Akdeniz’de Kültür Gezileri Başladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Akdeniz’de Kültür Gezileri Başladı

 

Yüzlerce öğrenci; Mersin’in tarihi, turistik ve kültürel mekânları ile olimpik spor tesislerini ziyaret edecek

* Akdeniz sınırlarında bulunan okullarda öğrenim gören öğrenciler, Mersin’in tarihi, turistik, kültürel mekânlarını; sosyal ve sportif tesislerini gezerek, hayatları boyuncu unutamayacakları güzel anlar yaşayacaklar.

Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Mersin’in tarihi, turistik, sosyal, kültürel ve sportif mekânlarına yönelik bir ziyaret programı hazırlandı. 17 Ağustos 2018 tarihine dek sürecek bu gezilere, Akdeniz sınırlarında bulunan ortaokul ve liselerde öğrenim gören toplam 600 öğrenci katılırken, 40 öğretmen de geziler boyunca öğrencilere refakat ediyor. Ulaşımın Akdeniz Belediyesi’ne ait servis araçlarıyla sağlandığı kapsamlı gezi programının ilk gününde Celile Öner Ortaokulu öğrencileri kentin spor tesislerini ziyaret ederken; Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri de ikinci gün sırasıyla; Eshab-ı Kehf, Nusrat Mayın Gemisi, Ulu Camii, Hz. Danyal Türbesi ve Tarsus Hayvan Parkı’nı gezerek unutulmaz bir gün yaşadılar.

Başkan Pamuk; “Çocuklarımıza her alanda fırsat eşitliği sağlamak en önemli görevimiz”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, eylem planına ilişkin yaptığı değerlendirmede; ekonomik anlamda dezavantajlı durumda bulunan gençlere ve çocuklara hayatın her anında ve alanında fırsat eşitliği sunmanın, yaşam koşullarını iyileştirip geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamanın büyük önem taşıdığının altını çizdi. Başkan Pamuk; “Çocuklarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın, devletimizin, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin sunduğu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkân ve yatırımlardan azami ölçüde faydalanmalarını sağlamak, kamu idarecilerinin en önemli görevlerinden biridir” dedi. Başkan Pamuk, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Akdeniz Belediyesi olarak, insan odaklı hizmet ilkemiz gereği; bu projede de üzerimize düşen görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için çalışacağız. Böylesine renkli, kapsamlı ve geniş bir alana yayılan gezilere katılan çocuklarımızın önünde yeni ufuklar açılacağına, önlerindeki uzun yaşamları için güzel bir yol haritası çizeceklerine inanıyor, bu eylem planının hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” 

Eylem planında; yapay zekâ, kodlama, robotik kapasitenin güçlendirilmesi de var
Bu yılın başlarında; Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mersin Valiliği ile koordineli çalışmalar ve kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonuçları derlenerek, “Mersin Akdeniz ilçesi İçin Sosyal Bütünleşme Eylem Planı” hazırlanmıştı. Toplantıda açıklanan öneriler çerçevesinde, Akdeniz’de bulunan okullarda okuyan öğrencilere yönelik bir gezi takvimi de belirlenmişti. Öğrencilerin gezip göreceği yerler arasında; Tarsus Hayvanat Bahçesi, Hz. Danyal Makamı, Eshab-ı Kehf, Nusret Mayın Gemisi, Tarsus Ulu Cami ile Mersin’in müzeleri ve ören yerleri, futbol, tenis, atletizm, jimnastik salonları yer alıyor. Eylem planında; yapay zeka, kodlama ve robotik alanlarında kapasitenin güçlendirilmesi; engelli çocuklara müzik ve ritim yoluyla terapi yöntemleri uygulanması; lise mezunu öğrenciler için halk eğitim merkezlerinde verilen üniversite hazırlık kurslarına kaynak ve doküman desteği sağlanması hedefleri de yer alıyor.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA