Yeşilboğaz: Kentin zarar görmesine ’olur’ verdiniz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Yeşilboğaz: Kentin zarar görmesine ’olur’ verdiniz

 

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Valiliği İl çevre ve Orman Müdürlüğü’nün Mersin sahillerinde balık çiftlikleri kurulmasına olur vermesi üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “Alınan karar Mersin’in geleceği açısından kabul edilemez. Kentin zarar görmesine ‘olur’ verdiniz. Kimsenin Mersin’in geleceğini karartmaya hakkı yok. Denizlerimizi kirletecek, turizmi baltalayacak, ekolojik dengeyi bozacak, insan sağlığını tehlikeye sokacak ve denizdeki canlıları olumsuz etkileyecek bir oluşuma Mersin Barosu olarak izin vermeyeceğiz. Her zaman da hukuken karşılarında olacağız” dedi.

“KİMSENİN MERSİN’İN GELECEĞİNİ KARARTMAYA HAKKI YOK”
Kente yapılacak olan yatırımların, o bölgede yaşayan insanlarla ve ilgili dinamiklerle de görüşülüp öyle karar alınması gerektiğini ifade eden Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu kentin çevre dernekleri var, bilimsel araştırmalar yapan üniversitesi var, kentte yaşayan insanlar var. Ancak hepsinin itirazlarına kulak tıkanmıştır ve İl çevre ve Orman Müdürlüğü Mersin sahillerinde balık çiftlikleri kurulmasına olur vermiştir. Balık çiftlikleri ve nükleer santral kurarak, kimsenin bu kentin geleceğini karartmaya hakkı yok” diye konuştu.
“HER ZAMAN HUKUKEN KARŞILARINDA OLACAĞIZ”
Anayasa ile her vatandaşa temiz çevrede yaşama hakkı verildiğini hatırlatan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Muğla’dan yargı kararıyla ya da vatandaş baskısıyla kovulan balık çiftliklerinin, bir turizm cenneti olan Mersin sahillerini kirletmesini doğru bulmuyoruz. Muğla’dan kovulan balık çiftliklerinin Mersin’de faaliyet göstermesinin kime faydası olacak? Zararlı bir şey olmasaydı zaten orada kalabilirdi. Muğla’dan kovulmuşsa demek ki zararlı. Zaten yapılmakta olan nükleer enerji santrali ile turizme balta vurulmaya çalışılırken, insanların yaşam standartları düşürülürken, bir de üstüne balık çiftlikleriningelmesine tahammülümüz yok. Denizlerimizi kirletecek, turizmi baltalayacak, ekolojik dengeyi bozacak,insan sağlığını tehlikeye sokacak ve denizdeki canlıları olumsuz etkileyecek bir oluşuma Mersin Barosu olarak izin vermeyeceğiz. Her zaman da hukuken karşılarında olacağız” ifadesini kullandı.
“YARGI, İNSANLARIN TEMİZ ÇEVREDE YAŞAMA HAKKINI GARANTİYE ALMALI”
Yargının öncelikle,insanların temiz çevrede yaşam hakkını garantiye almak zorunda olduğunu kaydeden Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Her şey ekonomik bir değer değildir. Balık çiftlikleri olmadan da bu insanlar yaşıyorlardı, bundan sonra da yaşayabilirler. Balık çiftlikleri ile mücadele eden çevre dernekleri ile işbirliği içerisindeyiz. Anamur’da bu konuyu takip etmesi için görevlendirdiğimiz avukatlarımız var. ÇED toplantılarını takip ettiler. Orada hukuki yanlışları dile getirdiler. Çevredernekleriyle ve o bölgede yaşayan halkla birlikte tavrımızı belirledik, tavrımız nettir. Kıyılarımızın kirlenmesini, işgal edilmesini istemiyoruz. Bu kentin Baro Başkanı olarak değil, öncelikle bu kentin bir bireyi olarak, Mersin’de balık çiftlikleri kurulmasını asla tasvip etmiyoruz” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA