CHP 66 Yaşındaki Kadın İçin Para Topladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP 66 Yaşındaki Kadın İçin Para Topladı

 

Aynur Gören, paylaşımları nedeniyle hakkında açılan davada tazminata mahkum edildi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılmasının ardından hakkında açılan davada tazminat ödemeye mahkûm edilen Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Mezitli Kadın Kolları üyesi 66 yaşındaki Aynur Gören için CHP Mersin İl Danışma Kurulu’nda para toplandı.

İl Başkanı Aktay Aktay, “Demokrasi için düşünce özgürlüğü için Aynur Gören yoldaşımızın sözde para cezasını hepimizin ödeyeceğini cümle âleme gösterelim” dedi.

 Gökhan KURT

CHP Mezitli Kadın Kolları üyesi 66 yaşındaki Aynur Gören, Facebook'taki paylaşımları nedeniyle geçen yıl gözaltına alındı. Gören, Facebook’ta yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek” suçlarını işlediği iddialarıyla hakkında dava açıldı.  Eski Başbakan ve eski bakanlara da hakaret ettiği iddiasıyla da savcılığa ifade veren Gören,  tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yaşlı kadın, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“BU CEZA, DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE VE DEMOKRASİYE KESİLMİŞTİR”

 Daha sonra yaklaşık 30 bin TL tazminat ödemeye mahkûm edilen Aynur Gören için CHP Mersin İl Örgütü kolları sıvadı. Düzenlenen CHP Mersin İl Danışma Kurulu toplantısında Gören için para toplandı. İl Başkanı Adil Aktay, “Parti üyemiz ve emektarımız Aynur gören, sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanına ve bazı idarecilere hakaretten önce gözaltına alındı, sonra para cezasına çaptırıldı. Ona verilen ceza hepimize verişmiştir. Bu ceza, düşünce özgürlüğüne ve demokrasiye kesilmiştir. Demokrasi için düşünce özgürlüğü için Aynur Gören yoldaşımızın sözde para cezasını hepimizin ödeyeceğini cümle âleme gösterelim” dedi.

“SAYIN ERDOĞAN, TAZMİNAT OLARAK ALDIĞI TÜRK LİSRASINA BİR ÇÖZÜM BULMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hakaret etmeden eleştirmeye devam edeceklerini belirten Aktay, “Eleştirilere cezalar kesiliyor. Sayın Erdoğan’da harekete uğrama konusunda hassas ise önce tazminat olarak aldığı Türk Lirasının haline bir çözüm bulmalıdır.  Bu devletin resmi parasının her gün ve her dakika pul haline getirilmesi bu devletin Cumhurbaşkanına yapılan en büyük harekettir. Ama mili paramızın mili pulumuz haline gelmesinin nedeni olanlar bundan çıkar elde edenlerin bu durumdan utanlarını beklemek mümkün değil. Biz düşünürüz, konuşuruz parası neyse veririz, üstü de kalsın Sayın Erdoğan” ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA