Mimar Yılmaz’dan çağrı: Rantın çapulcuya gitmesine yeter diyelim | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mimar Yılmaz’dan çağrı: Rantın çapulcuya gitmesine yeter diyelim

 

“RANTIN BİR AVUÇ ÇAPULCUYA GİTMESİNE YETER DİYELİM”

Kentin tanınan mimarlarında Abdullah Yılmaz, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’na, 100.yıl plajına, doğal ve tarihi sit alanlarına, şehir planlarına, Mersin’in toprağı ile denizine sahip çıkmaya herkesi davet etti. Yılmaz, “Yeter artık deyip, kentsel rantın bir avuç çapulcuya değil kente dönmesi için hep birlikte kentimize sahiplenelim” ifadelerini kullandı. 

MİMAR ABDULLAH YILMAZ’DAN ÇAĞRI

Mersin’de herkesin yakından tanıdığı ve kentin sorunlarını sürekli dile getiren mimar Abdullah Yılmaz, bugün gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü meclis toplantısı öncesi Mersin kamuoyuna, Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyelerine ve ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Kentin toprağına, denizine, doğal ve sit alanlarına, plajlarına ve yatırımlarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Yeter artık deyip, kentsel rantın bir avuç çapulcuya değil kente dönmesi için hep birlikte kentimize sahiplenelim” dedi.

Kentin imar planlarına değinen mimar Yılmaz, imar planlarıyla ilgili onanma sürecinin hukuki mevzuatın yerine getirmek zorunda olduklarını söyledi. Yılmaz, sosyal medya hesabında planlara değinerek hukuk devletin olmazsa olmazı olan 6 kuralı şu şekilde ifade etti; 
1)Yapılan işlemde bir hata var ise ve taraflar hatanın giderilmesinde uzlaşmışsa, hatayı telafi edecek makama, meclise mevzuat kapsamında bir alan bırakılmalıdır. 
2)İşin özü mevzuat kapsamında onama süreci tamamlanmayan bir plana dair yeni bir meclis kararı alınarak onama sürecinin yeniden başlatılmasıdır. 
3)Yapılan işlem vatandaşların itirazlarını yok sayan bir işlem değildir. Aksine hukuki mütalaayı da içeren bir komisyon kararı ile meclisin yeniden onayına sunulan plan onayı mevzuat yönünden yapılacak en doğru işlemdir. 
4)Yeni plan çevresinde itiraz ve düzeltme talebinde bulunan vatandaşlar itirazlarının karşılığını bizzat askıya çıkarılan yeni planda görecektir. İtirazlarını sürdürmeye bir başka ifade ile mağduriyetlerinin devam ettiğine inanan vatandaşlarda her türlü yasal haklarını bir hak kaybına uğramadan kullanabileceklerdir. 
5)Takdir edersiniz ki mevzuat gereği yeniden son şekliyle onaylanarak askıya çıkarılacak plan tartışma konusu onlarca usul hatalarını da ortadan kaldıracaktır. Somut bir örnek verilecek olursa revizyon plan mı? yoksa ilave revizyon plan mı? Tartışmalarına da son noktayı koyacaktır. 
6)Sonuç olarak hukukun üstünlüğüne inanan insanlar, bu sürecin mevzuata uygun olarak tamamlanması için yasal hakları saklı kalmak şartıyla bu sürece katkıda bulunmalıdır” 

Son olarak Abdullah Yılmaz, bugün olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısının vereceği kararların kentimize hayırlı olmasını diledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA