‘MERSİNLİ ÜRETİCİ NE DİYORSA ANKARA ONU YAPACAK’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
‘MERSİNLİ ÜRETİCİ NE DİYORSA ANKARA ONU YAPACAK’

 

CHP Mersin 1. Sıra Milletvekili adayı olarak atanan Cengiz Gökçel, TBMM’de Mersinli çiftçinin, Mersinli üreticinin sesi olacağını söyledi.

‘MERSİNLİ ÜRETİCİ NE DİYORSA ANKARA ONU YAPACAK’

CHP Mersin Milletvekili adayı Cengiz Gökçel, Mersin’in Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olmasına rağmen bu alandaki gücünü kullanamadığını belirterek, “Üreten Mersin’in güçlü sesi, kesilmeyen nefesi olmak için milletvekili adayıyım. Mersin’in bütün üreticileri birlik olacağız, el ele vereceğiz, çözümler üreteceğiz, üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. 24 Haziran’dan sonra Mersinli üretici ne diyorsa Ankara onu yapacak” dedi.

Mersin’de uzun süre Ziraat Odası Başkanı olarak görev yaptıktan sonra siyasete atılan ve CHP Mersin 1. Sıra Milletvekili adayı olarak atanan Cengiz Gökçel, TBMM’de Mersinli çiftçinin, Mersinli üreticinin sesi olacağını söyledi.
Üretmeyen ülkelerin, başkalarının ürettiklerine mahkum olacağına, başkalarının kurallarıyla yaşayacağına dikkat çeken Gökçel, “Üretime değil ranta, yandaşlığa dayalı ekonomiler eninde sonunda gelir duvara toslarlar. Güçlü bir ekonomi için önce, üretenler mutlu olacak. Bağında, bahçesinde, tarlasında, atölyesinde, dükkanında, fabrikasında üretim yapanların sözü dinlenecek, hakları verilecek ki ülkemiz gelişsin güçlensin, dünyada hak ettiği yere gelebilsin” dedi.
Ekonomiyi anlamak için kitapların, raporların, sayıların, istatistiklerin yeterli olmayacağını, ekonominin gerçeklerinin tarlalarda, fabrikalarda, dükkanlarda, tezgahlarda, hayatın içinde öğrenileceğini vurgulayan Gökçel, “İşte o nedenle, ekonominin gerçeklerini en iyi üreticiler bilir. Sorunların kaynağını ve çözümün yollarını en iyi üreticiler görür. Türkiye güçlü bir ülke olacaksa, üreterek olacak, üreticisinin sözünü dinleyerek olacak. Üretimle başlayıp tüketiciye ulaşan yolda bulunan herkesi mutlu etmenin başka yolu yok” diye konuştu.

‘Mersin’in bütün üreticileri birlik olacağız’

Mersin’in ülkemizin en önemli üretim alanlarından biri olduğunu, çok önemli bir tarım ve ticaret merkezi olduğunu ancak sahip olduğu imkanları, fırsatları kullanamadığını kaydeden Cengiz Gökçel, “Bu kısır döngüyü kırmak için, üreten Mersin’in güçlü sesi, kesilmeyen nefesi olmak için milletvekilliğine adayım. Tarlada çiftçinin, pazarda vatandaşın yüzü gülsün diye adayım. Esnafın, işçinin, girişimcinin, ticaret erbabının yüzü gülsün diye adayım. Mersin’in bütün üreticileri birlik olacağız, el ele vereceğiz, çözümler üreteceğiz, yol göstereceğiz, üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve mutlaka başaracağız. 24 Haziran’dan sonra, Mersinli üretici ne diyorsa, Ankara onu yapacak” ifadelerini kullandı.

CHP tarım sektörü için neler taahhüt ediyor?

CHP Mersin Milletvekili adayı Cengiz Gökçel, partisinin tarıma ilişkin proje, hedef ve taahhütlerini de şöyle sıraladı:
-Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Mazotun litresi çiftçiye 3 TL olacak.
-Tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz.
-Çiftçinin tarımsal kredi borçlarının faizleri silinecek.
-Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur’lu olan yurttaşlarımıza, 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız.
-Üretici kayıt sistemine kayıtlı çiftçinin SGK primlerinin tamamı devlet tarafından karşılanacak.
-Kayıtlı çiftçilerin tüm ürünleri, araçları ve hayvanların tarım sigortası kapsamına alınacak. Primi devlet tarafından karşılanacak.
-Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız.
-Sulama birliklerine ve su şebekesi pompalama ihtiyacı olan köylere, sıfır faizli, 10 yıl vadeli tarım kredi temin ederek, enerji ihtiyaçlarını güneşten karşılamalarını sağlayacağız. 
-Köylerde ve tarımsal sulamada su kullanımına destek sağlayacak; şebeke, sondaj ve boru maliyetlerini merkezi bütçeden karşılayacağız.
-Tarım ve hayvancılığa yönelik her tülü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile birlikte vereceğiz. Bu kapsamda en az 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı sağlayacağız. 
-Kuracağımız Arazi Edindirme Ofisi ile arazi toplulaştırma faaliyetlerini 5 yıl içinde tamamlayacağız.
-Meraların köyün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız. 
-Yerel tohumlarımızı geliştirecek ve biyoçeşitliliği koruyacak gen bankaları, laboratuarlar ve üretim istasyonları kuracağız. 
-Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA