30 Ağustos Zaferi Emperyalizme En Büyük Tokattır | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
30 Ağustos Zaferi Emperyalizme En Büyük Tokattır

 

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

30 Ağustos 1922 tarihinin;Türk milletinin emperyalist işgale karşı vermiş olduğu en büyük mücadelenin tarihi olduğunu,ayrıca özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zafer olduğunu belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,“26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki ordumuzun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır.30 Ağustos, Türk milletinin kurtuluş ve özgürlük inancının, azminin zaferidir. 30 Ağustos, Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür. 30 Ağustos’ta Türk ulusunun din, dil, ırk, mezhep gözetmeden, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla birlikte göstermiş olduğu kahramanlıkla, işgalci emperyalistgüçlere karşı gereken cevap verilmiştir. 30 Ağustos Zaferi, emperyalizme en büyük tokat olmuştur, emperyalizmin hüsranıdır” diye konuştu.

“TÜRKİYE EMPERYALİZME MAHKÛM EDİLMEK İSTENEN BİR ÜLKEDİR”
30 Ağustos tarihinin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması ve Türk tarihinin dönüm noktası olduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğazaçıklamasında, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur'' sözünü anımsatarak, “Cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen güçlere karşı geçmişte nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Geçmişten günümüze baktığımız zaman, emperyalizme mahkûm edilmek istenen bir ülke olduğumuz unutulmamalıdır. Bu nedenle vatanımızın, özgürlüğümüzün ve egemenliğimizin ne zorluklarla, nasıl kazanıldığını da asla unutmamalıyız ve bu şuur gelecek nesillere de mutlaka aktarılmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos 1922 tarihinde özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolü olan bu büyük zaferi bizlere yaşatan başta ebedi Başkomutan Mustafa   Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadesini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA