Av. Çelik’in Kaleminden İlk Kadın Avukat Süreyya Ağaoğlu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
Av. Çelik’in Kaleminden İlk Kadın Avukat Süreyya Ağaoğlu

 

Denizli Barosu’ndan Gazeteci-Yazar Av. Adil Giray Çelik, kaleme almış olduğu ‘Osmanlı Darülfünun Mekteb-i Hukuk’ta Çiçek Süreyya Ağaoğlu’ adlı kitabı için Mersin Barosu tarafından düzenlenen imza gününde kitapsever meslektaşlarıyla buluştu.

AV. ADİL GİRAY ÇELİK’İN KALEMİNDEN İLK KADIN AVUKAT SÜREYYA AĞAOĞLU

Denizli Barosu’ndan Gazeteci-Yazar Av. Adil Giray Çelik, kaleme almış olduğu ‘Osmanlı Darülfünun Mekteb-i Hukuk’ta Çiçek Süreyya Ağaoğlu’ adlı kitabı için Mersin Barosu tarafından düzenlenen imza gününde kitapsever meslektaşlarıyla buluştu. Tüm gelirinin ihtiyaç sahibi avukatlar ve yaşamını kaybeden avukatların çocuklarına bağışlandığı kitapta, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın Avukatı olan Süreyya Ağaoğlu’nun, Osmanlı döneminden Cumhuriyete kadar olan süreçte kadınların hukuk alanında vermiş olduğu mücadeleanlatılıyor.
Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın ev sahipliğinde, Mersin Baro Odası’nda düzenlenen imza gününe ilgi gösteren kitapsever avukatlar, Gazeteci-Yazar Av. Adil Giray Çelik ile kitabın içeriği ve önemi hakkında sohbet etme imkânı buldular.
BARO BŞK. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ: “DİĞER MESLEK GRUPLARINDAKİ KADINLARIN MÜCADELELERİ DE ANLATILMALI”
Konuşmasında, Av. Adil Giray Çelik’in kaleme aldığı ve kitap baskısını Türkiye Barolar Birliği’nin yapmış olduğu, Türkiye’nin ilk kadın Avukatı olan Süreyya Ağaoğlu’nun, kadınların hukuk alanında vermiş olduğu mücadeleyi anlatan ‘Osmanlı Darülfünun Mekteb-i Hukuk’ta Çiçek Süreyya Ağaoğlu’ adlı kitabın imza gününü Mersin Barosu’nda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu etkinliğimiz Mersin Barosu’nda bir ilktir. Hukukçu meslektaşımızın bu önemli kitabını, imza günü düzenleyerek tanıttık. Süreyya Ağaoğlu Türkiye’nin ilk kadın Avukatı olup, Türkiye’deki kadınların hukuk alanındaki mücadeleci ruhunun bir simgesidir. Bu kitap, tarihte kadınların hukuk alanındaki mücadelesini anlatan bir kitaptır. Kitapta, Osmanlıdan günümüze gelişen hukuk sisteminde, kadınların rolü çok iyi bir şekilde izah edilmiştir. Tüm hukukçular ve kadın mücadelesine gönül veren vatandaşlarımız için örnek alınması, okunması gereken bir yaşam hikâyesidir. Diğer meslek gruplarında öne çıkan kadınlarımızın vermiş olduğu mücadelelerin de anlatıldığı kitapların, topluma kazandırılması için herkesin elinden geleni yapmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
AV. ADİL GİRAY ÇELİK: “KİTABIN GELİRİ İHTİYAÇ SAHİBİ AVUKATLARA VE ÇOCUKLARINA BAĞIŞLANIYOR ”
Kitabın içeriği ve önemi hakkında bilgiler veren Av. Adil Giray Çelik, Süreyya Ağaoğlu’nun Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde önemli bir köprü olduğunu ifade ederek,“Süreyya Ağaoğlu, Cumhuriyete açılan bir penceredir. O geçişi kendi bünyesinde çok iyi bir şekilde bütünleştirmiştir. Babası Ahmet Ağaoğlu ise Azerbaycan’ın ilk hukuk fakültesini bitirmiştir. Süreyya Ağaoğlu böyle bir hukukçu kimliğinden geliyor. Kitap, 1830 yılından itibaren Osmanlı döneminin kadın eğitimini anlatıyor. Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarını anlatan; yüz yıllık süreçte nereden nereye geldiğimizi çok açık gösteren bir kitap.Kadın aydınlanmasını, kadın eğitimini ve Osmanlıdan Cumhuriyet dönemine kadar olan hukuk eğitimini anlatan bir kitap daha önce hiç yayınlanmadı. Bu konuyu kitap haline getirdik.Gelirin tamamınıihtiyaç sahibi meslektaşlarımıza ve yaşamını kaybeden avukatların çocuklarına bağışlıyoruz” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA