Kemal İstek: Basın İlan Kurumu dokuyu bozdu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Kemal İstek: Basın İlan Kurumu dokuyu bozdu

 

Gazeteci Kemal İstek

Mersin Basınının tanınmış ismi Kemal İstek, kanayan bir yarayı gündeme taşıdı. basın ilan kurumunun Mersin’e gelmesiyle birlikte yerel basında ciddi sorunların baş gösterdiğini belirten Gazeteci Kemal İstek, “ilan kurumu Mersin’de kurulmadan önce özellikle günlük gazetelerimizde deneyimli ve gazeteci patronlar vardı. ilan kurumunun yanlış birleştirme projesi nedeniyle hayatını gazetecilik mesleğine veren yerel gazete sahipleri bir bir gazetelerini satarak camiamızdan uzaklaştılar. Tarafsız yayımcılık adına bu çok ciddi bir    kayıp olmuştur. Bugün gelinen noktada yerel basının dokusu bozulmuştur” dedi.

Mersin basınında yerel gazetecelerin artan maliyetler karşında yaşadığı sorunlar bir yana deneyimli gazetecilerin yokluğu boşluk doğruyor. “Yerel basının dokusu bozuldu” diyen gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Gazeteci- Yazar Kemal İstek, kanayan bir yaraya parmak bastı. Gazetemize verdiği demecinde öncelikle yerel basının sorunlarını dile getiren İstek, “Bütün yayın organlarıyla Mersin Yerel Basını çok zorlu günler geçiriyor. Günümüz koşullarında ayakta durmak için büyük özveriler gösteren basın mensupları artık sorunlarının gündeme alınmasını bekliyor. Bugün yerel basın susarsa demokrasi susar. Bugün sadece yöneticiler değil, Mersin’de yaşayan her birey yerel basına güç vermesi için adım atması gerekmektedir. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olur olmaz bir şey söyleyemeyiz fakat özellikle ilan kurumu yerel gazetelerimizin yükünü hafifletecek bir adım atması gerekiyor. Kağıt, elaman ve diğer kalemlerde yaşanan maliyet artışları dikkate alınarak desteklerin arttırılması sorunu çözecek il adım olur. Tabii, bir de kendine hayrı olmayan basın kuruluşlarının başkasına ne hayrı olur, bunu da görmemiz, güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA