Ahmet Akın: Siyaset ve Din | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Ahmet Akın: Siyaset ve Din

 

Ahmet Akın’ın kaleminden

Nazar değmesin (!) Türkiye’de din ve siyaset kardeş kardeş toplumu etkisi altına almaya  son sürat devam ediyor. Din, siyasetten vazgeçemeyeceği gibi, siyaset de dini ayrılmaz bir parçası olarak görüyor. Şimdi bunların arasına üçüncü bir kardeş girdi: “Ticaret.” Fakat, bu kardeş hiçbir kural tanımıyor. Onun tek bir değer ölçüsü var. O da, yeşil Amerikan Doları. Dolarla yatıyor ve dolarla kalkıyor. “Muhteşem Üçlü” almış başını gidiyor.
Tarikatlar ve cemaatler siyasete karışmasın diyenler, ya saflıklarından böyle konuşuyorlar ya da tepkilerden çekiniyorlar. Müslümanlık Dünyası’nda, Hz. Ali ile Muaviye arasındaki “Sıffin Savaşı”ndan itibaren din siyasallaşmıştır. Türkiye’de din her zaman siyasete alet edilmiştir ve bundan sonra da edilecektir.   
Din bezirganlarına yönelteceğimiz kolay bir soruyla yazımıza devam edelim: “Asırlarca bilim ve sanatıyla batının hristiyan toplumlarına örnek teşkil eden İslam Medeniyeti, nasıl oldu da batı toplumları karşısında bu kadar geri kaldı ve bir türlü az gelişmişlik zincirini kıramadı?” Aşağıdaki fıkrayı okuduktan sonra, sorunun yanıtının çok basit olduğunu göreceksiniz.
Sakallı, şalvarlı mollanın biri bir taksiye biner. Yerine yerleşince sürücüye: “Radyoyu kapat. Dinimizde müzik yasaktır. Peygamber döneminde Batı Müziği yoktu, tabii radyo da yoktu” der.  Sürücü kibarca radyoyu kapatır, arabadan iner, arabanın kapısını açar ve “İnin” der. Sakallı, sürücüye sorar: “Neden?” Sürücü yanıtlar: “Peygamberimiz döneminde taksi de yoktu. İn aşağıya ve bir deve bekle.”
Türkiye’de sağcı partiler siyasette din faktörünü kullanmayı çok severler. Cahilliğin üzerine bir de çoğulculuk ve katılımcılığın olmadığı bir siyaset kültürünü eklediğiniz zaman amaçlarına kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Bazen, işi o kadar çok ileri götürüyorlar ki, Cennet’in tapusunu bile verdikleri oluyor. Halbuki, türbe, yatır ve tekkelerde geçirilen zamanı eğitim ve bilimin gelişmesinde kullansak, teknoloji ve üretimde bu kadar geri kalmayız.
12 Eylül’ün kudretli (!) generalleri dinci yuvaları ile yurtlarını kapatmış olsaydı, bugün 15 Temmuz darbe girişimi ile karşılaşmayacaktık. İşin üzücü tarafı, 12 Eylül’de saklanacak delik arayanların Türkiye’yi yönetiyor olması. FETÖ’yü besleyip büyütenler  “aldatıldık” diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyor.
Bir taraftan merdiven altı hocaların kendi uydurdukları yorumlarla, hadislerle ve hurafelerle zehirledikleri çocuklar, diğer taraftan VIP salonları düzenlenen camilerle İslamiyeti yozlaştıranlar varlıklarını korudukları sürece, din siyasete alet edilmeye devam olunacaktır.
Dinimizin, asıl kaynağı Kur’an-ı Kerim’den öğrenilmesi gerekir. İslam dini, insanlığa hizmet eden “bilim” ile çelişmez. Bu noktada, bilimin görevi, Yüce Allah’ın yarattığı Evren’in nasıl işlediğini keşfederek, insanlığın bu olağanüstü sistemden daha akılcı ve daha verimli yararlanmasını sağlamaktır. 
Halkın dini duygularını sömürerek iktidarda kalmaya çalışanlar, hem dinimize ve hem de ülkemize büyük zarar vermektedirler. Çekin ellerinizi insanların din ve vicdan özgürlüğünden. Aşık Veysel’in söylediği gibi: “Hepimiz Bu Yurdun Evlatlarıyız.”

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA