Çay Mahalle Evi Kursiyerlerinden Renkli Sergi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Çay Mahalle Evi Kursiyerlerinden Renkli Sergi

 

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Çay Mahalle Evi’nde eğitim alan kursiyer kadınlar, farklı tekniklerle ortaya çıkardıkları birbirinden renkli ve dikkat çekici el emeği ürünlerini sergiledi.

Başkan Pamuk, imkânı ve zamanı olan vatandaşları, belediyenin mahalle evlerinde verilen ücretsiz mesleki eğitim kurslarına katılmaya davet etti. 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı mahalle evlerinde açılan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında da malzeme desteği sağlanan kurs merkezlerinde eğitim alan kursiyer kadınlar, kazandıkları mesleki eğitim ve beceriler sayesinde geleceğe daha güvenle bakabiliyor. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çay Mahalle Evi’nde el sanatları ve ahşap boyama eğitimi alan kursiyer kadınların el emeği, göz nuru eserleri, düzenlenen bir sergi ile beğeniye sunuldu. 
Kendi çaba ve emekleri sonucu ortaya çıkan birbirinden renkli ve ilginç eserlerin sergilendiği sergiye minik çocuklarıyla birlikte katılan mahalleli kadınlar renkli görüntüler oluşturdu. Sergiye, kursiyerler ve eğitmenlerin yanı sıra, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri ile mahalleli kadınlar da katıldı. Serginin açılışı öncesi minik çocuklar kısa bir gösteri sundu. Çocuklardan biri; “1881’de bir bebek doğdu. Annesi adını Mustafa koydu. Sarı saçlı, mavi gözlü bu güzel çocuk büyüdü büyüdü Atatürk oldu” sözlerini; bir diğeri de İstiklal Marşı’nı okudu. Çocuklar, “Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara” şarkısına da hep birlikte eşlik ettiler.  
Ahşap boyama, çatlatma peçete dekupaj tekniğini öğrendiler
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çay Mahalle Evi’nde, SODES tarafından temin edilen ürünleri kullanan kadınlara, Akdeniz Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi’nden gelen eğitmenler tarafından ahşap boyama teknikleri, çatlatma ve el sanatları eğitimleri verildi. Mahalleli kadınlara ayrıca giysi dikimi, biçki, dikiş ve nakış kursları da verilirken, haftalar süren eğitimlerin ardından mahalleli kursiyer kadınlar, büyük bir emekle ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler. Eskimiş veya atıl kaldığı için çöpe atılabilecek eşya ve malzemeleri boyama, ahşap çatlatma, rengârenk desenlerle işleme, peçete dekupaj tekniği ve daha birçok teknikle geri dönüştürerek sanat eserine dönüştüren kadınların ortaya çıkardıkları yüzlerce eser, sergiyi gezen mahalle sakinlerinin beğenisini topladı. 
Mahalleli kadınlardan teşekkür…
Kursiyer kadınlar, “Ahşap boyama kursundan çok güzel şeyler öğrendik. Gerek bize temin edilen çeşitli eşyalar, gerekse de evimizde bulunan ancak atıl durumdaki değişik malzemeleri değerlendirdik. Bizlere sağlanan kurslar sayesinde, farklı malzemelerden neler üretilebileceğini öğrendik. Öğrendiğimiz bu teknikleri, bundan sonraki hayatımızda da sürdürmek istiyoruz. Bizlere bu eğitimlerin verilmesini sağlayan Akdeniz Belediye Başkanımız Muhittin Pamuk’a ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dediler. Çay Mahalle Evinde verilen kurslara katılan kadınların, kendi elleriyle hazırlayıp getirdikleri ikramların konuklara sunulmasının ardından etkinlik sona erdi.

Başkan Pamuk; “Aile ekonomilerine katkı sunmak isteyen herkesi kurslara davet ediyorum”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, yaptığı değerlendirmede, belediyenin mahalle evlerinde verilen ücretsiz kursları, yapılan anket veya saha araştırmaları sonucu mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda belirleyip açtıklarını ifade etti. 
Mahalle ve Kültür Evlerinde verilen kurslar sayesinde, bugüne dek yüzlerce kişinin farklı alanlarda eğitimler aldığına dikkat çeken Başkan Pamuk; “Mahalle ve Kültür Evlerimizde düzenlediğimiz mesleki ve beceri kurslarımız çok verimli geçmekte, özellikle aile ekonomilerine katkı sunmak isteyen vatandaşlarımız için önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu merkezlerde eğitim alan vatandaşlarımızın kendilerine olan özgüvenleri artmakta, sosyal çevreleri gelişmekte, böylece geleceğe daha da güvenle bakabilmektedirler.  
Bu nedenle, başta kadınlar olmak üzere zamanı ve imkânı olan bütün gençlerimizi eğitimlere katılmaya, birer meslek ve beceri kazanmaya davet ediyorum. Çay Mahalle Evimizde eğitim alarak birbirinden farklı malzemeden renkli ve dikkat çekici el emeği göz nuru eserler ortaya çıkaran kursiyerlerimizi ve bu eserlerin ortaya çıkmasında emek veren Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi’nden gelen eğitmenlerimizi kutluyorum” diye konuştu. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA