de gerçekleştirmek için çok fazla zamanlarının kalmadığını hatırlatmak isterim.” 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA