Baro’dan Atatürk’e Hakarete Suç Duyurusu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Baro’dan Atatürk’e Hakarete Suç Duyurusu

 

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Anıtkabir’de çektiği videoda hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Safiye İnci hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Atatürk’e yapılan hakaretler;  Atatürk’ü, onun ilke ve devrimlerini benimseyen, vatanını ve milletini seven, milli değerlerine sahip çıkan her vatandaşı olduğu gibi bizi de rencide ederek derinden yaralamıştır.Atatürk’e yönelik hakaret eden kişi ya da kurumlara karşı asla sessiz kalmayacağız” dedi.

“ATATÜRK’E HAKARET ASLA KABUL EDİLEMEZ”
Özgürlüğümüzü, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakarette bulunulmasının asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Baro Başkan Bilgin Yeşilboğaz, “Kendini bilmez şahıs Atatürk’ e hakaret ederek büyük suç işlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çıkardığı 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun ile Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırası, topluma mal olmuş manevi şahsiyeti, alenen yapılan hakaret, söylenen küfür, tahkir ve tezyif içeren söz, yazı ve eylemlere karşı özel koruma altına alınmıştır. 5816 sayılı Kanun’un 1. Maddesi’ne göre; ‘Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Bu suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır. 5816 sayılı Kanun’un 2. Maddesi’ne göre; birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyla işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır’ ifadesi yer almaktadır” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNİ BENİMSEYEN HERKESİ RENCİDE ETMİŞTİR ” 
Ülkemizde Atatürk’e yönelik hakaret eden kişi ya da kurumlara karşı asla sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Son yıllarda Atatürk'e yönelik karalamalar, hakaretler ve saldırılar giderek artmıştır. Bu hadsiz eylemler, milli birlik ve bütünlüğümüzü,Türk milletinin ortak değerlerini hedef alan eylemlerdir. Atatürk’e yapılan hakaretler; Atatürk’ü, onun ilke ve devrimlerini benimseyen, vatanını ve milletini seven, milli değerlerine sahip çıkan her vatandaşı olduğu gibi bizi de rencide ederek derinden yaralamıştır. Türk milletinin yetiştirdiği en büyük kahraman olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına yapılan hakareti kınıyor,  Atatürk’e hakaret suçundan tutuklanan şahıs hakkında Mersin Barosu Başkanlığı olarak,Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak toplumsal tepkimizi hukuki yollarla gösterdik. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA