Adil Aktay: “Şehir Hastanelerini, üniversite hastanelerine dönüştüreceğiz.” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Adil Aktay: “Şehir Hastanelerini, üniversite hastanelerine dönüştüreceğiz.”

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın Şehir Hastaneleri ve Mersin Şehir Hastanesiyle ilgili yaptığı basın açıklamasıdır:

Mersin Şehir Hastanesiyle ve diğer Şehir Hastaneleriyle ilgili çok temel bir sorun var ki, bu hepimizin hayatını ilgilendiriyor.  AKP iktidarı, Mersin Şehir Hastanesi'nin yüklenici firmasına yüzde 70 doluluk garantisi vermiştir. Yani,  Mersin Şehir Hastanesine,  kapasitesinin yüzde 70'i kadar hastanın geleceği garanti edildi. Bu garantiyi karşılamak için, Şehir Hastanesinin yüklenici firması bol bol para kazanabilsin diye, Şehir Hastanesinin doluluğu sağlanabilsin diye, 112 ambulansları bütün acil, travmalı hastaları uzak yakın demeden Şehir Hastanesi'ne taşıyor. Hastalar Şehir Hastanesine götürülsün diye, Toros Devlet Hastanesi'nin Göğüs Cerrahi, Beyin Cerrahi, Kalp-Damar cerrahisi gibi bölümleri acil hastalara hizmet vermez hale getirildi. Tek bir sebebi var, bu acil hastalar Toros Devlet Hastanesi'ne gitmesinler de, Mersin Şehir Hastanesi'ne gitsinler. Gitsinler ki yüklenici firma para kazanabilsin. Peki, bütün acil vakalar Şehir Hastanesi'ne yönlendirince ne oluyor? Hem büyük bir zaman kaybı yaşanıyor hem de Şehir Hastanesinin doktor ve sağlık çalışanları çok ağır bir iş yükü altında eziliyorlar. Bunları ben söylemiyorum, Mersin Tabip Odası'nın, değerli doktorlarımızın tespitleri bunlar.

Vatandaşın sağlığını bir ticaret konusu haline getirirseniz, bu tablodan vatandaşın yararına bir sonuç çıkmaz.   Şehir Hastanelerinin kuruluş mantığı bozuktur, yanlıştır, hatalıdır. Asıl düzeltilmesi gereken bu mantıktır.

Mersin Şehir Hastanesiyle ilgili tartışmada işin bir boyutunu da hastaneye ulaşım zorluğu konusu oluşturuyor. Bu konuda vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar ortada. Hükümetin ve Belediye'nin bu konuda duyarsız olmaları, şikâyet eden vatandaşlara, "işte size şu imkânı verdik, daha ne istiyorsunuz" şeklinde yaklaşmaları kabul edilemez. Vatandaşın vergisiyle yaptıklarınızı vatandaşın kafasına kakmanın adı yöneticilik değildir. Vatandaşların Şehir Hastanesine ulaşım sorunları gerçektir ve mutlaka çözülmelidir.
Biz, Şehir Hastanelerini, üniversite hastanelerine dönüştüreceğiz. Uzun süreli tedavi gerektiren kronik hastalıklarda, sağlık hizmetlerini bu hastanelerde vereceğiz.   Şehir Hastanelerinin açıldığı yerlerde diğer kamu hastanelerinin kapatılması gibi akıl dışı bir uygulamaya kesinlikle son vereceğiz. Kamu hastanelerini  kapatmak bir yana, altyapı ve personel desteği sağlayarak güçlendireceğiz.  Böylece, Mersinli hemşerilerimiz şehir merkezinde, kolay ulaşılabilen, ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti alabilecekleri devlet hastanelerine kavuşacaklar.

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA