TALAY: BENİM OLDUĞUM YERDE KOCAMAZ’IN ESAMESİ OKUNMAZ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
TALAY: BENİM OLDUĞUM YERDE KOCAMAZ’IN ESAMESİ OKUNMAZ

 

TALAY, KOCAMAZ’A HEM VURDU, HEM MEYDAN OKUDU!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Kültür eski Bakanı İstemihan Talay, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentteki betonlaşmaya dikkat çeken Talay, “Ben beton ekonomisine karşıyım. Yap boz hizmeti hem israfdır hem ilkeldir” dedi. 

Ayrıca Kocamaz’ı Saddam’a benzeten Talay, “ Mersin’de 80 ve 90’lı yılların Bağdat’ındaki Saddam gibi. Her yerde yapmacık fotoğraf ve sloganlar var” diye konuştu. Öte yandan hemşehrisi olan Kocamaz’a meydan okuyan Talay, benim olduğum yerde Kocamaz’ın esamesi okunmaz” şeklinde konuştu. 

Toplantının sonunda Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı İstemihan Talay’a çiçek takdim etti. 


Gökhan KURT 

“BİZİM EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ BASIN OLACAKTIR” 
Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübü’nde düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Binanın girişinde gelen misafirleri tek tek karşılayan Talay’ın programını çok sayıda gazeteci taklip etti. Burada açıklamalarda bulunan Talay, “ Basınla siyaset birbirinden ayrılamaz iki değer ve kavramdır. Basın basit bir zümre değildir. Bir yol göstericidir. Toplum yön veren ,yön vermesi gereken bir güçtür. Basın bir kentte özgür ortamda görevinin yapamaması o kent için bir kayıp ve eksikliktir. Göreve geldiğimizde, basın bizim en büyük yardımcımız olacaktır. Düşünceleri ve sunumları bizim işimizi kolaylaştıracak. Elbette eleştiriler olacaktır. Demokrasinin olduğu bir ülkede bu normaldir” dedi. 

“TEK ARZUM VE İSTEĞİM MERSİN HALKINA HİZMET ETMEKTİR” 
Büyükşehir belediye başkanlığa talip olması nedeniyle bazı kişilerin eleştirilerine maruz kalabileceğini belirten Talay, “Bazı arkadaşlar, kaymakamlık, bakanlık ve milletvekili makamlarından bulundunuz, bu ne doymaz bir arzudur ki büyükşehir için bir çaba içinde oluyorsun derler. Emin olun benim bu hırsın temelinde yatan tek gerçek bu bilgimi, bu birikimi son noktaya kadar nasıl topluma verebilirim hevesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Yaklaşık 40 yıldır Mersin’de Türkiye siyasetinde görev almış bir arkadaşınız olarak tek arzum ve isteğim Mersin halkına hizmet etmektir” diye konuştu. 

“YÜZDE 45 OY ORANIYLA BÜYÜKŞEHİRİ KAZANACAĞIZ” 
Yerel seçimlerde diğer partilerden ve her kesimden çok büyük oranlarla oy alacaklarını söyleyen Talay, “Yüzde 45 oyla büyükşehir kazanacağımıza inanıyorum. Benim için ulaşılması bir hedeftir. Bunu başaracağımıza güveniyoruz. Mevcut belediyeyle ilgili 24 haziran seçimlerinde hepinizin bildiği gibi yüzde 30’larda oy alarak belediyeye seçilmiş bir partinin bugünkü durumu yüzde 14’e düşmüş durumda. Bunun halk arasından olumsuz bir durum olarak karşılandığı bir gerçektir” şeklinde konuştu. 

“İLK GÖREVİMİZ BELEDİYEDEKİ TÜM DOSYALAR İNCELENECEK” 
Bir an önce adayın belirlenmesinin seçim öncesi çalışmalar için çok önemli olduğunu vurgulayan Talay, sözlerine şu şekilde devam etti; “bu en önemli başlangıç olur. Kendi içimizden bir yarıştan ziyade diğer partilerle yarışmalıyız. Adayların belirlenmesi konusunda da ön seçim veya merkez yoklaması kentimizde büyük tartışması yaratacağını sanmıyorum. Ayrıca, belediyeyi kazandığımız zaman ilk görevimizi, bağımsız denetim kuruluşu tarafından her dosya didik didik incelenecek. Kaynaklar israf edilmişse veya kötüye kullanılmışsa bunlar kamuoyuna paylaşılacaktır” 

“ BİLLBOARD PROPAGANDASI ESKİ VE BAŞARISIZ BİT YÖNTEMDİR” 
Beton ekonomisine karşı olduğunu belirten İstemihan Talay, kaldırımların sökülerek tekrar yapılmasının ilkel bir belediyecilik anlayışı olduğunu söyledi. Talay, “Betona harcanan kaynağı tarıma ve üretime dönük alanlara yansıtmalıdır. Bir de fotoğraf çektirerek reklam panolarına vermek eskimiş be başarısız bir yöntemdir. Halkın ayağına giderek çalışmalar yapılmalı. Başkan olduğumuz zaman benim fotoğraflarımı hiçbir yerde göremeyeceksiniz” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Mezitli Belediye Başkan aday adayı Sinan Koç, İstemihan Talay’a çiçek takdim etti.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA