Esad’a el uzatmak: Tarihî mecburiyet | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Esad’a el uzatmak: Tarihî mecburiyet

 

Doğu Perinçek / Aydınlık Gazetesi

Önümüzdeki Cuma, hemen öbür gün Türkiye, İran ve Rusya liderleri, Tahran’da toplanıyor.

TARİHİ FIRSAT

PKK, YPG ve PYD’yi kökünden temizlemek için, tarihî bir fırsat önümüzdedir. Suriye devleti, kendi ülkesindeki terörün sonunu getiriyor. Suriye Ordusu, toprak bütünlüğünü sağlamak için son harekâtlara girişmektedir. PKK, YPG, PYD ve DEAŞ terör örgütleri, ABD’nin stratejik piyonlarıdır. Bu gerçeği, bizim kadar Beşar Esad da bilmektedir ve bize bunu defalarca belirtmiştir. Daha önemlisi uygulamadır. Suriye kendi toprak bütünlüğünü sağlamada kararlı bir savaş yürütüyor ve Esad yönetiminin federasyon gibi planlara teslim olma olasılığı yoktur.

Suriye’nin toprak bütünlüğü, en çok Türkiye’yi ilgilendiriyor. Bu konuda İran, Irak ve Rusya, bizden sonra gelir. ABD-İsrail planlarında bugün birinci hedef Türkiye’dir. Doğu Akdeniz’i de hesaba katarsak, Ege’den İran-Arap Körfezi’ne kadar uzanan insanlığın ön cephesinde, en yakıcı tehditle karşı karşıya olan ülke, Türkiye’dir.

Bu koşullarda Türkiye’nin asla vazgeçemeyeceği birinci müttefiki Suriye’dir.

İki ülkenin toprak bütünlüğü birbirine bağlanmıştır.

İki ülke terörden kurtulmak için birbirine muhtaçtır.

Türkiye’ye sığınan milyonlarca Suriyelinin vatanlarına dönmelerinin koşulları doğmuştur.

İki ülkenin ekonomik gelişmeleri de el ele olacaktır.

TEK SEÇENEK

En önemlisi, üç gün önce Fransa Dışişleri Bakanı Le Diran’ın da belirttiği gibi, Suriye’nin bütünlüğünü sağlayacak tek seçenek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’tır. Bütün dünya bunu görüyor. İkinci İsrail projesi için Suriye’yi bölmeye kalkan ABD ve İsrail de bunu görüyor. İsrail’in Beşar Esad’ı hedef alması, en güçlü uyarıdır.

Batı Asya’da iki cephe var. Biri Batı Asya ülkelerinin cephesidir. Karşıda ise, ABD-İsrail ekseni bulunuyor. Suudi Arabistan ve Körfez emirliklerinin bazıları şimdilik o cephedeler. Bugün Beşar Esad düşmanlığında ısrar, İsrail ile cephe tutma anlamına gelir.

Türkiye için, bu saflaşmada Suriye, Irak, İran ve Rusya’nın bulunduğu Batı Asya cephesinde yer almak dışında bir seçenek yoktur. Türkiyemizi hedef alan tehditler, yalnız Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki ABD güdümlü terör örgütlerinden gelmiyor. ABD ve İsrail, destroyerlerin namlularını Doğu Akdeniz’de de Türkiye’ye çevirmişlerdir. Mavi vatanımız da tehdit altındadır.

Suriye ve Mısır, Doğu Akdeniz’de Türkiye’den sonra en geniş kıyıları olan ülkeler. Bu ülkelere yan bakan bir hükümet, Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi çok tehlikeli durumlara sürükler. Doğu Akdeniz’deki zorlukların bedeli, Ege ve Doğu Akdeniz’le sınırlı kalmaz, ta Diyarbakır ve Hakkari’ye kadar vatan bütünlüğünü tehlikeye atar. Bugün Beşar Esad düşmanlığında ısrar, İsrail ile cephe tutma anlamına gelir.

TARİHÎ MECBURİYET

Bu koşullarda hiçbir yönetim Türkiye’yi ABD-İsrail cephesine sürükleyemez. Bu saptama Tayyip Erdoğan hükümeti için de geçerlidir. O nedenle Türkiye’nin Beşar Esad’ın değil de Trump ve Netanyahu’nun yanında cephe tutması olasılığı bulunmuyor. Ama şu olasılık vardır: Tayyip Erdoğan hükümeti Esad düşmanı saplantılarını sürdürürse, tarihsel fırsat kaçırılır, Türkiye en yakın müttefiklerinin güvenini kaybeder ve fatura Mehmetçiğe çıkar.

Bu koşullarda Beşar Esad ile birlikte terörü temizlemek, yalnız Türkiye için değil, Tayyip Erdoğan hükümeti için de tek seçenektir. Evet tek seçenek. Çünkü Türkiye, Beşar Esad düşmanı bir yönetimi sırtında taşımaz. Tayyip Erdoğan yönetiminin takıntıları yüzünden Türkiye, hem güvenlikte hem de ekonomide çıkmaza girmez.

Hiç kimse, Türkiye’yi kendisine mecbur sanmasın. Türkiye, kimseye mecbur değildir. Herkes, Türkiye’ye mecburdur. Beşar Esat düşmanlığında ısrar eden bir Tayyip Erdoğan yönetimi, hem de bugünkü ekonomik koşullarda hızla halkın itibarını kaybeder ve Türkiye demokratik yollardan vatansever bir hükümet seçeneği üretir.

Bu nedenle Cuma günü toplanacak Tahran Doruğunda Sayın Cumhurbaşkanının önünde tarihî bir fırsat bulunmaktadır. Ama yalnız tarihî fırsat değil, tarihî mecburiyet!

ANAHTAR ÜLKE

Sayın Tayyip Erdoğan da herkesten iyi biliyor ki, Suriye dostluğu İran, Rusya ve hatta Çin ile güvenli ilişkilerin de anahtarıdır. Bu ülkelerle en üst düzeyde görüşmeler yapan Vatan Partisi olarak hep şu gerçekle karşılaştık: Türkiye’nin müttefikleri, Türkiye’nin güvenilirliğini Suriye siyasetinde sınıyorlar. Beşar Esad düşmanlığına Türkiye’nin çıkarları açısından hiç kimse anlam veremiyor.

Tahran’daki masaya Esad karşıtı olarak oturan kaybeder. Kendisinin zor duruma düşmesi bir yana, Türkiye kaybeder. O nedenle yaşadığımız sürecin şakası yoktur.

Türkiye, önündeki tarihî mecburiyeti tarihî bir fırsat olarak değerlendirecek birikime sahiptir.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA