“OHAL DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
“OHAL DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ”

 

BARO BŞK. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ:

“OHAL KALDIRILMALI, KHK’LAR GERİ ÇEKİLMELİ”
Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 2. yılında yaptığı yazılı açıklamada; darbe girişiminin Türkiye’nin anayasal düzenine, demokrasimize ve kardeşliğimize yapılmış hain bir saldırı olduğunu söyledi. Açıklamasında, OHAL KHK’ları ile temel hak ve özgürlükleri sınırlandırmaya yönelik tedbirlerin yanı sıra, çok sayıda kanunda da önemli ve kalıcı değişiklikler yapılarak hukukun büyük yara aldığını söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Artık OHAL kaldırılmalı, KHK’lar geri çekilmeli ve normalleşme sürecine gidilmelidir. OHAL değil, demokrasi istiyoruz” dedi.
Açıklamasında, bugüne kadar gerçekleşen tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı hedeflediğine vurgu yaparak, yıllardır tüm kamu kurumlarında sinsice örgütlenen FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 da hain planlarını hayata geçirmek istedikleri söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,  “Yıllardır tüm kurumları bir cemaate teslim edenlerin yapmış oldukları yanlışın bedelini milletimizin ödemesi acı bir gerçektir. Eğitimden sağlığa, hukuktan orduya, devletin neredeyse tamamının cemaatin yönetmesine izin verilmiştir” diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL’le birlikte atılan adımların, hukuka uygunluğu olup olmadığı konusunun öne çıkan konuların başında geldiğini ifade eden Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “OHAL ilan edilirken 1,5 ay sürmeyecek dediler ama 2 yıldan beri sürüyor. OHAL milleti etkilemeyecek, sadece FETÖ terör örgütü ile etkin bir mücadele gerekçesiyle ilan edildi denildi ama KHK ile araçlarda kış lastiği düzenlemesi bile yapıldı. Siyasal iktidar tarafından, OHAL ile ilgisi olmayan konularda dahi yasal düzenleme ve kanun çıkarma, kanunlarda değişikliği yapma yetkisi TBMM'den alınarak Bakanlar Kurulu'na verilmiştir.  Hukuksal ve anayasal her türlü denetimden uzak bir şekilde KHK ile düzenlemeler getirilmesi, hukuk devleti açısından son derecede tehlikeli bir gelişmedir. OHAL kararnameleri Meclis tarafından onaylanmalıdır.

“NORMALLEŞME SÜRECİNE GİDİLMELİ”
OHAL KHK’larıyla yapılan düzenlemelerin çok önemli bir kısmı savunma alanını düzenlemektedir. KHK ile özellikle mesleğimize ve savunma hakkına yönelik yapılan düzenlemeler, hukuk devletinde rastlanmayacak bir biçimde yapılmıştır ve hukukumuz büyük yara almıştır, toplumun hukuka olan güvenini büyük ölçüde sarsmıştır. KHK hükümlerinin çoğunluğu geçici değil, olağanüstü hal süresini aşan kalıcı düzenlemelerdir. Bu KHK’lar insan hakları, parlamenter demokrasi ve hukukun üstünlüğünün üzerinde ciddi tehdit yaratmaktadır. OHAL, Türkiye’de uygulandığı haliyle, KHK’larla büyük hukuksuzluk yaratıyor. Yönetim biçimine dönüşen OHAL derhal sonlandırılmalı, KHK’lar geri çekilmeli, ülkemizde normalleşme sürecine gidilmelidir” şeklinde konuştu.

“VAHİM GİDİŞAT SON BULMALI”
OHAL ve KHK üzerinden hayata geçirilen ve her geçen gün bir yenisi eklenen; hak, özgürlük ve hukuk ihlallerinin, Türkiye’yi iyice yaşanmaz hale getirdiğine vurgu yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu vahim gidişat, demokrasi ve hukuk devleti için artık son bulmalı. OHAL ve KHK’lar ile yönetilmek istemiyoruz. OHAL, halkın iradesine karşı işlenen bir suçtur. Hukukun ayaklar altına alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı faşist düzen artık ortadan kalkmalıdır. OHAL değil demokrasi istiyoruz. 
Ülkemiz maalesef darbelerden çok yara almıştır, büyük zarar görmüştür Aynı acıların bir daha yaşanmaması için Cumhuriyete ve demokrasiye sımsıkı sarılmalıyız ve bu değerlerimizi korumalıyız. Gün, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıkma günüdür. Her türlü darbeyi lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu vesileyle; Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna görev yaparken teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı çıkarken şehit olan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA