Yeşilboğaz: Nükleer santral Akdeniz’in imhası anlamına geliyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Yeşilboğaz: Nükleer santral Akdeniz’in imhası anlamına geliyor

 

Katıldığı bir televizyon programında, kent yöneticilerine seslenen Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin’in bir amacı yok. Mersin için öncelikle, sosyal-ekonomik bir amaçsal politika üretilmek zorunda. Yoksa bu kente yazık olacak” dedi.

Konuşmasında, Mersin’deki çocukluk günlerini anımsatan Yeşilboğaz, “Mersin önceden, dünyanın en güzel kokusu olan portakal çiçeği kokardı. Bu bize yaşama sevinci veriyordu, hem de motivasyon sağlıyordu. Ancak günümüze baktığımızda bu kadar işgal edilen, bu kadar yazık edilen başka bir kent var mı? Gerçekten üzülüyorum. Kıyı şeridimiz sadece yazlık sitelerden oluşuyor, denizi göremiyoruz, hava sirkülasyonu yok. Asla böyle bir şehircilik anlayışı olmaz. İnanılmaz bir çarpık kentleşme var. Kentin yöneticilerinin buna ‘dur’ demesi gerekiyor. Şehir hiç geliştirilemedi. Sanayi yatırımı yok, sanayi bitti. Balık çiftlikleri ve nükleer santralle turizm de yok edildi. Turizm yatırımı yapılması gerekiyor ama yapılmıyor. Tarım alanlarımız bitiyor, tarım alanlarına bina inşa ediliyor. Bu nereye kadar devam edecek?” diye konuştu. 

“NÜKLEER SANTRAL AKDENİZ’İN İMHASI ANLAMINA GELİYOR” 
Konuşmasında, Akkuyu’da temeli atılan nükleer santrale değinen Yeşilboğaz, “Mersin’e nükleer santral yapılamaz. Çünkü Mersin deprem kuşağı. Ayrıca, nükleer reaktörleri soğutmak için deniz suyu tercih ediliyor ama Akdeniz, çok sıcak bir deniz. Denizdeki bütün canlılar ölecek, balık popülasyonu, tarım, turizm yok olacak. Nükleer atıklar nasıl bertaraf edilecek? O atıklar insanların ölümüne neden olacak. Akdeniz’de bütün iklim değişecek, Mersin çölleşecek. Buna karşı yıllardan beri mücadele ediyoruz. Bireyse olarak da, kurumsal olarak da mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesini kullandı. 

“BİR KENT BU KADAR MI YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIR?” 
Konuşmasında Mersin’e kurtulan balık çiftliklerine de tepki gösteren Yeşilboğaz,  “Yüzebildiğimiz, cennet dediğimiz denizlerimizde peş peşe verilen olumlu ÇED raporları ile birlikte kentimizde balık çiftlikleri kuruluyor. Bir kent bu kadar mı yok edilmeye çalışılır? Bu kentten ne istiyorsunuz? Balık çiftlikleri başka ülkeler de var ama yasalara uygun bir şekilde yapılıyor ve çok açıklarda, çevreye çok fazla zarar vermeden kuruluyor. Ama kentimizde ise, daha ekonomik olsun, para kazanan insanlar daha fazla kazansın diye kıyı şeridimize kuruluyor. Kullanılan ilaçlar ve yemler insan sağlığını, denizlerimizi, denizlerdeki canlıları, turizmi olumsuz etkiliyor” dedi  

“MERSİN’İN AMACI YOK, AMAÇSAL BİR POLİTİKA ÜRETİLMELİ” 
Mersin ‘in bir amacı olmadığını ve öncelikle kent yöneticilerinin Mersin’in ne olacağına karar vermesi gerektiğine ifade eden Yeşilboğaz, “Mersin için öncelikle, sosyal-ekonomik bir amaçsal politika üretilmek zorunda. Bunun için kentin tüm dinamikleri; doktorlar, hukukçular, sanayiciler, işadamları, tarım sektörü temsilcileri bir araya getirilmeli. Mersin hep birlikte, her yönüyle irdelenmeli. Yoksa bu kente yazık olacak.  

“BASİT HATALAR, MERSİN’İ KAOSA SÜRÜKLEYEBİLİR” 
Mersin’in, Suriyeli vatandaşların da göç etmesiyle birlikte çok fazla göç aldığını ve buna bağlı olarak nüfusta ve işsizlik oranında artış olduğunu söyleyen Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu insanlar geçimini neyle sağlayacak? İşsizlik de yakın zamanda, asayiş sorunlarına neden olabilir. Bu insanlar bir gelir kapısı bulamazlarsa, asayiş baş gösterecek demektir. Güvenlik tehdidi ile karşı karşıya kalacağız. Yapılan basit hatalar, Mersin’i içinden çıkılamayacak bir kaosa sürükleyebilir. Bu insanlara da yazık. Bu insanlar kendi ülkelerinde mutlaka daha refah, daha iyi koşullarda yaşıyorlardı. Dünya devletlerinin o halk üzerinde uygulamış olduğu yanlış politikalar, maalesef bizim başımıza kaldı. Bunun ceremesini Türk halkı çekiyor. Suriyeli vatandaşlara hiçbir altyapı sağlanmadan, Türk toplumu ile entegre edilmeye çalışıldı. Asıl yanlış burada” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA