Yeşilboğaz: Madımak’ta Adalet İstiyoruz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Yeşilboğaz: Madımak’ta Adalet İstiyoruz

 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sivas katliamının 25. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada

YEŞİLBOĞAZ: “MADIMAK’TA ADALET İSTİYORUZ”

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sivas katliamının 25. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada; “Hak, hukuk ve adalete sığmayan, bir insanlık suçu olan Madımak katliamı, Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin, cumhuriyete, laikliğe ve demokrasiye yönelik bir kalkışmasıdır. İnsanlık suçunun zaman aşımı yoktur, katillerin tekrar yargılanması gerekmektedir. Katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyorum” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ KARANLIĞA SÜRÜKLEMEK İSTEYENLERİN KALKIŞMASIDIR”
Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “2 Temmuz 1993 yılında ölümsüz halk ozanı Pir Sultan Abdal`ı anmak üzere Sivas’ta bir araya gelen ozan, aydın ve sanatçılardan oluşan 35 canın, konakladıkları Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesi, tarihe bir utanç ve kara leke olarak geçmiştir. Bu katliam, halkımızın yıllar süren aydınlanma, demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesine karşı gerici bir harekettir. Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin, cumhuriyete, laikliğe ve demokrasiye yönelik bir kalkışmasıdır. Hukukun üstünlüğünden, demokrasiden, laiklikten, insan haklarından yana olan Mersin Barosu olarak, hiçbir insanlık suçuna sessiz kalmadık, hiçbir zaman da sessiz kalmayacağız. 
“İNSANLIK SUÇUNUN ZAMAN AŞIMI YOKTUR”
Katliamın üzerindeki karanlık perde aradan geçen 25 yıla rağmen hala aralanamamıştır. Katiller, dava zaman aşımına uğratılarak özgür bırakılmış, göstermelik yargılamalar sonucu Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanamamıştır, adalet henüz yerini bulmamıştır. Madımak’ta adalet istiyoruz. İnsanlık suçunun zaman aşımı yoktur. Katillerin tekrar yargılanması gerekmektedir. Sanmayın ki, vahşice katledilen 35 canı unuttuk. Madımak’ı unutmadık, unutturmayacağız. Gün gelecek hesap soracağız. Bu acılar birlik ve beraberliğimizi daha da artıracaktır” diye konuştu.
Katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi yapılması gerektiğini ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bundan tam 25 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 aydını ve 2 otel görevlisini saygıyla ve rahmetle anıyor, katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyorum” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA