CHP’de kavga kızışıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’de kavga kızışıyor

 

CHP’de seçim sonuçları üzerinden başlayan tartışma giderek büyüyor. Seçimden sonra parti yönetimine bayrak açan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için hazırlıklara başladı.

ZİHNİ ERDEM / ANKARA

CHP’de seçim sonuçları üzerinden başlayan tartışma giderek büyüyor. Seçimden sonra parti yönetimine bayrak açan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için hazırlıklara başladı.

CHP’de parti yönetimi ile parti içi muhalefet arasındaki bilek güreşi devam ediyor. Genel Merkez’in, olağanüstü kurultay taleplerine karşı olumsuz yanıtından sonra, örgüt düzeyinde nabız tutan muhalefet, resmi imza kampanyası için İnce’den gelecek “Başlasın” işaretini bekliyor.

PERŞEMBEYE DİKKAT

İnce’nin perşembe akşamı HaberTürk’te katılacağı bir programda partiyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulanacağı öğrenildi. İnce’nin bu programda 24 Haziran seçim sürecinde ve seçim akşamı yaşananlar hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulanacağı belirtildi. İnce’nin açıklamalarıyla birlikte CHP Genel Merkezi ile alttan alta süren iç çekişmenin kamuoyu önünde açık bir hesaplaşmaya dönüşmesi bekleniyor. İnce’nin televizyonda vereceği mesajların önemine dikkat çeken muhalifler, bu açıklamalardan sonra olağanüstü kurultay sürecini başlatmak için düğmeye basılacağı bilgisini verdi. Noter kanalıyla imza toplama sürecinin de önümüzdeki pazartesi günü itibarıyla başlatılabileceği belirtildi.

Genel Merkez ile muhaliler arasındaki kavga örgüt düzeyinde de sürüyor. Parti örgütü, milletvekilleri, belediye başkanları ve delegeler “kurultay isteyenler” ve “kurultay istemeyenler” şeklinde ikiye bölünmüş durumda. Tarafsız kalanlarsa kimin kazanacağını test ettikten sonra kazanan tarafından yanında yer almaya hazırlanıyor.

SALICI İÇİN DE ÇALIŞANLAR VAR

Delege hesabı yapan muhalifler, Ankara ve İzmir’de delege üstünlüğünün kendilerine geçtiğini ileri sürdü. İstanbul’da da her geçen gün kendilerine destek veren delege sayısının arttığına dikkat çeken muhalifler, kendilerine destek vermeyen delegelerin Kılıçdaroğlu’nu da istemediğini, İstanbul’da belli bir ağırlığı olan bir grubun İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’yı aday göstermeye hazırlandığını iddia etti.

CHP’nin tepedeki koltuk mücadelesi tabana da yansımış durumda. CHP Merkez yönetimine yakınlığı ile bilenen Erzurum İl Başkanı’nın, ilindeki kurultay delegelerinden “Kurultaya gerek yok” diyerek imza toplamaya çalıştığı, ancak bir iki delege dışında bu girişime katılım olmadığı öğrenildi.

‘İNCE İSTANBUL’A HAYIR DEMEZ’

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilenen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Habertürk’e ilginç bir değerlendirme yaptı. Altay, Muharrem İnce’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olup olmayacağı yönündeki soruya, şu yanıtı verdi: “Malum bir kurultay talepleri var. Bu hafta bunun sonucunu göreceğiz. Örgütün iradesine ipotek koymak benim haddime değil. Sayın İnce çok iyi bir Cumhuriyet Halk Partili. Parti terbiyesi ile yetişmiştir. Şöyle bir şey olursa, kesin olursa demiyorum. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın İnce’ye İstanbul’a adaysın. Benim bildiğim Muharrem İnce ‘Hayır, ben geçmişte Cumhurbaşkanı adayı idim, hep Cumhurbaşkanı adayı kalacağım’ diyemez, demez. O parti terbiyesi ile yetiştiğini ben biliyorum. Ama İstanbul adaylığı için partinin gündeminde böyle bir şey yok. Olmaz mı? Olmaz diyemem.”

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Diş Hekimi Ali Arif Özzeybek görevinden istifa etti. Özzeybek, istifasına ilişkin dilekçesini Kılıçdaroğlu’na sundu. AA’nın haberine göre dilekçede, davet üzerine 2011’de başdanışmanlık görevini kabul ettiğini belirten Özzeybek, o tarihten bugüne kadar vizyoner projelerin oluşturulması için çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

CHP içerisinde demokrasi ve özgürlükler temelinde atılacak adımlarla, toplumsal ve siyasi hayatın yeninden barışçıl bir iklime kavuşacağına inandığına dikkati çeken Özzeybek, şunları kaydetti:

‘KÖTÜ GİDİŞE TEDBİR ALMADI’

“Parti liderliğinin siyaset yapma tarzı, beni ve ihtimal ki temiz his ve kanaatlerle CHP ailesine katılmış sayısız yurttaşı da hayal kırıklığına uğrattı. Bu şartlar altında vatandaşlara söyleyecek yeni sözlerimiz kalmadı. Siyaset çözüm üretmek için vardır ve üretemediğinde halkın önünden çekilmek siyasi ahlak gereğidir. İnandırıcılık krizi en son 24 Haziran seçimlerinde açıkça ortaya çıktığı üzere sayısız seçim yenilgisini de beraberinde getirdi. Sayın Kılıçdaroğlu, bu kötü gidişi durduracak hiçbir ciddi tedbir almadı. Özgürlük, demokrasi, adalet, bereket ve toplumsal barış ideallerine sıkı sıkıya bağlı bir siyasetçi olarak CHP içerisinde siyaset yapma olanağım günden güne tükendi. Tüm bu sebeplerle CHP üyeliğinden ve Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinde istifa ediyorum.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA