CHP Gene Sekreteri Akif Hamzaçebi ; | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP Gene Sekreteri Akif Hamzaçebi ;

 

CHP eski İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in davetlisi olarak Mersin’e gelen CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi partisinin il binasında basın açıklamasında bulundu.

Hamzaçebi, “Demokrasi ve özgürlükler Türkiye’nin 24 Haziran’da seçmenin vereceği kararı bekliyor” dedi. Basın açıklamasının ardından Karadenizliler Derneği’nin düzenlediği iftar programına katıldı. 

AKTAY, "TOPLUM ARTIK HUZUR İSTİYOR" 
CHP Eski İl Başkanı Abdullah Özyiğit'in daveti ile Mersin'e gelerek seçim çalışmalarına destek veren CHP  Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi CHP il binası beraber geldi. Hamzaçebi'nin basın toplantısına tüm aday adayları hazır bulundu. İl binasında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Adil Aktay kutuplaşmaya değinerek, “Güler yüzlü ve üretken siyasetin merkezi olacağız. Türkiye’yi huzura refaha ancak böyle bir siyasetle kavuşturabiliriz. İktidarın yıllardır kutuplaştırmaya çalıştığı bir birbirine düşman hale getirmeye uğraştığı bu toplum artık huzur istiyor”  dedi. 

HAMZAÇEBİ, " SEÇMEN 24 HAZİRAN'I BEKLİYOR" 
Açılış konuşmasının ardında açıklamalarda bulunan Akif Hamzaçebi amaçlarını, “Kısaca mücadelelerinin İnsanımızın geleceğe endişeyle değil umutla bakmasını sağlama mücadelesidir. Bunu başaracağımıza olan inancımız tamdır. Buna yürekten inanıyorum” sözleriyle açıkladı. Seçim barajı konusuna değinen Hamzaçebi, “ yüzde 10 seçim barajı 12 Eylül’ün kalıntısı olan antidemokratik bir düzenlemedir. Gerek 12 Eylül’ün gerekse 24 Haziran seçimiyle uygulamaya girecek olan Başkanlık sisteminin demokrasiye uymayan bu sistemin değiştirilmesi, toplumun bu seçimde ki seçimlerine bağlıdır. Demokrasi ve özgürlükler Türkiye’nin önünde 24 Haziran’da seçmenimizin vereceği kararı bekliyor” dedi. 

"TÜRKİYE İTHAL EDEN ÜLKE OLDU" 
Son dönemlerde gündeme gelen gıda ithalatına değinen Akif Hamzaçebi, “Türkiye potansiyelinin iyi değerlendirildiğini söylemek mümkün değildir. Türkiye temel tarım ürünlerinin ithal eden bir ülke konumundadır. Mercimekten nohuta, buğdaya kadar temel tarım ürünlerini Türkiye ithal etmektedir. Sanayi girdisi olan tarım ürünlerini zaten ithal ediyor. Pamuk başta geliyor. Şu an Türkiye 1 milyon ton pamuk ithal ediyor. Türkiye tekstilde dünyanın sayılı ülkelerinden birisidir ama Türkiye pamuğunu ithal etmek zorunda kalmıştır. Türkiye ekmeklik buğdayını ithal ediyor. Türkiye yemeklik mercimeğini, kuru fasulyeyi ithal ediyor. Türkiye’de tarıma destek veriyoruz diyenler doğru söylemiyor” dedi. 

"ÇİFTÇİYE KAŞIKLA VERİLİP KEPÇEYLE GERİ ALINIYOR" 
Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce’nin elinde bidonla mazot hesabı yaptığı konuşmasına değinerek, “Mazot tartışması oldu. Cumhur Başkanı adayımız Muharrem İnce şunu söyledi, ‘Ben dedi çiftçiye vergisiz mazot vereceğim’ dedi. Vergisiz litre fiyatı aşağı yukarı üç liradır. Bir bakan çıktı dedi ki ‘hayır biz zaten vergisiz veriyoruz mazotu’ dedi. Doğrusu şu bütçede mazot yardımı diye bir kalem var. Bütün çiftçiye verilen rakam 800 milyon liradır. Peki çiftçi mazot alırken ne kadar vergi ödüyor. Ziraat Odaları Birliği’nin rakamlarına göre Türkiye’de çiftçi yılda 4 milyon ton mazot kullanıyor. Mazot litre dönüşümünü ihmal ediyorum. Bir litrede ÖTV ve KDV olarak 2.5 lira vergi olduğunu hesaplıyoruz. Çiftçi 10 milyar lira vergi ödüyor. Ne veriyorsunuz 800 milyon lira” ifadelerini kullandı. 

"KİŞİ BAŞI GELİR YERİNDE SAYIYOR" 
Mevcut hükümetin ekonomi politikasını “İnşaat sektörüyle kalkınma modelini denediğimiz için 10 yıldır Türkiye’de kişi başına gelir 10 bin dolar seviyesinde. Yerimizde sayıyoruz. Daha ileri gidemeyiz hatta takılıp kalırız. Hatta 2017 ile 2016 arasında gelirimiz dolar cinsinden gelirimiz 500 dolar azalmıştır. Türkiye Endüstri 4.0 devrimini yakalayacak bir eğitim politikası değişikliği yapacaktır. Eğitimi değiştirmezseniz yakalayamazsın” diyerek eleştirdi. Mevcut hükümetin yetersiz olduğuna söyleyen Hamzaçebi, “iktidarda olanlar başarısız olduklarını itiraf ediyorlar. İşsizliği azaltacağız demek işsizlik konusunda başarısız olduk demektir. OHAL kalkabilir demek, OHAL’in bu memlekete ne kadar zarar verdiğini görmek ama kendi bireysel iktidarları için OHAL’den vazgeçmemek demektir” dedi. HEMŞEHRİLERİ İLE BULUŞTU İl binasında yatığı konuşmayı, “Buna son vereceğiz arkadaşlar 24 Haziran Akşamı Türkiye mutlu bir akşam yaşayacak” diyerek sonlandırdı. Konuşma sonrasında Karadenizliler Derneğin’in iftarına davetli olarak katıldılar. Dernekler hakkında açıklamalarda bulunarak, dernekler ve vatandaşların yükünün azalması için olduğunu belirten Hamzaçebi: “Devlet imkanlarının yeterli olmamamsından da kaynaklanıyor veya devlet imkanlarının yeterince etkin kullanılmamasından da doğuyor diye biliriz buna. Devletin güçlü olup bütün yatırımları üstlendiği bir ülkede bütün yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza, öğrencilerimize bütün sosyal destekleri verdiği bir ülkede elbette ki vatandaşların bu konuda üstlenmiş oldukları yük ya da derneklerin yüklenmiş olduğu yük azalır” dedi. İftar programın ardından vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA