KOCAMAZ VE MİY | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
KOCAMAZ VE MİY

 

Esat Durak’ın Kaleminden

Mersin Maratonu. 2017’de üçüncüsü yapıldı. Katılımcı sayısı 50 binin üzerindeydi. Dünyanın en önemli atletleri yarıştı. Başladığında birkaç bin kişiydi, bu seneki hedef ise 100 bin. Mersin için muazzam olan bu spor aktivitesi dünya maraton  literatürüne girdi.. 

Bisiklet Turu. Yani namı diğer Tour Of Mersin. Nisan ayında dördüncüsü yapıldı. 4 etaptan oluşan yarışma, 13 ilçeyi kapsadı. Dünya Bisiklet Federasyonu’n yarış takvimine giren ve zorluk derecesi en yüksek parkurlardan birine sahip olan Tour Of Mersin’e yurt dışından ve içinden bir çok takım katıldı. Fonda kentin tarihi ve doğal unsurlarını dünyayla buluşturdu. 

Mersin, dünyanın en önemli Plaj Voleybolu organizasyonlarından biri olan FIVB dünya turunun durağı oldu. Kızkalesi’nin eşsiz görselliğinde smaçlar vuruldu. 40 ülkeden 124 takım, 214 sporcu bu turizm beldesine akın etti. 

Yağlı güreşler 29 Ekim ve 30 Ağustos’ta milli bütünlüğün bir parçası haline geldi. . Tüm ilçelerde ata sporunu yaşatmak ve şampiyonları halka buluşturmak için 1 hafta süren yorucu bu organizasyon, otantik ve sportif bir eğlence haline dönüştü. Güreşi sevmeyenler bile o kalabalığın bir parçası oldu. İlçelerdeki sosyal hayatın dinginliğini dinamizme dönüştürdü kispet giymiş sporcular. 

Her yıl amatör sporlara ayni ve nakti yardımlar yapıldı. Bir çocuğu bile kötü alışkanlıklardan kurtarmak, onu spor bağlamak isteyen kulüplere çam sakızı çoban armağanıydı bu. Bir krampon, bir forma, bir top bir çocuğun geleceğine atılan imzaydı belki. Zor şartlarda sporcu yetiştiren kulüplere can suyuydu. 

Çukurova ruhu canlandı basketbolda. Bu defa kadınlar Mersin’in bayrağını zirveye taşıdı. Büyükşehir’in perileri, büyük işler başardı. Avrupa Ligi’nde aldığı başarılarla Mersin’i uluslararası arenada temsil eden tek takım olarak tarihe adını yazdırdı. 

Bunlar hatırlayabildiklerim. 

Kocamaz döneminde kentin sportif yaşamındaki pozitif değişimler bu aktardıklarım. 

Yakından tanıma fırsatım olduğu için spora olan düşkünlüğünü bilirim Kocamaz’ın. Dizindeki soruna ve yaşına rağmen yanında yürüyemeyeceğiniz kadar hızlı ve çeviktir Kocamaz. Sportif hafızası da mükemmeldir. Yıllar önce seyrettiği bir sporcuyu bile unutmaz. Seceresini döker size. 

Bunca spora düşkünlüğüne, bunca uluslar arası etkinliğe rağmen şu anda Mersin spor kamuoyunun hedefindeki insan. 

Garip değil mi sizce? 

Mersin İdman Yurdu’nun “Ateşten gömlek giymek” olduğunun en önemli kanıtıdır Kocamaz. 

Çünkü rüzgar ekenin fırtına biçtiği yerdir Mersin İdman Yurdu. 

Yaptığı müdahaleler ve kritik dokunuşların acı faturasını çekiyor Başkan şu sıralar. 

Her kimi dinlediyse, aklından ne geçirdiyse, kime emanet ettiyse, yanılgılar manzumesi… 

Ne acı ki ağaçlar yüzünden manzarayı göremedi Bay Başkan. 

Böylece Mersin İdman Yurdu tarihin karanlığına, Kocamaz’ın sportif zekası ve büyük projeleri de Mersin İdman Yurdu’nun şanlı armasına gömüldü gitti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA