İyi Parti’de ’el öpme’ tartışması büyüyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
İyi Parti’de ’el öpme’ tartışması büyüyor

 

TBMM’de 27. Dönem milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladı. İyi Partili Hayati Arkaz’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesi, İyi Parti’de tartışmalara neden oldu.

ERCAN KÜÇÜK

24 Haziran seçimleri sonrası Kurucular Kurulu'ndaki isimlerin istifa etmeleri ve ülkücülerin tasfiye edildikleri iddiaları nedeniyle gergin günler yaşayan İyi Parti'de, şimdi de el öpme tartışması başladı. İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, önceki gün Meclis'te düzenlenen yemin töreninde Devlet Bahçeli'nin elini öptü. Bunun üzerine İyi Partililer tepki gösterdi. Kurucular Kurulu üyeleri, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ve il yöneticileri, sosyal medyada gösterdikleri tepkilerde Arkaz'ın istifa etmesini ya da ihraç edilmesini istediler.

'UTANÇ VERİCİ'

Hayati Arkaz'a en yüksek tepki, parti kurucusu ve Genel Başkan Meral Akşener'in danışmanı Hakan Ünser'den geldi. Yaşanan olayı “utanç verici” ve “kabul edilemez” olarak değerlendiren Ünser, Arkaz için “Partimiz listelerinden milletvekili seçilen bir şahıs” ifadesini kullandı. Geçmişte Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı da yapan Ünser, “Partimize oy veren, destek veren, fedakarlığı ile Meclis'e sokan bütün Türk milliyetçilerine de, bu tavrın karşısına şiddetle çıkma çağrısı yapıyorum” diyerek, partililerden Hayati Arkaz'a tepki göstermelerini istedi.

Parti kurucularından, GİK üyesi Mehmet Tolga Akalın da Arkaz'ın tavrı için “sünepelik” ifadesini kullandı, Bahçeli'ye nezaket değil tavır gösterilmesi gerektiğini belirtti. Kurucu üyelerden aynı zamanda Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeliği de yapan Banu Aydın ise sosyal medya hesabından “Bu adam beni de, inandığım hiçbir değeri de temsil etmiyor! Bilin istedim...” diye yazdı. Aydın'ın tivitini, geçmişte MHP'de ilçe başkanlığı yapmış, ülkücü kesimde öne çıkan isimlerden olan, İyi Parti kurucusu ve milletvekili adayı Ali Dinçer Çolak da paylaştı.

İSTİFA SİNYALLERİ

İstanbul İl Kurucu Üyesi Özgü Aşkın, “Bahçeli'nin elini öpenlere hakkımı helal etmiyorum” diyerek, Hayati Arkaz'ın ihraç edilmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde gerekeni yapacaklarını belirten Aşkın, şunları söyledi: “İstanbul 3. Bölge Milletvekili Hayati Arkaz İyi Parti’den ihraç edilmelidir. Gayrısı bizlere ihanet olacaktır. Bu ihanete göz yumulursa tavrımız net olacaktır. İhanetin olduğu yerde biz dün olmadık, bugün olmayız, yarında olmayacağız.”

HAYATİ ARKAZ'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Tepkilere neden olan Hayati Arkaz'dan tartışmalarla ilgili açıklama geldi. Arkaz açıklamasında şunları yazdı:

“Bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin etme töreninde cereyan eden olay özetle şu şekilde olmuştur. Sayın Devlet Bahçeli Bey İyi Parti milletvekillerinin yani bizlerin bulunduğu yere gelerek hepimizi tek tek tebrik etmiştir. Tebrik esnasında aramızda geçen konuşmada çok memnun olduğunu, milletvekili olarak seçilmemden dolayı başarılar dilediğini ifade etti. Bende teşekkür ettim. Türk’ün töresinde büyüğe saygı, küçüğe sevgi esastır. Sevgide serbesiyet saygıda mecburiyet vardır. Sayın Devlet Bahçeli’nin nezaketine karşı bende aynı ölçüde nezaket gösterdim. Durum tamamen insani ve vicdani bir durumdur. Durumdan vazife çıkarmaya gerek yoktur. Benim partim İyi Parti, Genel Başkanım Sayın Meral Akşener'dir.”

DERVİŞOĞLU BAHÇELİ'NİN ÖNÜNDE EĞİLDİ

Diğer yandan İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da yemin ettikten sonra Bahçeli'nin önünde eğilerek selam verdi. İyi Partililer, Dervişoğlu'nun 6 Mayıs 2018'de attığı şu tiviti paylaşarak Dervişoğlu'na tepki gösterdi: “Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini ülkücüye göstermekten kaçınan ve devlet-millet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtmak için sokaklara süren her kimse hain ve alçaktır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli'dir.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA