CHP İl Başkanı Aktay: Kurultay tartışmalarını geride bırakalım | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP İl Başkanı Aktay: Kurultay tartışmalarını geride bırakalım

 

ADİL AKTY; “YEREL SEÇİMLERE ODAKLANMALIYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP’deki kurultay tartışmalarının geride bırakılması gerektiğini söyledi. Aktay, “Birbirimizle uğraşmak, didişmek olamaz . Önümüzde çok önemli yerel seçimler varken, partimizin gündemi kurultay olamaz, olmamalı” dedi. 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay yaptığı açıklamada son günlerde CHP’de tartışılan kurultay konusuna değindi. Aktay, kurultay iradesinin sürekli tartışılır halde tutulması ve değersizleştirilmesinin parti adabına uygun olmadığını söyledi.  

24 Haziran’daki yanlışları, eksikleri görüp gereğinin yapılması gerektiğini belirten Aktay, “Başarı ve başarısızlığı tek tek kişilere atfetmek, parti içinden suçlular bulup çıkarmak ya da kurtarıcı kahramanlar ilan etmek olmaz. Siyaseti kişiler değil, ilkeler ekseninde düşünmeye alışmak zorundayız. Başka türlü kendimizi yenileyemeyiz, geliştiremeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı dikkate değer bir oy oranına ulaşmışsa, bunda elbette Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı kararların, geliştirdiği tavırların da son derece önemli bir etkisi vardır” dedi. 

“TARAF OLMAK PARTİMİZE VE ÜLKEMİZE HİÇBİR YARARI YOK” 
Seçimlerdeki başarısızlığın tek sorumlusu olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterilmesinin, sağduyudan ve objektiflikten uzak bir yaklaşım olduğunu dile getiren Aktay, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce elbette partimiz için çok önemli bir değerdir, gönüllerimizde özel bir yere sahiptir. 20 Haziran günü, Mersin'in Sayın Muharrem İnce'yi nasıl büyük bir sevgiyle bağrına bastığını bütün Türkiye gördü. O tarihi günün gerçekleşmesinde, o muazzam kitlenin bir araya gelmesinde Cumhuriyet Halk Partisi örgütü çok önemli bir rol üstlenmişti. Bu örgütü bugün "Kılıçdaroğlu mu, İnce mi" gibi kısır bir tartışmanın içinde taraf olmaya yöneltmenin partimize de ülkemize de hiçbir yararı yoktur” ifadelerini kullandı. 

“CHP’LİLER KENDİLERİNE ŞU SORUYU SORMALI” 
Türkiye’nin önünde çok önemli bir yerel seçim olduğunu söyleyen Aktay, “Cumhuriyet Halk Partililer kendilerine şu soruyu sormalıdırlar. Yerel dinamik ve hassasiyetlerin öne çıktığı bu seçimlere giderken acaba hangisini tartışmak daha anlamlı ve değerlidir; Belediye başkan adaylarımızın ön seçimle yoluyla belirlenmesi ilkesini hayata geçirmenin yollarını mı, yoksa hangi ismin Genel Başkan olacağını mı? Bu sorunun cevabı bellidir. Siyaseti kişiler değil, ilkeler ekseninde düşünmek zorundayız. Başka türlü kendimizi yenileyemeyiz, geliştiremeyiz” diye konuştu. 

“KURULTAY TARTIŞMALARI GERİDE BIRAKALIM” 
Son olarak Aktay, “24 Haziran seçimlerinde arzu ettiğimiz başarıyı elde edememek hepimizi üzdü elbette ama, bu üzüntüyü geçirmenin yolu, birbirimizle uğraşmak, birbirimizle didişmek olamaz. Partililerimizin çok büyük bir çoğunluğunun bu gerçeğin farkında olduğu ve ilkesel temelden yoksun kurultay tartışmalarını geride bırakarak, önümüzdeki hedeflere odaklanmayı tercih ettikleri görünmektedir. Örgütümüzün bu sağduyusunun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademedeki yöneticisi için bir rehber olacağına inanıyorum” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA