Büyükşehir, Mersin İdmanyurdu’nu Kapının Önüne Koydu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Büyükşehir, Mersin İdmanyurdu’nu Kapının Önüne Koydu

 

Bu sezon Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Macit Özcan Spor Tesisleri’nden çıkartıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan MİY yönetimi,  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüştükleri sırada, Kocamaz’ın  “Siz artık amatör kulüpsünüz tesislerden çıkmanız gerekiyor. Zaten ilgili yazı size ulaşır" dediğini belirtti. Ziyarette yönetim de Kocamaz’a“Bu takım amatör lige düşmüşse siz de dahil herkesin bunda suçu var” deyince ipler gerildi. Olay   Başkan Kocamaz’ın  resmi twitter hesabından MİY sayfasını engelleyecek boyuta kadar ulaştı. 

“TÜM MALZEME VE EKİPMANLARI BİNA DIŞINA ÇIKARIN” 
Kentin değerlerinde bir olan ve birkaç yıl içerisinde süper ligden amatör lige kadar düşen Mersin İdmanyurdu Macit Özcan Spor Tesisleri’nden çıkartıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kulübe gönderdiği yazıda,” Macit Özcan Spor Tesisleri içinde inşa edilen  ve kullanıma hazır hale gelen fıtness binasının işbirliği protokolünün  , kulübün Mersin’i profesyonel ligde temsil etmesi anlamında yapıldığını, bu nedenle kulübün hali hazırda amatör ligde olması sebebiyle işbirliği protokolünün uzatılmayacak olup,18.08.2018 tarihine kadar kulübünüze ait tüm malzeme ve ekipmanların bina dışına çıkarılmasını rica ederiz” denildi.  

KOCAMAZ; “SİZ ARTIK AMATÖR KULÜPSÜNÜZ TESİSLERDEN ÇIKMANIZ GEREKİYOR” 
Kulübün yeni yönetimi, yazı gönderilmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüşmelerinin ardından düzenledikleri basın açıklamasıyla Kocamaz’a sert tepki gösterdi. Kulüp yönetimi, “Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Burhanettin Kocamaz Beyefendi ile 4 ile 5 kere randevu talep etmemize rağmen geri dönüş olmadı. Biz ısrarla randevu almak istedik. En son geçen Cuma günü saat Belediye Başkanı ile görüşmemizi gerçekleştirdik. Hazırladığımız bütçeyi ve takımla ilgili projelerimizi  Kocamaz’a anlatmaya başlarken Arena Stadyumu'nu izinlerini aldığımızı belirterek başkan bize, " Süper Lig ve PTT 1. Lig zamanı oraya kimse gitmedi şimdi mi gidecek ? Neden aldınız ?" diye  tepki gösterdi. Yinede takım kuracağımızı amatörde de olsa bu takımın bu şehrin değeri olduğunu söyledik ama karşılığında "Siz artık amatör kulüpsünüz tesislerden çıkmanız gerekiyor. Zaten ilgili yazı size ulaşır" dedi.” şeklinde konuştu. 

“KULÜBÜN BU DURUMDA OLMASININ YEGANE SEBEPLERİNDENSİNİZ” 
Bu konuşmalar üzerine Kocamaz’a sert tepki gösteren yönetim, kulübün amatör lige düşmesinin Kocamaz’ında suçu olduğunu belirtti. Adeta Kocamaz’a ateş püsküren yönetim çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu yolda sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan yönetim sözlerine şu şekilde devam etti; “  Burhanettin Bey'e bunları da soruyoruz : Şimdi amatör diyerek kapı önüne koymaya çalıştığınız kulübün bu durumda olmasının yegane sebeplerinden biri de sizsiniz. Ali Kahramanlı sonrası başkanlık görevi verdiğiniz Hüseyin Çalışkan ve Belediye içerisinden yanına yerleştirdiğiniz Vedat Yüksel o dönem Süper Lig için 2 milyon gibi komik bir rakam ile transfer tahtasını açmayıp, takımın eksiklerini tamamlasa o takım küme düşmezdi ama siz ses çıkarmadınız. Yine aynı Hüseyin Çalışkan transferi açmadığı gibi mevcut oyuncuların parasını da ödemediği için küme düştü bu takım. Ertesi sezon başlandığında PTT 1. Lig'de sözleşmesi devam eden oyuncularımız da dahil bütün iyi oyuncularımızı elimizden kaçırdık, yine ses etmediniz.Bütün bunlara ses çıkarmadığınız gibi kulübü 1 gün içinde araştırıp soruşturmadan Ali Tekin denen birine teslim ettiniz ve kulübün geldiği nokta ortada” 

“MESKİSPOR BAŞARISIZLIĞA RAĞMEN DESTEKLENMEKTEDİR” 
İçelspor ile Meskispor’a verilen desteği belediyeden göremediklerini  belirten Mersin İdman Yurdu Kulübü yönetimi, “Meskispor için de ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Yıllardır hiçbir başarısı olmamasına rağmen halen aynı düzeyde desteklenmeye devam edilmesini anlamış değiliz. Bizim 3 - 5 Bin TL'ye oyuncularla anlaşıp oynadığımız bu ligde 20'şer 30'ar bin peşinatla 500'er 600'er lira  maç başlarının ve primlerin konuşulduğu Meskispor bunca başarısızlığa rağmen neden halen desteklenmektedir ? Şehrimizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil ediyorlar da bizlerin mi haberi yok acaba ? Her ay Belediye personelinden kesilip aylık 700 - 750 bin civarındaki spora destek bütçesinden kim ne kadar faydalandı bunun cevabını istiyoruz. Mesela Tarsus İdmanyurdu bu pastadan ne alıyor ? "Zaten siz amatörsünüz" derken bile kıblenizi belli ediyorsunuz” diye konuştu. 

“MESKİSPOR VE İÇELSPOR’A ÇİM,  MİY’E SUNİ ÇİM SAHA” 
Tesislerden kovulmalarına  daha önceden kılıf hazırladıklarını belirten yönetim, “Tesiste bulunan çim sahanın sadece otel müşterisi yani Meskispor ve İçelspor tarafından kullanılacağını, sadece suni çim sahayı diğer amatör kulüpler gibi zaman belirterek kullanabileceğimizi söyleyerek bir nevi kovulmamıza kılıf hazırlamışlardır. Kimsenin üst lige çıkacağının garantisi yok zaten buna en canlı örnek Meskispor'dur. Senelerdir milyonlar harcanmış olmasına rağmen halen süper amatördedir. Meskispor'a tanınan bu ayrıcalıkların harcanan paraların gösterilen ilgi alakanın ne sebepten oluştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu şehrin belediye meclis üyelerini şehrin mülki amirlerini bu konuda göreve davet ediyoruz” dedi. Öte yandan Kulüp yönetimi geçmiş dönemlerde kimlerin kulüpte usulsüzlük yaptıklarını da zamanı geldiğinde kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA