Mezitli’nin 20 Milyon Avroluk Projesi Yüzde 90 Tamamlandı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mezitli’nin 20 Milyon Avroluk Projesi Yüzde 90 Tamamlandı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Mezitli Atıksu Arıtma Tesisinde hummalı çalışmalar sürüyor.

Mezitli ilçesi için büyük önem arz eden projenin %90’i tamamlandı. Yakın zamanda halkın hizmetine sunulacak proje ile Mersin dünya standartlarında yeni bir tesise daha kavuşacak.

Mersin  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli’de inşaat çalışmaları devam eden Mezitli Atıksu Arıtma Tesisindeki çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kocamaz, “Mersin’in birçok  ilçesinde yüksek teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Planladığımız projeleri hayata geçirerek bu tesislere yenilerini ekliyoruz.  İlçede 384 bin kişiye hizmet verecek ve 55 bin metreküp/gün kapasiteye sahip olan karbon, azot ve fosfor giderimli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimiz büyük oranda tamamlandı. İnşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken  atıksu arıtma tesisimiz hızla  yükseliyor.” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını açıkladı. Başkan Kocamaz,  “Şehrimizin altyapı geleceği için hayata geçirdiğimiz projeleri bir bir vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Mersin genelinde yapılan iyileştirme çalışmaları ve kapasite artırım çalışmaları yanında yeni atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Şimdi de şehrimizin merkez ilçelerine hizmet veren Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisinin ardından  Mezitli İlçesindeki projemizle birlikte şehir merkezine ikinci bir atıksu arıtma tesisi daha kazandırıyoruz. Bir çevre projesi olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Tasarım, Yapım ve İşletimi İşi kapsamında giriş yapısı, havalandırmalı kum ve yağ tutucu, ön çökeltme havuzları, bio-p havuzları, havalandırma ve bio-p havuzları dağıtım yapıları ile çamur yoğunlaştırma havuzlarının üzerleri kapatılarak koku giderim ünitesine bağlanacak olan tesiste inşaat işlerinin %90’ı tamamlanmış durumda. Mekanik ve elektrik imalat ve montaj işleri devam eden tesisimize 2018 yılı sonunda su alınması planlanmaktadır. İnşallah projemiz tamamlandığında ilçemizin atıksularını dünya standartlarında arıtacağız. Mezitlili vatandaşlarımız atıksu konusunda hiçbir sorun yaşamayacaklar.” diye konuştu.

‘Dünya standartlarında arıtılacak’

Şehrin altyapı geleceğini garanti altına alacak projelerde temel hassasiyetin çevre olduğunu belirten Mersin  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’imizin 13 ilçesinde atıksu arıtma tesisleri ve entegre kanalizasyon hatları inşa ederek şehrin atıksularını yüksek teknoloji ile arıtıyoruz. Mezitli ilçemizde hayata geçirdiğimiz dev projelerin çalışmaları sürüyor. Yatırımımızın değeri 20 milyon avroluk ve en önemli bölümünü arıtma tesisimiz oluşturuyor. Atıksu havuzlarının inşası %90 oranında tamamlandı. Hızlı bir şekilde Mezitli Atıksu Arıtma Tesisimizi tamamlayarak inşallah ilçemizin tüm atıksu sorununu ortadan kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

Mezitli İlçemizde  hayata geçirilen entegre atıksu arıtma tesisi projesi ile Mezitli’nin altyapı geleceğine önemli bir garanti oluşturduklarını belirten Mersin  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “8.237.130,18 TL ve 13.343.311,03 $'lık yatırım maliyeti ile ilçemizin atıksularını inşa ettiğimiz 69.242,03 metrelik kanalizasyon hattı ile toplayarak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisimizde en ileri teknoloji ile arıtacağız.” dedi.

‘Akdeniz'in temizlenmesine bir katkı daha’

Mersin  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Birçok ilçemizde olduğu gibi Mezitli’de de birbiriyle entegre bir sistem kuruyoruz. Projemizin önemli bir parçası olan 69.242,03 metrelik kanalizasyon  hattımız yoğun çalışmalar sonucunda tamamlandı. 2 adet terfi merkezimizde şu anda hazır durumdadır. Viranşehir Pompa İstasyonunda da hem inşaat hem elektromekanik iyileştirmeler yapılmakta, toplanan atıksuyun yapımı devam etmekte olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisine terfi edecek pompa istasyonu da koku giderim ünitesine bağlanacaktır. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisimizin tamamlanmasıyla Mezitli’nin atıksu sorununu çözüme kavuştururken Akdeniz’i de korumuş olacağız.” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA