Toroslar’ın Halil İbrahim Sofrası 6 Bin Kişiyle Şenlendi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Toroslar’ın Halil İbrahim Sofrası 6 Bin Kişiyle Şenlendi

 

Toroslar Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Halil İbrahim Sofrası İftar Yemeği, bu yıl da 6 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akbelen Mahallesi’nde bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdikleri iftar yemeğine katılan vatandaşlarla ve çocuklarla tek tek tokalaşarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Stadın ortasına kurulan masalarda aynı anda orucunu açmak için bir aya gelen vatandaşlara seslenen Başkan Hamit Tuna; “Biz diyoruz ki Toroslar’da 300 bin kişilik bir aileyiz.Ramazan Ayında hep birlikte yaşadığımız bu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhumuzu en üst düzeyde muhafaza edeceğimize inanıyorum” dedi.
11 ayın Sultanı Ramazan ayının son günlerini eda ederken hemşehrileriyle aynı sofrada buluşmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirten Başkan Hamit Tuna; “11 ayın sultanı Ramazan ayının o manevi ikliminde; ruhen inceldik.Oruçlar tutuldu, ibadetler yapıldı ve olanın olmayana destek çıktığı, dayanışma ruhunun en üst seviyeye ulaştığı çok özel bir ay olan Ramazan’ı hep birlikte Allah’a şükürler olsun ki eda ettik.Demirtaş’tan, Çukurova’ya, Sağlık’tan Halkkent Mahallelerimize kadar tüm mahalle sakinlerimizle bir ve beraber olmak suretiyle her akşam farklı bir mahallemizde sokak iftarlarında buluştuk.Bugün de 6 bin vatandaşımızın katıldığı bu programda son iftar yemeğimizi düzenliyoruz.Biz diyoruz ki Toroslar’da 300 bin kişilik bir aileyiz.İşte o ailenin fotoğrafı da burada.Allah sizlere sağlıklı ve uzun ömürler versin.Bu ailenin daha da sıkı ve dayanışma ruhu içresinde olduğu güzel günleri hep birlikte Allah bizlere nasip etsin diyorum.Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri katında kabul ve makbul eylesin.Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel fotoğraf karesini verdiğimiz bu güzel iftar soframızı katılımlarıyla şereflendiren tüm hemşehrilerimize yeniden teşekkür ediyorum. Şimdiden Mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyor, ailenizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.
İftar programına katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Adayı Olcay Kılavuz da kürsüye gelerek, dayanışmanın ve kardeşliğin üst seviyeye çıktığı bu müstesna programı düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Tüm Mersin halkının Mübarek Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Kılavuz; “Cenab-ı Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun.Tüm halkımızı en içten duygularımla, sevgilerimle, saygılarımla ve muhabbetlerimle selamlıyorum.Rabbim bizleri vatansız, bayraksız ve devletsiz bırakmasın.Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.
Konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla iftar açıldı. Kuran-ı Kerim’in okunarak, duaların edildiği programda; davetlilere kavurma et, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Daha sonra, Hasan Tekerlek ve ekibi tarafından ilahiler okundu ve semazen gösterisi yapıldı. 
Başkan Hamit Tuna, programın sonunda yemeğe katılan davetlilerle tek tek  hatıra fotoğrafı çektirirken, vatandaşlar da Başkan Tuna’ya böyle bir programı organize ettiği için teşekkür ederek, yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulundular.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA