CHP Mersin’de Kadın Adaylar… | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP Mersin’de Kadın Adaylar…

 

Nevzat Erol’un Kaleminden

95 yıllık koca çınar CHP…  Mersin CHP’de bu geçen 95 yıl içinde sadece bir kadın milletvekili seçilebilmiş. (Prof. Dr. Oya Araslı)

Bu durumda Mersin CHP’de “Kadının adı yok mu?” diyeceğiz yani…  
“Canım şimdi cinsiyet ayrımı yapmanın sırası mı?” diyenler olacak...
“Canım çalışsınlar… Seçilsinler… Engel olan mı var… Bizim partide kadın- erkek eşitliği vardır!” diyecekler… 
Kim ne derse desin, kim nasıl düşünürse düşünsün, CHP gibi bir partiye bu durum hiç YAKIŞMIYOR… 
24 Haziran seçimleri öncesinde Milletvekili A. Adaylığı için hepsi de birbirinden değerli, hepsi de adeta PIRLANTA gibi kadın adaylar başvurularını yaptılar.
Hangi birini yazmalı, hangi birisini bir diğerinden ayırabilmeli, hangi birine öncelik verilmeli, hangi birinden başlamalı? 
Hepsi de donanımlı… Hepsi de kültürlü… Hepsi de üstelik alımlı- bakımlı güzel kadınlar… Hepsi de mücadele, dava ve kavga insanları… Hepsi de “Adalet Yürüyüşünün” öncüsü kadınlar…
Bu kadınlar ki, çoğu parti çalışmaları yapmak için evlerinin yolunu, eşlerini, çocuklarını unuttular. Anamur’dan Yenice’ye kadar her etkinlikte ama her etkinlikte en önde bu kadınlar var. Genel Merkezin düzenlediği etkinliklerde, yürüyüşlerde, mitinglerde her bu kadınlar var.  
Mesela Av. Nevin Zaimoğlu, çok başarılı Kadın Kolları İl Başkanlığı yaptı. Kadın Kolları MYK Üyeliği yaptı. STK’larda etkin çalışmaları oldu. Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği için A.Adayı oldu. 
Mesela Şerife Arıcı Yıldız, Yüksek Lisanslı Avukat, Belediye Başkan Adayı oldu. Milletvekili Adayı oldu. Parti yöneticilikleri yaptı. 
Ayten Aslankan, bankalarda yöneticilik yaptı… Çok başarılı bir iş kadını… İki dönem seçimle gelerek 
İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Sosyal sorumluluk projelerinde ses getiren çalışmaları var.
Sibel Gazi, Yüksek Lisanslı Şehir Planlamacısı… Milletvekili adayı oldu. SDD Kurucu Başkanlığı yaptı. Partinin çeşitli kademelerinde görevler aldı. Dedesi ve Babasından sonra ailenin üçüncü kuşağı olarak ömrünü CHP’ye adamış bir kadın.
Av. Ebru Çalışkan mesela, çok genç yaşta CHP PM Üyeliği yaptı. CHP’nin barajı aşamadığı 1999 seçimlerinde ön seçimle 3. Sıraya bileğinin hakkıyla geldi. Partisi baraj altında kalmasaydı Mersin CHP tarihine Oya Araslı’dan sonra ikinci kadın milletvekili olarak adını yazdıracaktı.
Cavidan Demirağ, Mühendis ve çok başarılı bir iş kadını. O da CHP Parti Meclisine seçildi. Başarılı çalışmalarıyla göz doldurdu. GİŞKAD Girişimci Kadınlar Derneğinin kurucusu ve Başkanlığını yaptı.
Yine Mersin’in başarılı Avukatlarından Semra Kabasakal, geçen dönem Milletvekili adayıydı ama seçilmesi zor sıradaydı. Yılmadan, usanmadan çalıştı. 
Sivil toplum örgütlerinde çok başarılı çalışmalarıyla dikkatleri çeken Av.Harika Levent mesela.
Burçak Yorulmaz yurt dışında öğrenimler görmüş, donanımlı genç bir kadın... Adalet yürüyüşünün başlangıcından sonuna kadar takipçisi… 
Eczacı Zehra Korkmaz… Partisinin verdiği her görevi hakkıyla yapan başarılı bir kadın.
Gençlerden Fatma Yakaryılmaz başarılı avukat. Sivil Toplum Gönüllüsü… 
Yine gençlerden Neslihan Gül Togay… Partinin tüm etkinliklerinde en önlerde…
Ayperi Şafak Gürbüz… Pınar Nar… Dilara Özkına… 
Haklarında çok kısa bilgiler vermeye çalıştığım bu değerli kadınlar için,  bu satırların yazarı olarak;
“Müsaadenizle Beyler! Sıra Kadınlarda olsun!” görüşümü de özellikle belirtmek isterim.
Mersin Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan’ı seçen bir şehir…
Bu kadar birikimli ve donanımlı KADIN ADAY her partiye, her kente nasip olmaz. 
Dilerim ve umarım ki CHP’nin gerek Mersin İl Yönetimleri ve gerekse Genel Merkez Yöneticileri gereğini yaparlar. 
Son olarak Mersin CHP’ye kadın milletvekilleri gerçekten çok yakışır…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA